Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!

Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen! 2


Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!

Antwoorden op veel gestelde vragen!

Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!..

Mijn inbox op Instagram stroomt dagelijks over met allerlei vragen en berichtjes. Super gezellig vind ik dat maar soms beantwoord ik wel 10 keer dezelfde vraag, tijd om een Q&A te doen! Ik verzamelde de afgelopen week de vragen die binnen kwamen om ze nu in 1 keer te beantwoorden.

” Zie je op tegen de bevalling?”

Nee eigenlijk niet, iedereen kan het dus ik vast ook! Haha, nee maar ik kijk er voor nu alleen maar naar uit. Dat het geen feestje wordt dat is me duidelijk maar ik ben veel te nieuwsgierig naar hem. 

” Wat is de reden dat je thuis wilt bevallen, vind je dat geen eng idee?”

Omdat ik het liefst in mijn eigen vertrouwde omgeving ben, in mijn eigen bad/bed lig en er niet teveel (vreemde) mensen om me heen zijn. Er is op dit moment ook geen medische indicatie en mijn zwangerschap verliep heel goed, voor mij ook een reden om lekker thuis te blijven. Ik heb in mijn omgeving ook alleen maar hele positieve verhalen gehoord over thuisbevallingen. Ik vertrouw erop dat het goedkomt en ik weet dat mijn verloskundige geen risico neemt. Als zij twijfelt of het loopt niet volgens ”plan” dan gaan we alsnog naar het ziekenhuis.

Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!

38 weken zwanger.. (met dikke voeten..)

“Heb je een bevallingsplan geschreven?”

Nee. Dat wilde ik eerst wel doen maar daar ben ik toch op terug gekomen. Een bevalling valt niet te regisseren dus ik wil ook eigenlijk niet een bepaald plan in mijn hoofd hebben. Uiteindelijk valt het dan misschien juist tegen omdat het anders liep. Het zal gaan zoals het gaat en wat moet dat moet, zo sta ik er nu in. Mijn verloskundige gaat echt niet knippen als het niet hoeft, en we gaan ook niet naar het ziekenhuis als het niet hoeft. Robbert weet ook wel ik wel of niet zou willen.. dus ik vertrouw op mezelf en op de mensen die erbij zijn.  

“Ga je borstvoeding geven?”

Een vraag die ik al vaak gekregen heb en die soms in een discussie eindigt. Ja ik weet dat borstvoeding het allerbeste is maar nee ik ga geen borstvoeding geven.   En nee ik ga het zelfs niet proberen. Ondanks dat ik vind dat het eigenlijk geen eens tekst of uitleg nodig heeft, ik voel me er gewoon niet goed bij. Ik vind het onhandig, niet praktisch, ik word al niet happy van het idee, ik wil straks ook gewoon nog een stukje vrijheid hebben en op pad kunnen zonder kolf onder mijn arm en zo kan ik voor mezelf nog heel veel andere ’tegens’ bedenken. Ik hoor sommige van jullie denken.. ” ik, ik, ik, ik..lekker egoïstisch”. Ik denk dat mijn kind straks liever een blije moeder heeft dan een moeder die iets gaat doen waar ze niet achter staat en niet blij van wordt. Ik en heel veel andere kinderen zijn ook groot geworden op een fles. 

” Als je geen borstvoeding gaat geven, voor welke flesvoeding kies je dan?”

Ik heb gekozen voor HiPP babyvoeding. Biologische babyvoeding met naar mijn mening de beste ingrediënten. (voor de goede orde, dit wordt absoluut niet gesponsord)

Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!

“Hebben jullie een geboortefotograaf?”

Ja! En daar hebben we vorige week pas een kennismaking mee gehad. Ik twijfelde daar namelijk heel lang over, nog iemand bij de bevalling zit ik daar wel op te wachten? Aan de andere kant, hoe prachtig kunnen de foto’s zijn en hoeveel krijg ik mee van haar aanwezigheid. Ik werd via Instagram verschillende malen benaderd door geboortefotografen die de ‘shoot’ gratis wilde doen in ruil voor naamsvermelding (reclame) achteraf. Ik vond dit nogal onpersoonlijk, ik kende die mensen niet en vond de foto’s ook niet altijd heel mooi. Wie ik wel kende is Jessica van Vi Photography, voordat ze alleen nog maar geboortes en newborns deed kwam zij weleens foto’s maken op mijn werk. Een onwijs lief mens en ze maakt prachtige foto’s dus we kozen uiteindelijk voor haar. 

Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!

“Hoe ga je het na je verlof doen, hebben jullie kinderopvang?”

Ik werk zelf in de kinderopvang als locatiemanager, onze kleine man gaat straks dus met mij mee. Super handig natuurlijk. Ik ga na mijn verlof weer drie dagen werken net als voorheen. De kleine man gaat 2 dagen mee naar mijn werk en 1 dag naar mijn moeder. Op donderdag werkte ik altijd thuis (of buitenshuis) aan mijn blog, bakte ik taart op bestelling bezocht ik events etc. Hoe ik dat straks precies ga doen weet ik nog niet dat gaan we nog even rustig bedenken/bekijken.

Er zaten nog meer vragen tussen maar de blog wordt anders wel heel lang dus die beantwoord ik een volgende keer.

En er kwamen toch ook nog niet zwangerschap/baby gerelateerde vragen! Haha.

“Hoe maak jij de basisbiscuits voor je taarten?”

Die maak ik altijd met een mix van Funcakes. Omdat ik zoveel taarten bakte was dat de makkelijkste en snelste manier. Bovendien ook erg lekker! Ik heb verschillende merken uitgeprobeerd maar Funcakes won het qua smaak. 

“Wat is het plan met Ashleywillems.nl, blijft het ook een foodblog of wordt het meer een baby/mama blog?”

Leuke vraag! Ik begrijp ook dat jullie je dat afvragen. Ik wil er eigenlijk een leuke combi van maken. Eigenlijk zoals het nu ook al een beetje is, deels baby/persoonlijk en deels ook gewoon nog nieuwe recepten. Beide vind ik namelijk super leuk en ik merk aan de statistieken dat beide ook gewaardeerd worden. De persoonlijke artikelen worden momenteel zelf nog beter gelezen dan de recepten. Ik ben alleen niet de blogger die standaard op vaste dagen per week een nieuw artikel online heeft staan. Ik heb niet altijd de tijd, de zin of de inspiratie en ik wil dat het leuk blijft en geen verplichting wordt. Wanneer er artikelen online komen zal dus altijd een ‘verrassing’ zijn. 

“Blijf je nog wel nieuwe recepten maken?”

Dat is dus zeker wel de bedoeling! We moeten ten slotte ook gewoon lekker blijven eten, baby of geen baby. Ik ga alleen niet beloven hoeveel recepten er per week of per maand op de blog zullen verschijnen. Mijn blog blijft grotendeels mijn hobby, mijn betaalde baan en mijn baby/gezin zijn uiteraard belangrijker. Maar ik hoop echt dat alles straks nog te combineren valt en haalbaar blijft. 

Dit was het weer even voor nu! Wie weet was dit wel het laatste persoonlijke artikel in mijn zwangerschap, en schrijf ik volgende keer terwijl onze kleine man naast me ligt. Ik ben heel benieuwd!

Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Q&A | Antwoorden op veel gestelde vragen!

 • Bruna vsn Eck

  Ashley wat ben jij een leuke vrouw.
  Iedere (aanstaande) moeder kiest wat bij haar past. En dat is prima!
  Geniet van alles…. ja ook van de bevalling. Ik heb dit 4x mee mogen maken en steeds was het anders. Anders maar even bijzonder en speciaal.
  *Jouw recepten worden hier met regelmaat op tafel gezet. Altijd een succes👍🏼
  Groet Bruna🍀