Tony Chocolonely mousse

Tony Chocolonely mousse… caramel met zeezout!


Tony Chocolonely mousse

Tony Chocolonely mousse, waanzinnig lekker!

 

Met de kerst maakte ik al de twee kleuren chocolademousse, mega lekker ook maar ik had dit keer nog een reep Tony Chocolonely in de kast. Iets in mij zei dat ik daarmee ook een heerlijke chocolademousse kon maken. Resultaat? Super lekker natuurlijk..

Toen ik afgelopen weekend tijdens een etentje bij ons thuis een foto op Instagram Stories plaatste kreeg ik binnen no time 34 vragen naar het recept. Haha! Dat ik dit recept moest uitwerken was dus direct een feit..

 

Tony Chocolonely mousse..

 

Bereidingstijd: 20 minuten

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 1 hele reep Tony Chocolonely, ik koos voor caramel zeezout
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • Optioneel: blauwe bessen of ander fruit voor de garnering
  • Optioneel: Witte vlokken voor de garnering

Overig:

  • 4 leuke potjes of glaasjes
  • Eventueel een spuitzak
  • Mixer

Bereiding:

Splits de eieren.

Klop het eiwit tot het glanzende pieken vormt.

Klop in een andere kom de slagroom stijf met de suiker.

Met een garde roer je de dooiers los.

Smelt de chocolade.

Voeg vervolgens het eiwit, de slagroom, de dooiers en de chocolade samen en spatel rustig door elkaar.

Giet vervolgens de mousse in glaasjes, eventueel met behulp van een spuitzak.

Zet de chocolademousse daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

Maak ze vlak voor je ze gaat serveren af met bijvoorbeeld de blauwe bessen en witte vlokken.

 

 

Tony Chocolonely mousse

Tony Chocolonely mousse

 

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Tony Chocolonely mousse proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.