Speculaas boterkoek met citroen..

Speculaas boterkoek met citroen..


Speculaas boterkoek met citroen..

Speculaas boterkoek met citroen, ik wilde even snel een boterkoek bakken voor de visite die we zouden krijgen.. Terwijl ik dat aan het doen was ontstond het idee er speculaas en citroen aan toe te voegen..

Ook koos ik ervoor om minder suiker te gebruiken, speculaas boterkoek met citroen en minder suiker dus! Ik vond hem heerlijk en lekker fris!

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten in de oven

 

Speculaas boterkoek met citroen

 Wat heb je nodig?

  • 325 gram Zeeuws bloem (patent bloem kan ook)
  • 300 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 175 gram fijne kristal suiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 theelepels speculaas kruiden
  • Snufje zout
  •  1 ei om af te strijken.

Overig: Een springvorm/bakvorm of boterkoekvorm.

 

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten (behalve het ei) samen en kneed hier een mooi deeg van. (het blijft een iets plakkerig deeg, niet te vergelijken met appeltaart of koekjesdeeg)

Het deeg kan vervolgens in de vorm, druk dit even goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een (iets vochtige) lepel.

Bestrijk de boterkoek met het ei en trek er met een vork nog een leuk motief in.

Zet de boterkoek voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.

Laat de boterkoek daarna eerst in de bakvorm afkoelen voor minimaal 2 uur.

Na die tijd kun je de bakvorm verwijderen en de boterkoek nog verder laten afkoelen, bewaar de boterkoek in de koelkast. Na een uurtje of 2 in de koelkast is de boterkoek echt perfect!

 

Speculaas boterkoek met citroen..

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze speculaas boterkoek met citroen proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.