Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn! 4


Ik heb het op Instagram ook al eens uitgesproken, de afgelopen weken in ‘quarantaine’ in combi met thuis werken voelde ik me eigenlijk net een schoonmaakster. Waar ik eerder altijd blij werd van een opruim/schoonmaak rondje door het huis begon het me een beetje tegen te staan. We waren zoveel thuis dat alles ook 3 x zo snel vies en rommelig werd, logisch natuurlijk maar wel irritant vond ik. Ik kon de stofzuiger gewoon wel in de woonkamer laten staan zo vaak had ik hem nodig.

Knappe en kleurige flessen..

Maar goed, het is hoe het is bedacht ik dan maar weer. Laten we er dan maar een feestje van maken.. Method vroeg of ik mijn Joyful Cleaning Routine wilde delen en toen dacht ik, ja dat is misschien weleens leuk. Zeker gezien het feit dat ik altijd al de schoonmaakmiddelen van method in huis heb. Daarnaast heb ik normaal gesproken ook zeker geen hekel aan schoonmaken. En zelfs nu in deze tijden wanneer je huis dus 3 x zo snel vies wordt omdat we zoveel thuis zijn, is het met de kleurige en knappen flessen van Method echt zo erg nog niet.

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn

Gemak dient de mens..

Zo ben ik bijvoorbeeld al een hele tijd fan van de allesreiniger in spuitfles. Het aanrecht of de tafel is zo weer schoon zonder dat je eerst een sopje hoeft te maken.

Ik werk altijd de maandag, dinsdag en woensdag dus dan probeer ik zo min mogelijk te hoeven doen. Donderdag staat voor mij altijd in het teken van het huishouden, zodat we weer fris het weekend in kunnen.

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn

Cleaning routine..

Het begint altijd ’s morgens vroeg met het afhalen van de bedden, wasjes draaien en opruimen van rond slingerende dingen.

Voor de badkamer gebruik in de badkamerreiniger van method en voor de spiegels en de douchedeur is de glasreiniger ook super fijn.

Alle overige kasten, commode, vensterbanken, randjes etc. neem ik altijd eerst met een droge doek af en daarna met de allesreiniger van method.

De keuken maak ik schoon met de keukenreiniger en de allesreiniger van method. Wat ik al zei, die sprayflessen zijn zo onwijs handig. Je bent echt sneller klaar.

Ik werk eigenlijk altijd van boven naar beneden, ik begin op zolder en de woonkamer is als laatst aan de beurt.

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn

Is het al tijd voor koffie?

En na dat alles is het tijd om te stofzuigen en te dweilen. Een gezellig muziekje op tijdens het schoonmaken zorgt er natuurlijk ook al voor dat het iets gezelliger is.

En hoe lekker is het om dan terwijl de vloer droogt even op de bank te ploffen met een lekkere kop koffie en te genieten van een schoon en opgeruimd huis. Ik word er serieus blij van. 

Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..

Het idee dat de schoonmaakmiddelen van method natuurlijk zijn en dus veilig voor de mens en goed voor onze planeet is natuurlijk ook heel fijn.

Heb jij een bepaalde schoonmaakroutine? Of doe jij weleens een dansje met de stofzuiger?

Deze blog schreef ik in samenwerking met method.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn!

 • www.woning-ontruimingservice.nl

  Ah dat is nog eens een goed idee om zulke schoonmaakmiddelen in huis te halen! Dat maakt het opruimen toch wat fleuriger! Zelf geniet ik altijd van eventjes muziek op hoog volume en lekker uit volle borst meezingen, dat maakt het opruimen van een huis toch leuker.
  Liefs, Anne

 • Woningontruimingcentrale

  Een schoonmaak van een vervuilde woning is altijd een klus. En echt vuil hoeft het natuurlijk niet te zijn, maar schoonmaken is nooit leuk en vaak kost het ook wat tijd. Met jou tips kan iedereen het wat leuker en gezelliger maken. Leuk artikel!

 • Marie

  Ik vind schoonmaken niet altijd leuk, maar het geeft wel veel voldoening. Met name wanneer je ramen weer mooi schoon zijn en je vloer gepoetst is. Binnenkort is mijn gevel weer aan de beurt. Ik laat deze door een bedrijf reinigen.

 • Vincent Rondwijk

  Ik ben ook een groot fan van dit soort allesreinigers omdat het veel tijd bespaart. Daarnaast kan je gemakkelijk tussendoor wat oppervlaktes afnemen. Tijdens mijn grote schoonmaakrondes ga ik wat secuurder te werk en neem ik al mijn meubels af met een sopje.