Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema!


Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema!  

Via Instagram kreeg ik veel de vraag hoe mijn eerste werkweek is verlopen. Hoe organiseren we het bijvoorbeeld allemaal. Ook krijg ik weer veel vragen hoe Pepijn zijn dagritme er momenteel uitziet. Tijd om maar weer een blogje te schrijven dacht ik. 

Weer aan het werk.. 

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan mijn verlof! Bijna 5 maanden ben ik thuis geweest. Als je me van tevoren had gevraagd of ik me zou gaan vervelen had ik keihard JA geroepen. Oké dat was ook wel zo, voordat Pepijn geboren werd. Maar daarna heb ik me nooit meer een seconde verveeld. Ik vond het eigenlijk gewoon heerlijk! Bovendien is het ook een hele bijzondere periode die je afsluit, een tijd die nooit meer terugkomt. Best een dingetje dus vond ik. Maar na mijn eerste werkdag was het eigenlijk alweer een soort van normaal. En stiekem is het ook erg leuk je baby na een werkdag op te halen en een smile van oor te oor te zien..

De 2 dagen dat hij mee gaat naar mijn werk kan ik natuurlijk tussendoor nog een keertje gaan kijken, hoe luxe is dat! De dag dat hij naar me moeder gaat moet ze van mij heel veel foto’s maken ;).  

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema
In de auto naar huis na een dagje KDV

Organisatie 

Waar ik wel even aan moet wennen is de organisatie eromheen. Of tenminste, ik maak er een soort van organisatie van omdat ik wil voorkomen dat ik haast heb of stress krijg. Kleren liggen de avond ervoor al klaar, voor zowel als Pepijn als voor ons. Tassen staan ingepakt klaar, onbijt is klaar (bijvoorbeeld een smoothie maak ik de avond van tevoren). Ook heb ik de afgelopen tijd grotere hoeveelheden gekookt en hebben we nog een vriezer vol maaltijden. Dan hoef ik ’s ochtends alleen maar een bakje uit de vriezer te halen. 

Op dagen dat ik vrij ben kook ik weer nieuwe grotere hoeveelheden en gaan er weer bakjes de vriezer in. 

We hebben er pas een week opzitten maar het liep gelukkig allemaal op rolletjes! Pepijn heeft zich ook 3 dagen voorbeeldig gedragen op het KDV en bij oma, superfijn! 

Nieuw schema

In mijn vorige blog zaten we nog op 5 flesjes (4 van 150 en 1 van 180). Inmiddels zijn we over op 4 flessen van 180. 

8.00 uur/12.00 uur/16.00 uur/20.00 uur. Op de 2 dagen dat hij naar het KDV gaat drinkt hij al om 7.00 uur vervolgens rond 11.30 uur/16.00 uur/20.00 uur. Om ervoor te zorgen dat hij wel goed doorslaapt ben ik al begonnen met rijstebloem in de laatste fles. Dat heb ik opgebouwd van een half theelepeltje naar 2 theelepeltjes. Hij is inderdaad nog geen 4 maanden, maar het gaat prima. Hij doet het heel goed op deze 4 flessen én slaapt gewoon de nachten door. Na de fles van 20.00 uur gaat hij naar bed.  

Schema’s zijn er ook voor om af te wijken. We hadden laatst een dag dat we al om 19.30 uur uitkwamen voor de laatste fles omdat hij overdag toch iets eerder kwam. Toen heb ik hem geen papfles gegeven maar een gewone fles om 19.30 uur. En om 22.00 nog een klein flesje van 90 cc. Je zou denken wat maakt dat half uurtje uit, maar voor mij gevoel was 19.30 uur iets te vroeg om tot de volgende ochtend door te kunnen. 

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema

Slapen overdag?

Meestal doet hij 3 slaapjes over de hele dag. Eentje ’s ochtends, eentje ’s middags en eentje rond etenstijd. Dat laatste slaapje duurt nooit heel lang. 

Hapjes?

Stiekem kan ik niet wachten om hem zijn eerste hapje te geven en te kijken hoe hij dat vindt. Maar daar dacht ik nog heel even mee. Hij is net gewend aan die rijstebloem, je moet niet alles tegelijk willen denk ik. 

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema
Blij ei!

Tot de volgende blog!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.