Nu de herfst al begonnen lijkt te zijn kunnen de stoofgerechten natuurlijk weer op tafel.. Gastblogger Annemieke maakte deze heerlijke gestoofde kippendijen..
Gestoofde kippendijen..
Dit recept behoort tot een van de lekkerste recepten die ik ooit heb gemaakt. Daarom moest ik dit recept wel met jullie delen. De kip is donker door de ketjap en heeft 2 uur gesudderd. De kip is heerlijk zacht en ontzettend vol van smaak. Ideaal voor als er mensen komen eten, en heel erg lekker voor de herfst.
Deze gestoofde kippendijen zijn heerlijk bij de nasi zoals bij de Chinees!
Voor 2 personen- 2,15 uur.
Dit heb je nodig:
- 400 gram kipdijfilet
- Flinke scheut ketjap
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels foelie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kruidnagel
- peper naar smaak
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bouillon blokje kip
- 100 ml water
Zo doe je het:
- Het bereiden is heel makkelijk, je moet alleen thuis zijn en soms willen roeren. Eerst snijd je de ui en knoflook.
- Verhit flink wat boter of olie in de pan en doe de kip in de pan, gebruik een pan met een dikke bodem. De kip bak je in zijn geheel, door het sudderen valt de kip straks zelf uit elkaar en heb je mooie stukjes.
- Als de kip rondom is gebakken voeg je de ui, knoflook en alle kruiden toe en bak je dit ook even mee.
- Dan doe je de ketjap en gembersiroop erbij en roer je dit goed door.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en giet er 100 ml kokend heet water bij.
- Laat de kip sudderen met de deksel schuin op de pan. Roer om het kwartier goed door en doe er zonodig water bij. Sudder minimaal 2 uur en maximaal 3 uur.
- De kip is klaar als het vocht is weggekookt en de kip uit elkaar is gevallen. Serveer de kip met nasi en wat sperziebonen.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar nog meer lekkere recepten van Annemieke? Volg haar op Instagram! Of neem een kijkje op haar blog! Sweetlittlekitchen.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze gestoofde kippendijen proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Hoi hoi, ik heb een vraagje, zou je dit ook in de slowcooker klaar kunnen maken? Zo ja, zou je het dan ook 2 à 3 uur doen? En dezelfde hoeveelheid vocht? Het lijkt me namelijk wel een heerlijk gerecht!
Dat heb ik zelf nooit geprobeerd, kwestie van uitproberen! Zou ook 2 a 3 uur aanhouden.
Ik heb de kip in de slowcooker gedaan voor 3 uur. Was heerlijk. De saus dikt hier dan wel niet in, maar was heerlijk over verse spinazie! Voor meer recepten in de slowcooker houd ik me aanbevolen!
Leuk om te lezen! 🙂