Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt! 3


Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!

Jeetje jongens, meneer is alweer de 5 maanden voorbij! Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen geloof ik, maar het gaat zo bizar snel. Er lijken ineens minder uren in de dagen te zitten en vrije dagen vliegen zo voorbij.

Mijn baby is geen kleine baby meer..

Voor mijn gevoel hebben we maatje 62 overgeslagen. 3 maanden lang had hij maatje 50-56 aan en inmiddels zitten we al in 68. Hij groeit als kool. Groente en fruit gaan er steeds beter in. Fruit is favoriet, met name mango/banaan. Hap, slik weg. Oja en piepen natuurlijk als het niet snel genoeg gaat..

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Zo blij dat we weer wat mooie foto’s hebben laten maken! Foto’s zijn gemaakt door: @rebeccaboutphotography

Altijd blij..

Wat boffen we met het feit dat Pepijn (bijna) altijd vrolijk is. Hij komt vrolijk uit zijn bed en gaat er net zo vrolijk weer in. Van sprongetjes merk ik tot op heden niet heel veel, wie weet komt dat nog. Maar ik ben dus smoor verliefd op mijn eigen kind. Maar dat is vast heeul herkenbaar. Zo dankbaar voor dit blije mannetje, elke dag opnieuw.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Voor het eerst op de geitenboerderij..

Zijn schema op dit moment..

Meestal is hij tussen 7.00-7.30 uur wakker.

Rond 8.00 uur eerste fles. (flessen zijn altijd 180 cc)

Daarna weer terug naar bed.

Wanneer hij wakker wordt krijgt hij fruit. Hij heeft al verschillende soorten fruit gehad en krijgt inmiddels ook fruit door elkaar. Bijvoorbeeld mango/banaan, appel/banaan, appel/peer/banaan.

Rond 11.30-12.00 weer een fles.

Rond 12.30 uur weer naar bed

Rond 15.00-15.30 weer een fles

Daarna weer naar bed.

17.30 groente. Hij heeft allerlei verschillende soorten groente gehad, opvallend is dat hij niet zo gek is op alles wat groen is, haha! Bloemkool, wortel, pompoen, zoete aardappel en pastinaak gaan er wel goed in. Groene groente blijven we natuurlijk wel proberen.

Rond 19.30-20.00 zijn laatste fles. Dit is altijd 200 cc, 6 schepjes melk en 2 eetlepels rijstebloem.

Daarna weer naar bed. Meestal slaapt hij tussen 20.00-20.30 uur tot de volgende ochtend 7.00-7.30.

Overdag drinkt hij tussendoor kleine beetjes water, baby thee of dixap (diksap zonder toevoegingen en zonder toegevoegde suiker) Ik weet het, op de fles staat vanaf 6 maanden, maar ik hou nooit zo vast aan dat soort leeftijdsadviezen.

Hij slaapt nog steeds ingebakerd in de Puckababy mini, dit willen we wel binnenkort gaan afbouwen. Ik zal later nog eens een uitgebreidere blog schrijven over onze slaaprituelen. (voor zover je het een heel ritueel kunt noemen..)

Ritme..

Zowel Pepijn als wij gaan er heel goed op dat er ritme in zijn dag zit. Zowel hij als wij kunnen ons makkelijk aanpassen als het even een keer anders loopt. Zo hadden we afgelopen weekend drukke Paasdagen en waren we weinig thuis. Gelukkig slaapt hij dan ook gewoon midden in een restaurant tijdens een familie brunch. Toen hij rond de 2/3 maanden was trok hij het slecht als hij te weinig sliep, dan werd hij er niet gezelliger op zeg maar. Maar gelukkig kan hij nu ook met wat minder slaap dan normaal.  Op andere dagen haalt hij dat dan vaak weer in lijkt wel. Überhaupt slaapt hij natuurlijk niet meer zoveel als 2 maanden geleden.

Anders dan anders..

En soms loopt het nu eenmaal anders, slaapt hij ’s ochtends bijvoorbeeld heel lang en krijgt hij op een ander tijdstip fruit omdat het anders te dicht op zijn fles zit. Allemaal ook prima natuurlijk. De groente en fruithapjes zijn nu ook nog geen ‘moeten’. Het komt nu ook weleens voor dat hij geen groente of geen fruit eet omdat hij bijvoorbeeld lang slaapt. Of dat hij zijn derde fles al eerder op heeft omdat hij bijvoorbeeld moe was. Dan geef ik hem weleens rond etenstijd een extra flesje van 60 bijvoorbeeld, om zo weer goed uit te komen met de laatste fles. We gaan er dus heel flexibel mee om, de ene dag hebben we zelf ook meer honger dan de andere dag toch? Afwijken van je schema is dus helemaal niet erg, de behoeftes van je baby zijn dan belangrijker.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Ik vreet hem nog eens op..

Van maandag tot en met woensdag werk ik, en gaat hij naar het KDV en naar me moeder. Hier is hij inmiddels helemaal aan gewend en dit gaat hartstikke goed. Eerder dacht ik nog dat 3 dagen achter elkaar wel veel zouden zijn maar dit gaat gelukkig prima. Daarna zijn we altijd weer 4 dagen samen.

Oja, wat betreft die hapjes..

Pepijn eet zowel verse hapjes als potjes of knijpzakjes. Ik heb mijn mening over potjes en knijpzakjes eerder al bijgesteld na een bezoek aan het Oogstfeest van Olvarit. Het is soms gewoon super makkelijk om even een potje of knijpzakje te pakken. Bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent, je even geen rijp fruit op je fruitschaal hebt liggen of omdat je weer eens een bakje uit de vriezer vergat te halen (story of my life). Ik hoor nog steeds vaak mensen roepen dat potjes slecht zijn, maar die hebben zich er denk ik nooit in verdiept. Natuurlijk geef ik ook nog de voorkeur aan vers, ik vind het ook gewoon leuk om te maken. Maar voel je vooral niet schuldig als je eens een potje pakt. Gemak dient nou eenmaal de mens. Het lijkt er tegenwoordig weleens op dat iedereen het zichzelf graag moeilijk maakt, maar goed, dat is een andere discussie.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Smullennnn..

En verder…?

Echt bizar hoe snel zijn ontwikkeling op dit moment gaat. 2 maanden geleden lag hij nog stil op zijn rug en deed hij vrij weinig. Nu pakt hij alles om zich heen, is fan van al zijn speeltjes. Rolt van zijn buik naar zijn rug en maakt zelfs al aanstalten tot kruipen. Hij ontdekte zijn stem en ligt altijd gezellig te kraaien en geluidjes te maken. Wandelen vindt hij heerlijk, de wagenbak moest vorige maand al plaats maken voor de zit. Dat hij niks kon zien vanuit de wagenbak was geen succes. Meneertje is graag overal bij en is ook gek op knuffelen, vind ik natuurlijk zeker geen straf.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Hij maakt alles nog leuker..

Even een kleine disclaimer..

Ik schrijf dit soort blogs niet om je te vertellen hoe je het moet doen, in tegendeel. Doe vooral wat jij denkt dat  goed is en waar jij je goed bij voelt. Maar ik krijg dagelijks veel vragen over hoe ik dingen doe of wat Pepijn zijn schema of ritme is. Kennelijk is het voor velen dus wel fijn om te lezen hoe andere het doen, om daar wellicht dan tips of ideeën uit te halen. Ik vind het trouwens zelf ook altijd leuk om te lezen hoe het bij andere thuis gaat.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!

Verschillen..

Ik vind het zo leuk om elke maand zo’n foto te maken en de verschillen te bekijken! Zo vond ik het verschil tussen maand 2 en 3 enorm, hij was zo groot geworden. Nu tussen maand 4 en 5 is hij zo wijs uit zijn ogen gaan kijken en is zijn gezichtje ineens veranderd.

Tot snel weer!

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!