De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels? 6


De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

Het werd wel weer eens tijd voor een update! De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels..

 

Ik blijf het maar herhalen maar het is echt zo, de tijd vliegt! Inmiddels alweer 33 weken zwanger van onze kleine kruimel. We hebben in de tussentijd nog even genoten van een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk. En ondertussen zijn mijn laatste werkdagen in gegaan. Ik werk door tot 36 weken, nog 3 weekjes te gaan dus maar dit zijn in totaal nog maar 9 werkdagen. Ik ben er absoluut nog niet klaar mee maar vind het wel fijn om straks thuis nog de laatste voorbereidingen te treffen en nog even te genieten van de rust. Ik moet ook wel eerlijk bekennen dat ik niet meer heel uitgerust wakker wordt wanneer de wekker op werkdagen om 6.00 uur gaat.

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

31 weken zwanger..

Ready to pop?

De meeste voorbereidingen zijn al gedaan, zijn kamertje is er natuurlijk al maanden klaar voor. Daarover schrijf ik binnenkort nog een uitgebreide baby room tour, ik krijg namelijk enorm veel vragen over waar we alles gekocht hebben.  De geboortekaartjes zijn uitgezocht, de box staat in de woonkamer, zijn kleertjes zijn al gewassen, de intake met de kraamzorg is geweest.. Maar toch zijn er nog wel wat dingen die ik nog moet doen. Een vluchttas inpakken bijvoorbeeld, al is het plan in eerste instantie om thuis te bevallen. Wassen van de lakentjes van het wiegje, dit wilde ik zo laat mogelijk pas doen. Een fris bedje is wel zo lekker. Ik wil proberen alvast vooruit te koken en wat lekkere maaltijden in te vriezen, ik hoop dat daar ook wat nieuwe receptjes bij zitten die ik nog even op de foto kan zetten. Oja, en er staan toch ook nog wel een aantal kleine dingen op mijn lijstje die ik nog even moet gaan kopen. Natuurlijk ga ik ook nog even het hele huis van onder tot boven schoonmaken.. (voor zover ik de energie heb natuurlijk) en alvast wat voorraad boodschappen in huis halen.. Vergeet ik dan nog belangrijke dingen?

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

Dit waren proefdrukken van geboortekaartjes.. Uitgezocht op 4cards.nl..

We hadden vorige week trouwens nog een ligging/groei echo. Meneer heeft vrijwel mijn hele zwangerschap rechtop in mijn buik gezeten, lekker met zijn hoofd vlak tegen mij ribben.. Maaaaarr… hij is omgedraaid! Hij ligt volgens de verloskundige nu perfect! Qua groei is hij een hele gemiddelde baby, ook fijn want bevallen van een tien ponder zag ik persoonlijk niet zo zitten.

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

De 4D echo.. Hoe lief!

Waar ik zelf enorm blij mee ben (en Robbert denk ik ook, haha) en wat ik vooraf anders had ingeschat is dat ik nu in totaal nog geen 7 kg ben aangekomen. Natuurlijk hebben we nog wat weekjes te gaan maar ik had altijd het idee dat ik zo iemand zou zijn die 20 kg aan zou komen.. Maar dat ga ik gelukkig niet meer halen.

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

Kinderwagen met Maxi-cosi..

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

Zijn wiegje staat al klaar!

Thuis bevallen?

Yep, dat is wel het idee. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen. Mocht ik in de komende weken alsnog gekke klachten als een hoge bloeddruk krijgen dan is dit plan denk ik snel van de baan. We gaan daarom nog wel even naar het ziekenhuis hier in de buurt voor een info avond. Toch wel fijn om te weten waar ik naartoe moet mocht het nodig zijn. Waar ging jullie voorkeur naar uit, thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Kwaaltjes?

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik helemaal nergens last van heb, maar klagen mag ik echt niet. Mijn olifanten voeten ’s avonds en de kramp in mijn benen ’s nachts neem ik voor lief. Natuurlijk voel ik mijn rug weleens na een drukke dag (maar dat was voor mijn zwangerschap niet anders) en die harde buik af en toe is ook nog niet noemenswaardig. Het meeste moeite heb ik nog met het feit dat ik mijn tempo moet aanpassen en dat niet alles meer vanzelf gaat. Buiten adem zijn van 1 trap, doe normaal zou je denken als je nog nooit zwanger bent geweest. Maar het hoort er schijnbaar toch echt bij 😉 Het zelfde geldt trouwens voor het strikken van je veters, je moet er echt even van bijkomen.. Haha. Ik heb een zittend beroep, lichamelijk niet heel zwaar dus maar toch weet ik de laatste weekjes soms even niet meer hoe ik dan moet zitten.. Een wandelingetje tussendoor is dan wel lekker. Wat misschien niet heel gek is maar wat ik soms als gek ervaar is dat ik soms uit het niks ineens zo ontzettend moe ben. Het ene moment heb je nergens last van en 5 minuten later vallen je ogen dicht..

Verrassing!

Vlak voor mijn vakantie werd ik mega verrast met een babyshower op mijn werk! Ik had niets in de gaten, ik zou sushi gaan eten met een vriendin.. De foto is vaag, maar dat maakt niet uit! 🙂 Het was super leuk!

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

Zwangerschapscursus/ yoga?

Een veel gestelde vraag op Instagram was ook of ik nog iets van een zwangerschapscursus of yoga doe. Aan het begin van mijn zwangerschap dacht ik eraan om yoga te gaan doen, dit is er echter nooit van gekomen. Een zwangerschapscursus had ik eigenlijk niet echt over nagedacht. Het klinkt misschien stom maar ik had niet het idee bij zo’n cursus iets te gaan horen wat ik nog niet weet. Het is dan wel ons eerste kindje maar door mijn werk en bijvoorbeeld van zwangere vriendinnen/collega’s weet ik eigenlijk al heel veel.

Maar toen werd ik benaderd door Adelina van onlinegeboorteacademie.nl, zij ontwikkelde een online cursus bestaande uit 7 modules. In deze modules zitten allerlei video’s waarin Adeline zelf heel duidelijk uitlegt hoe of wat. Ze is zelf 7 jaar als verloskundige werkzaam geweest dus ze weet waar ze het over heeft. Ze is duidelijk, rustig, nuchter en ze verteld alles over wat je kunt verwachten inclusief allerlei tips en tricks. Ze vroeg of ik het wilde uitproberen, daar had ik wel oren naar.

Het enorm grote voordeel van deze cursus is dat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je alle video’s gaat bekijken. Dit hoef je uiteraard ook niet in 1 keer te doen en ook niet perse samen, vanaf het moment dat je je aanmeld tot 8 weken na de bevalling heb je toegang tot alles. Er zitten ook nog bonusmodule bij, zoals checklisten bij een thuisbevalling en bij een ziekenhuisbevalling, een template voor een bevallingsplan etc.

Kosten? €37,-. Veel goedkoper dan heel veel andere cursussen waar je vaak ook veel avonden aan kwijt bent. Ik vond het echt ideaal.

Dit is niet gesponsord, ik ben gewoon enthousiast!

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

Zijn kamertje..

 

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

26 weken, 29 weken, 32 weken..

De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?

 

Dit was het weer even voor nu! Zodra ik echt met verlof ben meld ik mij weer even met een nieuwe update!

Mochten jullie alweer nieuwe vragen hebben? Let me know!

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “De laatste loodjes! Hoe gaat het inmiddels?