13 musthaves met een newborn baby

13 musthaves met een newborn baby


13 musthaves met een newborn baby

13 musthaves met een newborn baby 

Toen ik zelf nog zwanger was heb ik regelmatig dit soort blogs en lijstjes opgezocht en gelezen. Want wat heb je allemaal nodig en wat moest ik zeker weten in huis hebben. Je wilt tenslotte alles in huis hebben voor je baby komt, want ik weet niet hoe het met jullie is maar ik deed inkopen alsof ik daarna nooit meer in de winkels zou komen. Meningen verschillen natuurlijk, maar dit zijn in ieder geval dingen die ik persoonlijk heel graag heb gebruikt de afgelopen 8 weken met een newborn. Dingen die ik dus niet had willen missen. 

Oja, nog even een kleine disclaimer. Deze blog wordt nietgesponsord. 

De Stokke Tripp Trapp met newborn set..

Pepijn zit als hij niet slaapt elke avond gezellig bij ons aan tafel terwijl wij zitten te eten. Ik zou het ongezellig vinden als hij in de box ligt of in de wipstoel op de grond. Op deze manier kunnen we gezellig met hem ‘kletsen’. De hoes die we om de Newborn set hebben is trouwens van Trixie, super fijn ook.

13 musthaves met een newborn baby

Een babynestje..

De meningen zijn erover verdeeld, ik las ook vaak dat men er eentje had gekocht maar zelden gebruikt. Wij hebben er zelfs 2, een Sleepyhead en een nestje van Kleinekeutel. We gebruiken ze elke dag. Er ligt er altijd eentje in de box en de eerste weken lag de sleepyhead in zijn wiegje. Inmiddels ligt de sleepyhead altijd op de bank. Ik vind ze echt ideaal en Pepijn ligt er graag in. 

13 musthaves met een newborn baby
De sleepyhead in de box.. (pakje is van Trixie)
13 musthaves met een newborn baby
Nestje van Kleinekeutel
13 musthaves met een newborn baby13 musthaves met een newborn baby

Een babyfoon met camera

Stiekem dacht ik eerst dat die camera onzin zou zijn maar ik ben heel blij dat we er toch eentje kochten met camera. We hebben de Luvion Essential en die bevalt heel goed. Pepijn slaapt overdag in zijn wiegje en gaat ook ’s avonds eerder naar bed dan wij dus dan is het ideaal dat je gewoon kunt zien of hij slaapt en wat hij doet. 

Puckababy piep slaapzak/ inbakerdoek(en) 

Pepijn slaapt vanaf dag 2 ingebakerd in de Puckababy piep, of in een inbakerdoek van Kleinekeutel. Als we hem niet inbakeren maait hij zichzelf continu wakker met zijn handjes en doet hij alleen korte hazenslaapjes. Ingebakerd slaapt hij heel rustig en lang. Het geeft hem denk ik ook geborgenheid en warmte.

13 musthaves met een newborn baby

Voetenzak 

Dit ligt natuurlijk wel een beetje aan de tijd wanneer je baby geboren wordt maar nu midden in de winter kun je niet zonder. Ik heb er zelfs twee, eentje voor in de autostoel en eentje in de kinderwagenbak. Heerlijk warm! 

13 musthaves met een newborn baby
13 musthaves met een newborn baby

Hydrofiele doeken

Deze kom je natuurlijk op elke lijstje tegen en ik heb er gigantisch veel. MAAR, je wast met een baby in huis ook vaak genoeg. Dus overdrijf niet net als ik 😉 Er liggen er onderin de la nog steeds een hoop die nog niet zijn gebruikt omdat er dan alweer andere uit de was zijn en er weer bovenop liggen. Zorg trouwens wel dat je een paar XL hydrofielen in huis hebt, die gebruiken we  voor het afdrogen na het badje, heel fijn. 

13 musthaves met een newborn baby
Deze toffe hydrofiele doeken zijn van Hip&Hout

Voedingstorens

Elke dag vul ik de voedingstoren voor alle voedingen van de dag. Wanneer ik dan een flesje maak heb ik gelijk afgepaste voeding en hoef ik niet moeilijk te doen met het grote blik. Ook zit er altijd een toren in de luiertas. Straks gaat er natuurlijk ook een voedingstoren mee naar oma of naar het KDV. 

Een lekkere omslagdoek 

Ideaal voor vlak na de geboorte, inmiddels ligt er ook standaard eentje in het nestje in de box. Ik vond het ook prettig met de kraamvisite, zo hoefde we niet te sukkelen met een dekentje maar lag hij gewoon lekker in de omslagdoek. 

13 musthaves met een newborn baby
Fijne omslagdoek van Trixie..
13 musthaves met een newborn baby
Hier was hij nog geen uur oud..

Omslagrompers 

Als ze nog zo piepklein zijn wil je het liefst zo min mogelijk over dat hoofdje trekken. Omslagrompers zijn dan ideaal. Ik vind die van de H&M het prettigst. Deze zijn ook niet zo breed. 

Genoeg kleine kleertjes en mutsjes (en zachte soepele stofjes) 

Dit is ook wel een beetje afhankelijk van hoe groot je baby is bij de geboorte. Maar iedereen zei tegen me dat ik niet zoveel kleine kleertjes moest kopen en maatje 50 zou misschien zelfs overbodig zijn. Niet dus, Pepijn is nu 8 weken en past nog steeds in maatje 50. Alle mutsjes die ik had waren in het begin veel te groot en rompertjes maatje 50 kon hij nog in zwemmen. Ik was blij dat ik vlak voor zijn geboorte toch nog wat kleertjes in maat 50 had gekocht, we zijn nog kleine rompertjes bij gaan kopen. Na zijn geboorte heb ik ook nog een jasje in maat 50 gekocht omdat hij nog kon zwemmen in de jasjes en het berenpak in maat 56. Koop ook alleen kleertjes die echt lekker zitten voor zo’n kleintje. Soepele en zachte stofjes zijn niet alleen veel handiger met aankleden, maar zitten ook veel lekkerder. 

13 musthaves met een newborn baby

Voedingskussen

Deze was in mijn zwangerschap vanaf week 20 al onmisbaar, ik sliep ermee. Maar ook nu gebruiken we hem nog meerdere malen per dag wanneer we Pepijn een fles geven. Straks lijkt het me ook makkelijk wanneer hij bijvoorbeeld gaat leren zitten dat we deze achter hem neer kunnen leggen. We hebben de Doomoo buddy classic in het grijs, heel fijn ding. 

Baby Float

Of ook wel, de zwemband voor om het nekje. Klinkt zielig, is het niet. Als je thuis een bad hebt moet je er zeker eentje aanschaffen. Pepijn vind het heerlijk om rond te dobberen in het grote bad. Daarnaast zou het ook helpen tegen krampjes, zorgt voor ontspanning en is goed voor de spieren. Hij slaapt in ieder geval als een roos als hij uit bad komt 😉 

13 musthaves met een newborn baby

Feetje Pyjama’s 

De leukste en fijnste pyjama’s voor baby’s en kinderen! 

Wat ontbreekt er volgens jou nog in dit lijstje? Of wat vond jij juist overbodig?

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.