Wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet

Wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet.. 6


Wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet

 

Ik noem jullie nu zuurpruimen maar internettrollen of azijnzeikers had ook een prima benaming geweest.

 

Wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet…

Ik ben jullie zat! Spuugzat. Jullie verzieken het internet, kwetsen andere mensen, zeggen dingen zonder na te denken. Jullie hebben 0,0 fatsoen en zonder jullie zou het ZOVEEL gezelliger zijn online (en offline trouwens ook).

Even voor de goede orde, ik schrijf dit artikel niet alleen omdat ik er er zelf weleens mee te maken heb gehad maar met name omdat ik het steeds vaker overal om me heen zie gebeuren. 

Waar komt jullie woede en frustratie vandaan? Zijn jullie zelf niet gelukkig? Werden jullie vroeger niet gehoord, werden jullie gepest op school? Waar in vredesnaam ging het mis? Als je nou eens echt de wereld zou willen verbeteren, maar dan ook écht, begin dan asjeblieft eens bij jezelf.

Waarom voelen jullie de behoefte altijd maar je negatieve mening te ventileren, waarom denken jullie dat het geoorloofd is om op internet te kunnen zeggen wat je wil zeggen. Waar is jullie empatisch vermogen gebleven, waar zijn jullie normen en waarden? Ik doe nu een poging maar eigenlijk vind ik het met geen pen te beschrijven.. Ik krijg er echt enorme jeuk van als ik reacties van jullie tegenkom onder (nieuws) artikelen, blogs of foto’s. Een veel gehoord excuus is dat men (waaronder ikzelf) zijn leven deelt op social media dus dat we er dan op kunnen wachten dat we kritiek krijgen. HOEZO? Je hoeft ons absoluut niet te volgen of de artikelen te lezen als het in jouw ogen toch niet deugt wat we doen. Sterker nog, volg ons liever gewoon niet. Ga weg en laat ons met rust. Wij doen wat we leuk vinden om te doen, waar we blij van worden en dat zou jij zelf ook eens moeten doen.

Jullie weten het altijd beter..

Althans, dat denken jullie. Er deugt maar weinig in deze grote boze wereld. Het rechtssysteem is kut, meneer Rutte is een klootzak, ongelukken gebeuren omdat de wegen slecht zijn, alles is te duur, we betalen teveel belasting, je werk is stom, er zijn teveel asielzoekers, het zijn ook altijd die buitenlanders, kortom alles maar dan ook echt alles is mis in dit land. Kortom je bent overal tegen en nergens voor. Ja, voor vrijheid van meningsuiting maar daar ben je te ver in doorgeslagen en daarbij de fatsoensnormen vergeten. Heb je weleens kritisch naar jezelf gekeken voordat je een ander ging afzeiken? Nooit, dat weet ik zeker. Vaak hebben jullie ook geen profielfoto en ook geen vrienden/volgers. Lekker anoniem iets of iemand afzeiken.. Knap hoor!

De echte (reëele) oplossing voor alle ”ellende” (jullie woorden) hebben jullie echter vaak zelf ook niet. Het zal niet in jullie opkomen om te verhuizen naar daar waar het dan beter is, een leukere baan te zoeken, of überhaupt opzoek te gaan naar zinvolle dagbesteding, zelf te gaan studeren om vervolgens ergens een verschil in te kunnen maken, dat ongelukken 9 van de tien keer gebeuren omdat mensen niet opletten in plaats van dat de weg gevaarlijk is en zo kan ik nog wel even verder gaan…

Wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet

Ik snap het echt niet..

Ik heb echt werkelijk zelf nog nooit de behoefte gevoeld om onder iemand zijn blog, foto of (nieuws)artikel te gaan zitten azijnpissen. Waarom zou ik? Als ik iets niet interessant of relevant vind scroll ik daar gewoon voorbij of ik klik het weg, hoe simpel is dat en waarom doen jullie dat ook niet? Beleef je er nu serieus echt plezier aan om je zo te gedragen op het internet?

Het internet bracht de wereld samen maar lijkt steeds vaker een podium te worden voor zuurpruimen. Dat je zelf negatief in het leven staat is heel vervelend, maar val je medemens er niet mee lastig. Ga zelf eens wat van je leven maken.

Don’t feed the trolls..

Laten we deze mensen voortaan lekker negeren. Echt zo zonde van onze tijd en van onze aandacht. Gewoon lekker links laten liggen en er stiekem om lachen hoe deze mensen zichzelf belachelijk aan het maken zijn. Want dat laatste is een feit als je het mij vraagt. Ze genieten nog het meest wanneer we happen en de discussie aangaan, dus laten we dat vooral NIET (meer) doen. Dat is lastig, i know!

Op mijn eigen blog en social media kanalen heb ik er gelukkig niet heel veel last van. Maar negatieve reacties die totaal niks toevoegen worden door mij zonder pardon en zonder uitleg verwijderd.

 

Einde bericht.

 

 

 

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet..