Van baby naar dreumes

Van baby naar dreumes..


Van baby naar dreumes

Ik hoor je denken, hij is al een tijdje geen baby meer. Dat klopt! Maar ik heb al een tijdje niks meer geschreven over onze ritmes/dagindeling/voeding etc. Inmiddels is Pepijn alweer 1,5 en dat kan ik soms maar moeilijk geloven. 

Hij wordt groot!

Ik zie onze baby elke dag groeien, letterlijk doordat zijn broekjes soms van het ene op het andere moment te kort zijn, maar ik zie hem ook groeien in zijn ontwikkeling. Hij begint nu steeds meer te kletsen en dat is zó leuk! Begrijpt alles wat we zeggen, hij kan langer ergens zijn aandacht bij houden, zoals bijvoorbeeld boekjes lezen of puzzels maken. Hij is zwaar gefascineerd door voertuigen, met name tractors en motoren. Als ik zomaar ergens doorloop waar hij er eentje gespot heeft wordt dat me niet in dank afgenomen. Dieren zijn ook nog steeds favoriet, en buitenspelen of samen fietsen is wat hij het liefste doet. Als we hem de vraag stellen ‘’zullen we gaan fietsen?’’, dan rent hij al naar de tuindeur. Spelen met water is trouwens ook altijd goed. 

Van baby naar dreumes

Ritme

Op Instagram stroomt mijn inbox regelmatig vol met vragen over hoe ons ritme eruit ziet, wat Pepijn eet, hoelang hij slaapt etc. Ik kom soms niet door de hoeveelheid berichten heen dus ik besloot er maar weer eens een blogje over te schrijven.  

Al is eigenlijk elke dag wel anders, dus wat ik nu ga schrijven dat is een globaal ritme..

Tussen 6.30-7.30 wordt hij wakker. Soms zelfs nog voor 6.30 uur tegenwoordig. Dat is iets waar we dan niet heel gelukkig van worden, hehe! Ik denk dat het komt door de zomertijd en het feit dat het om 5.00 uur al licht wordt op zijn kamer. 

Van baby naar dreumes

1,5 en nog twee flessen? JA, en dat doen we zolang we dat willen en zolang daar behoefte aan is. 

Als we beneden zijn krijgt hij nog altijd een papfles van 150 cc met 3 scheppen volkoren pap. We hebben al vaak genoeg een boterham als ontbijt geprobeerd maar tot op heden is dat zonder succes. Hij is überhaupt geen goede brood eter, ook ’s middags niet. Dus voor nu vinden we die papfles prima. Ik heb trouwens ook weleens een bord pap geprobeerd, ook geen succes. 

Behalve die papfles geef ik hem ook nog weleens een cracotte of rijstwafel. 

Ergens tussen 9.00-10.00 uur krijgt hij fruit of we maken samen smoothies. Dat laatste heeft zijn voorkeur en dat snap ik wel 😉. 

Van baby naar dreumes

Pindakaas = Life 

Rond 11.30-12.00 krijgt hij brood. Volkoren of speltbrood. Wat ik al zei, hij is niet dol op brood dus ik ben blij als hij 1 a 1,5 boterham eet. Waar ik eerder altijd van alles uitprobeerde aan gezond broodbeleg zoals groentespreads, avocado, kipfilet  etc. eet hij nu heel vaak pindakaas want dat eet hij het beste. Soms krijgt hij gestampte muisjes want daar is hij ook dol op. Een plakje kaas of worst griezelt hij van. De slager vraagt elke week weer netjes of hij en plakje worst wil.. maar hij kijkt haar aan alsof ze hem wil vergiftigen..

Als we klaar zijn gaat hij naar bed, meestal slaapt hij rond 12.15/12.30 uur en gemiddeld 2 a 2,5 uur. 

Dit heeft hij ook echt nog nodig, hij slaapt vaak binnen enkele minuten al. 

’s Middags rond 15.00 uur krijg hij vaak of nog brood als hij dat slecht heeft gegeten, of ik maak nog wat fruit klaar zoals bijvoorbeeld druiven met daarbij nog een cracotte, maisknabbels of iets dergelijks. 

Van baby naar dreumes

Hij krijgt ook weleens een handje rozijnen of gedroogd fruit als tussendoortje dat vindt hij erg lekker. Als ik aan het koken ben en hij zit op het aanrecht probeer ik altijd of hij paprika, tomaat, komkommer of iets dergelijks wil eten maar dat is tot op heden ook nog zonder groot succes. 

Om 17.30 is het tijd voor het avondeten. Geloof het of niet, maar de kookkunsten van zijn moeder kan hij nog altijd niet waarderen. We proberen hem van alles te geven, alles wat wij eten bieden we hem ook aan maar hij wil er vaak niks van weten. Zelfs frietjes of pannenkoeken haalt hij zijn neus voor op, hij likt er even aan en gooit het weer weg. Dus we geven hem vaak nog een potje (15 mnd+), dit eet hij altijd helemaal op. Ik ga er vanuit dat dit ooit wel goed komt! 

Soms krijgt hij nog een beetje yoghurt of kwark als ik weet dat hij bijvoorbeeld overdag weinig heeft gegeten. Bij vlagen eet hij namelijk overdag als een zieke kip, geen idee waar dat aan ligt. 

Van baby naar dreumes

Tussen 18.30 en 19.30 gaat hij naar bed en krijgt dan ook altijd nog een flesje van 150cc. Ook weleens geprobeerd zonder, maar hij gaat echt niet slapen. Dus dat flesje houden we er gewoon nog even in. Komt vast ook een dag dat hij die niet meer hoeft. 

Van baby naar dreumes
Van baby naar dreumes

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.