Het is weer herfst! Mijn slowcooker is weer uit de kast. Tijd voor deze heerlijke pastasaus met kip, wortel en courgette uit de slowcooker!
Ein-de-lijk hoor ik sommige van jullie nu denken, eindelijk weer eens een nieuw recept voor de slowcooker! Ik heb tijdens mijn zwangerschap zolang zo weinig eetlust gehad dat ik het heel moeilijk vond om nieuwe dingen te verzinnen. Daarbij was het ook nog eens een bloedhete zomer en zomers gebruik ik mijn slowcooker sowieso niet tot nauwelijks. Maaarrr.. ik heb nieuwe inspiratie! Of nouja, eigenlijk ontstond dit recept omdat ik nog allerlei restjes in de koelkast had. Alles bij elkaar werd het deze heerlijke pastasaus met kip, wortel, courgette, rode ui en tomaat. Heb je nog andere groente in de koelkast liggen? Pastasauzen zijn voor mij de ideale manier om de groentela leeg te maken!
Pastasaus met kip, wortel en courgette uit de slowcooker..
Bereidingstijd: +/- 5 uurtjes in de slowcooker
Dit recept is voor ongeveer 6 personen.
Wat heb je nodig?
- 1 kilo kip of kippendijen
- 400 gram worteltjes
- 400 gram courgette
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 2 pakken gezeefde tomaten (passata)
- Zout/peper naar smaak, wees niet te zuinig.
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder (sweet)
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 3 a 4 theelepels Italiaanse kruiden of de Funghi Trifolati van Jonnie boer of een zakje Macaroni Di Napoli van The man With The Pan. Mijn favoriet? De laatste optie.
- Wat verse basilicum blaadjes fijn gehakt
Om je saus indien nodig wat in te dikken: 2 eetlepels bloem
Ik voegde achteraf ook nog 2 eetlepels crème fraîche toe en een piepklein scheutje honing, maar dit hoeft natuurlijk niet.
Overig:
En dan natuurlijk nog pasta! Kies wat je lekker vindt!
Optioneel nog wat Parmezaanse kaas.
Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, klik dan even hier..
Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, gevolgd door de rode ui.
Snijd ook de wortel in fijne plakjes.
Ik gebruikte een bak courgetti omdat ik dat nog in huis had, maar je kunt natuurlijk ook zelf een courgette in stukjes snijden.
Snijd de knoflook fijn.
Dit gaat allemaal in de slowcooker.
Voeg nu de gezeefde tomaten toe, de droge kruiden en de fijn gehakte basilicum.
Roer het geheel even goed door en zet de slocooker voor ongeveer 5 uur op low.
Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.
Na 5 uur haal je de deksel van de slowcooker en roer je de saus weer even goed door. Ik voegde er nog 2 eetlepels crème fraîche aan toe en een piepklein scheutje honig.
Hoe is de dikte van de saus? Naar wens?
Ik voegde er zelf nog 2 eetlepels bloem aan toe en liet de deksel er even een poosje af. Daarna was de saus perfect!
Dan is het alleen nog een kwestie van de pasta koken, lekker wat kaas raspen en aan tafel!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Pastasaus met kip, wortel en courgette uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Mmm, ziet er lekker uit! Ik heb nog een kilo kalkoen stoofvlees in de vriezer, zou het daar ook mee lukken?
Ik heb je pastasaus gemaakt en mis wat pit in de saus. Heb je nog een tip om er wat meer smaak aan toe te voegen?