De nieuwe Brookies van Dr. Oetker!

REVIEW | De nieuwe Brookies van Dr. Oetker!


De nieuwe Brookies van Dr. Oetker!

Een review over de nieuwe Brookies van Dr. Oetker!

 

De nieuwe Brookies van Dr. Oetker!

Onlangs maakte ik al een heerlijke No Bake appel roomtaart van Dr. Oetker. Echt heel lekker, dus toen ik hoorde dat er weer een nieuwe bakmix in de winkels lag was ik direct enthousiast. Dit keer gaat het om de Brookies, een combinatie tussen brownie en cookies. Hoe lekker klinkt dat?

Jullie weten allemaal dat ik gek ben op bakken en ook regelmatig nieuwe baksels zelf maak. Heel eerlijk had ik eigenlijk voordat ik met de No Bake appel roomtaart aan de slag ging nog nooit een kant en klare bakmix ergens voor gebruikt.

Natuurlijk is zelf maken ook hartstikke leuk en helemaal niet ingewikkeld, maar mocht je nou niet zo’n keukenprinses zijn.. Of zoals ik hoogzwanger en soms geen energie hebben maar wel trek in iets lekkers. Dan is het echt zo’n gek idee nog niet om toch eens tussen de Dr. Oetker bakmixen te neuzen.

Terug naar waar ik het over hebben wil, de Brookies! Het beste van twee werelden als je het mij vraagt. Een smeuïge brownie met een topping van brosse chocolate chip cookies.. Wat wil je nog meer?

Moeilijk? Helemaal niet dus.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak Dr. Oetker Mix voor Brookies
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren

 Overig:

  • Een beslagkom
  • Mixer met garde
  • Steelpannetje

En hoe maak je ze dan?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

In het pak van Dr. Oetker zitten 3 dingen, namelijk een bakvorm, de browniemix en de cookiemix.

Je begint met de browniemix.

Smelt daarvoor eerst 75 gram boter en giet in de beslagkom. Voeg 1 ei én de browniemix toe en mix ongeveer 1 minuut tot een glad beslag.

Verdeel het browniebeslag vervolgens over de bodem van de bakvorm.

Nu kun je verder met de cookiemix.

Klop de resterende 25 gram roomboter zacht en romig. Voeg hier de cookiemix én een ei toe. Mix dit tot er een grof samenhangend kruimeldeeg ontstaat.

Verdeel dit kruimeldeeg vervolgens met de hand gelijkmatig over het browniebeslag.

Schuif de bakvorm de oven in voor 30 minuten op 180 graden.

Laat de Brookies vervolgens eerst even afkoelen voordat je ze gaat aansnijden.

De nieuwe Brookies van Dr. Oetker!

Wat vond ik van de Brookies?

Heerlijk! Een smeuïge brownie met een topping van chocolate chip cookies. Je moet het echt een keertje proberen. Ik denk dat er altijd een reden te verzinnen valt voor het bakken van iets lekkers, dus wat let je? Trakteer je collega’s bijvoorbeeld eens op iets lekkers!

De bakmix ligt vanaf nu in de winkels!

Opzoek naar nog meer bak inspiratie? Kijk ook eens op de website van bakken.nl.

De nieuwe Brookies van Dr. Oetker!

 

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Dr. Oetker

 

Ga jij de nieuwe Brookies van Dr. Oetker ook een keer proberen? Laat het me dan weten!

 

 

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.