Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?

Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen? 1


Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?
Het is een fase, het is een fase, het is een fase….

Een tijdje terug deelde ik op Instagram dat Pepijn lastig ging slapen ’s avonds en ’s ochtends extreem vroeg wakker was. Het duurde ’s avonds soms meer dan 1,5 uur voordat hij sliep en we moesten in de kamer blijven anders was het 1 groot drama. We probeerde van alles, korter slapen in de middag, wel laten huilen, niet laten huilen etc. Het maakte allemaal niet uit, korter slapen overdag zorgde juist alleen maar voor nog meer drama. 

Waar hij eerst altijd sliep tot ergens tussen 7.00-8.00 was hij nu soms al om 5.30 uur wakker.. 

Aan de reacties op Instagram te zien is dit een soort fase waar veel dreumesen van 1,5 in terecht komen.. Ik kreeg ontelbaar veel reacties op deze post. Deze ‘fase’ duurde voor me gevoel een eeuw.. Haha. Ik heb er een tijdje niks meer over gedeeld maar krijg nog wel geregeld vragen in mijn DM over hoe het nu gaat en of ik tips heb. 

Hoe gaat het nu?

Inmiddels gaat het gelukkig goed! Pepijn heeft wel veel baat bij regelmaat en structuur. Een avondje later naar bed in het weekend trekt hij ’s avonds prima maar hij is vaak wel gewoon vroeg (of zelfs nog vroeger) weer wakker. Dit moeten we dus niet te vaak doen want dan zijn we het ritme snel weer kwijt en raken we weer een soort van uit de goede slaap flow, haha klinkt misschien gek maar zo werkt het hier wel. 

Om 18.30 uur naar boven/in bad/boekjes lezen/tanden poetsen etc. en om 19.00 uur het licht uit is de meest ideale situatie. Als hij op tijd slaapt, slaapt hij vaak ook beter en langer. En thank god, we leggen hem erin en kunnen ook gewoon weer naar beneden. We hebben de avond dus weer voor onszelf in plaats van dat we die doorbrachten op zijn kamer.

’S Middags

In de middag slaapt hij meestal tussen 12.30-14.30 uur. Later dan 12.30 uur naar bed of overslaan dat is niet echt een optie dan schoppen we de rust en regelmaat direct in de war en levert dat later op de dag problemen op. 

Maar wat was dan de truc of de tip?

Ja dat vind ik dus lastig te zeggen, misschien dat de ‘fase’ langzaam over gaat? Maar wat we wel hebben gedaan is gordijnen ophangen. We hadden al verduisterende plissé gordijnen van Veneta.com op het raam maar heel donker werd het niet. Nu hebben we via Veneta.com gordijnen besteld en opgehangen en het zo dus goed kunnen dat het ook helpt dat het nu veel donkerder in zijn kamer is. 

Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?

Behalve dat we de gordijnen dus met deze reden bestelde vind ik ook dat het zijn kamertje meer afmaakt. Ik was een beetje bang dat het de kamer kleiner zou maken, of dat het veel gordijn zou worden, omdat het 2 ramen zijn. Daarvoor vroeg ik (gratis) advies aan Veneta.com en zo kwam ik tot de conclusie dat ik maar aan 1 kant gordijn wilde, dit oogt rustiger en ruimtelijker. Ik had nog een berg (gratis) kleurstaaltjes liggen omdat we natuurlijk onlangs onze eigen slaapkamer een make-over gaven dus de keus was snel gemaakt. Na het bestellen waren ze binnen 2 weken in huis, heel fijn. We kozen voor een gordijn uit de Cologne lijn in de kleur Ivoor.

Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?

Maar of dat nu de reden is dat het goed gaat dat durf ik dus niet te zeggen, dus de gouden tip heb ik helaas niet. Maar stiekem denk ik dat de gordijnen er in ieder geval voor zorgen dat hij niet meer zo mega vroeg wakker is in de ochtend.

Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?
Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?

Benieuwd naar meer over Pepijn zijn kamer? Waar bijvoorbeeld bepaalde items gekocht zijn..? Dit kun je terug lezen in deze blog die ik daar al eens over schreef.

Deze blog schreef ik in samenwerking met Veneta.com, de gordijnen heb ik namelijk gekregen.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?