UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?


UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs? 

Dat ik de laatste tijd niet heel actief ben geweest in het schrijven van blogs is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Ik heb er bewust voor gekozen te genieten van mijn verlof en mijn tijd samen met Pepijn. Ik wil er niet achteraf op terug kijken en spijt hebben van het feit dat ik alweer zo druk was en misschien niet genoeg genoten zou hebben.  

Bovendien blijft mijn blog een hobby en niet mijn werk, dus het moet ook gewoon leuk blijven en geen verplichting. 

Ik geniet nu heel bewust van de tijd die ik heb samen met hem. De tijd dat Pepijn slaapt doe ik het huishouden, heb ik tijd om te koken en vind ik het superleuk om me te vermaken met Instagram. Daar ben ik dus nog wel steeds actief. Dagelijks vult mijn inbox zich daar met veel vragen met betrekking tot Pepijn, ik doe altijd mijn best om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden maar het leek me wel weer eens tijd er een blog aan te wijden. 

Want hoe gaat het nu inmiddels, wat is zijn/ons schema, hoe doet hij het, slaapt hij goed hoe is de opvang geregeld als ik weer ga werken etc. 

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
Het gaat zo hard!

Hoe is het nu met ons?

Super goed! Mensen vragen me weleens of het is zoals ik van tevoren had bedacht/verwacht, maar het is eigenlijk nog beter. We genieten zo onwijs van Pepijn. Hij wordt elke dag vrolijk wakker en wij dus ook. Die lach van hem als ik ’s ochtends boven zijn wieg hang is onbetaalbaar. Het is een heel tevreden mannetje die we zonder problemen overal mee naar toe kunnen nemen. Ons leven is in die zin dus ook niet drastisch veranderd. We doen nog steeds alles wat we altijd al deden, maar dan nu met zijn gezelligheid erbij. 

Voordat ik met verlof ging dacht ik dat ik me wel zou gaan vervelen. 5 maanden vrij! Dat is toch veel te lang? Ik hoor het mezelf nog denken, maar de maanden zijn voorbij gevlogen en ik heb me geen seconden verveeld. Sterker nog, ik vraag me af hoe ik dat allemaal weer ga doen als ik drie dagen aan de slag ga. Daar vinden we vast ook wel weer onze weg in, maar dit verlof duurde dus absoluut niet te lang. 

Hoe zien onze dagen eruit, wat is het schema van Pepijn? 

Pepijn zijn schema is natuurlijk gedurende de weken al een aantal keren veranderd en ik heb zijn schema ook (op verzoek) al eens gedeeld op Instagram. Maar momenteel zien onze dagen er zo uit: 

Dit zal trouwens weer gaan veranderen op het moment dat ik aan het werk ga, dan moet hij toch echt iets eerder zijn bed uit! Haha

8.00-8.30 uur Wordt Pepijn wakker of ik maak hem wakker als hij om 8.30 uur nog steeds slaapt. Om 8.30 uur drinkt hij dan zijn eerste fles.

Momenteel drinkt hij 5 flessen per dag 4 van 150 cc en de laatste fles is 180 cc, maar deze gaat niet altijd op. 

Vaak gaat hij dan rond 10.00 uur alweer naar bed, of slaapt hij in de wagen als we op pad gaan. 

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
De babygym is HOT

Rond 12.00 uur drinkt hij zijn tweede fles en vaak gaat hij daarna (of vlak daarna) weer naar bed. Dit slaapje duurt meestal wel 2 a 2,5 uur (soms zelfs nog langer). 

Ergens rond 15.00-15.30 uur drinkt hij weer een fles. 

Tussen 16.00 uur-16.30 weer tijd voor een slaapje. 

Rond 18.00 weer een flesje. 

Daarna doet hij vaak hazenslaapjes, en is er niet echt een pijl op te trekken. Als we hem in bad doen valt hij vaak wel daarna in slaap. 

De laatste fles geven we momenteel rond 21.15 uur. Daarna gaat hij naar bed. 

Deze laatste fles was een paar weken geleden nog om 22.30 maar hebben we in een paar weken tijd vervroegd naar 21.15 door elke keer een kwartiertje eerder de fles te geven. Ik hoop dat wanneer hij straks eerder op moet ’s ochtends doordat we de deur uit moeten, dat hij dan ’s avonds rond 20.00 uur de laatste krijgt en dan naar bed gaat. Waarschijnlijk zullen we op dat moment over gaan naar 4 flessen van 180 cc. Misschien dat we de laatste fles dan nog iets verzwaren met wat rijstebloem zodat hij lekker kan slapen tot de volgende ochtend. 

Pepijn krijg trouwens flesvoeding van Hipp.

Ik weet nog niet wanneer we hem een eerste hapje gaan geven. Wanneer deden jullie dat? (ik weet dat dat nu sowieso nog te vroeg is hoor ;)) 

Slapen?

Pepijn slaapt gelukkig nog altijd de nachten door en daar ben ik heeeeeullll dankbaar voor! Haha, wat een cadeautje is dat. Hij slaapt nog steeds ingebakerd. Hij slaapt graag met een hydrofiele doek tegen zijn gezichtje. Soms met speen, soms zonder speen. Hij ligt momenteel nog in zijn wieg bij ons op de kamer. Gelukkig slaapt hij ook goed in de wagen of in de auto, dat maakt het ook erg makkelijk om met hem op pad te gaan.

Ik krijg vaak vragen over hoe het kan dat Pepijn zo snel doorsliep, hoe het kan dat hij zelf in slaap valt, hoe we dat voor elkaar hebben gekregen etc. Ik vind het eigenlijk wel lastig om hier nu in een blog uitgebreid op in te gaan want de welbekende moedermaffia ligt altijd op de loer. Ik heb er geen trek in om ongevraagde adviezen of negatieve reacties te ontvangen op het geen dat ik doe. Ik doe namelijk toch echt waar ik me goed bij voel, ongeacht of dit nu altijd de meest verantwoorde manier of wat dan ook is. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen, volg je gevoel en doe waar jij je prettig bij voelt. Vind jij het fijn om je kindje veel te dragen bijvoorbeeld of met je kindje in bed te slapen, doe dat dan vooral.

Op tijd naar bed..

Laat ik er het volgende over zeggen, wij vonden het vanaf het begin erg belangrijk dat Pepijn niet afhankelijk van ons zou zijn om in slaap te komen. We leggen hem dus (bijna) altijd wakker op bed. Als hij onrustig is blijf ik er even naast zitten, maar ik wieg of wiebel hem nooit in slaap. De kunst bij Pepijn is om hem op tijd weg te leggen dus voordat hij echt té moe is. Probeer dus te herkennen wanneer je kindje moe begint te worden. Pepijn is meestal maar ongeveer 1,5 uur wakker en gaat dan weer slapen.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat een kind geen negatieve accosiaties heeft met slapen of met zijn bedje. Pepijn ligt overdag als ik bijvoorbeeld aan het schoonmaken ben boven ook weleens even wakker in zijn wieg te spelen. Als hij wakker wordt haal ik hem ook niet altijd direct uit zijn bed als ik even bezig ben. Ook als hij wakker wordt en ik denk hmm, dat was geen lang slaapje, laat ik hem nog even liggen en 9 van de 10 keer slaapt hij dan alsnog even later weer verder.

Ik denk echt dat een baby het moet leren om goed te slapen. (door er tijd en energie in te steken)

Volg je gevoel..

Maar nogmaals, doe waar je je goed bij voelt. Iedere baby is anders en iedere baby heeft andere behoeften. Dit vinden wij fijn en dit werkt voor ons, maar dat wil niet zeggen dat het zo moet of dat het voor iedereen het beste is. Er kunnen trouwens natuurlijk ook medische oorzaken zijn waarom baby’s slecht slapen zoals reflux of een allergie, dan is het natuurlijk weer helemaal anders. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik hoor ook weleens goede verhalen over een osteopaat. Wanneer je bijvoorbeeld een lange of lastige bevalling hebt gehad kan het zijn dat er bijvoorbeeld in het nekje van de baby iets niet helemaal lekker zit en dat zou ook een oorzaak kunnen zijn van slecht slapen.

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
Gek op badderen!

Hoe zien onze dagen er verder uit?

We wandelen veel, gaan elke dag wel even de deur uit. We doen doordeweeks boodschapjes, gaan lunchen met vriendinnen of drinken koffie buiten de deur. En in de weekenden is dit eigenlijk niet anders. Volgende week gaan we voor het eerst een weekend weg met Pepijn, daar heb ik ook heel veel zin in. Op Instagram deed ik de oproep waar we het beste naar toe zouden kunnen met baby en waar we dan ook lekker konden gaan zwemmen. Van der Valk en Hof van Saksen werden het vaakst genoemd. We hebben nu een arrangement bij Van der Valk geboekt, heerlijk met 2x ontbijt en 2x 3-gangen diner. Nergens aan hoeven denken, lekker wandelen, zwemmen en een heel weekend genieten!

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?

Hoe regelen we de opvang als ik aan het werk ga?

Na mijn verlof ga ik 3 dagen werken, Pepijn gaat 2 dagen naar het kinderdagverblijf en 1 dag naar oma. Zoals sommige van jullie wel weten, ik werk zelf als locatiemanager in de kinderopvang. Pepijn gaat straks dus met mij mee naar werk en komt daar in de babygroep. Kindjes van 0-1 jaar. Stiekem dus wel een fijn idee dat ik halverwege de dag even bij hem kan kijken en dat ik altijd in de buurt ben.

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?

Bloggen?

Dat ga ik lekker alleen doen wanneer ik er zin in heb en tijd voor heb. Wat ik zal zei, het moet leuk blijven en ik geniet momenteel gewoon ook heel graag (en veel) van mijn kersverse gezin. Maar natuurlijk blijf ik dit gewoon erbij doen, want ook hier haal ik mijn energie uit.

Super tof als je het tot hier vol gehouden hebt om door te lezen! De blog viel iets langer uit dan ik van te voren had bedacht! Dat krijg je ervan als je niet regelmatig schrijft.. Haha

Tot de volgende blog!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.