De vrijstaande stoomoven van Miele

De vrijstaande stoomoven van Miele… 8


De vrijstaande stoomoven van Miele

Mijn ervaring met de vrijstaande stoomoven van Miele, plus het eerste recept wat ik erin klaar maakte!

De vrijstaande stoomoven van Miele..

Let op: dit is géén gesponsord bericht..

De vrijstaande stoomoven van Miele, mijn nieuwe trots in mijn (nieuwe) keuken! Een paar weken geleden ging ik voor de Steam workshop en contest naar het Miele Experience center in Vianen. Ik had het van te voren nooit gedacht maar ik ging met de hoofdprijs naar huis! De nieuwe vrijstaande stoomoven…

De vrijstaamde stoomoven van Miele

Ik had nog geen enkele ervaring met een stoomoven of überhaupt met het stomen van eten, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. Heel eerlijk, ik had zelfs mijn bedenkingen.. Maar die bedenkingen maakte al snel plaats voor mijn enthousiasme voor dit geweldige apparaat!

Ik beloofde jullie na de workshop er meer over te vertellen, maar door onze verhuizing moest dit even op zich laten wachten. Inmiddels is de stoomoven uit de doos, heeft hij een plekje gekregen én is hij in gebruik! Ondanks dat het een vrijstaande stoomoven is hebben we hem toch in een keukenkastje geplaatst. Op het aanrecht nam hij toch net iets teveel ruimte in beslag, dat ligt niet aan de stoomoven maar aan mijn keuken! Haha. Wanneer je veel werkruimte op het aanrecht hebt kun je hem ook prima op het aanrecht zetten, het is namelijk een super mooi apparaat om te zien.

 

De vrijstaande stoomoven van Miele

De vrijstaande stoomoven van Miele

Wat zijn nou precies de voordelen van een stoomoven?

  • Het is een ideale, simpele en snelle manier voor het bereiden van groenten, vis, pasta, aardappels en desserts.
  • Ook verwarmen en ontdooien is een eitje,
  • Er gaat geen smaak of kleur verloren tijdens de bereiding.
  • Voedingsstoffen blijven optimaal behouden, het is dus een hele gezonde manier van eten bereiden.
  • Je kunt op 3 verschillende niveaus tegelijk stomen zonder smaakoverdracht (bijvoorbeeld aardappels, groente, en vis)
  • Er kan niks aanbranden of overkoken, best handig!
  • Het werkt super simpel en de manier van warmte­ overdracht resulteert in een snelle berei­ding zonder aankooktijd.
  • Gemakkelijk te reinigen, een droge doek er doorheen en klaar is kees..

 De Steamguide app…

Wauw een app bij een stoomoven, dat is echt héél handig. In deze app kun je opzoeken hoelang je groente, vlees, vis, pasta, rijst, granen etc. in de stoomoven moeten en op hoeveel graden. Werkelijk alles wat je maar kunt bedenken staat in deze app, ook hoe het werkt met ontdooien, opwarmen, inmaken, ontkalken etc.

Mijn eerste maaltijd uit de stoomoven..

Omdat het nog nét aspergeseizoen was koos ik net als bij de contest voor asperges met zalm en krieltjes. Robbert (mijn vriend) heeft altijd geroepen dat hij geen asperges lust en ook geen gebakken of gerookte zalm (alleen rauw..). Omdat ik zelf gek ben op zalm en ook liefhebber van asperges wilde ik hem toch eens laten proeven hoe lekker het kan zijn. Drie keer raden? Hij heeft zitten smullen en noemde het zelfs een sterrenmaaltijd!

De asperges en zalm maakte ik klaar in de stoomoven volgens de aanwijzingen in de steamguide app. Eerst de asperges erin, later de zalm erbij.. Het duurde in totaal een minuut of 14 en deze maaltijd stond op tafel!

De krieltjes bakte ik in de koekenpan maar ook deze zouden in de stoomoven kunnen. Ik maakte het geheel af met wat gesmolten citroenboter en een gekookt eitje.. Als dit geen feestje is..?

Na gebruik even een droge doek door de stoomoven en hij is weer hartstikke schoon..

De vrijstaande stoomoven van Miele

 

‘Miele, er is geen betere’, luidt de slogan. Qua stoomoven heb ik natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal maar ik ben in ieder geval heel enthousiast! Nooit geweten dat de mogelijkheden zo eindeloos zijn en het gebruik zo ontzettend simpel!

Ik ga eens bedenken wat ik deze week in de stoomoven ga klaar maken.. Hebben jullie lekkere recepten? Deel ze in de reacties!

Mijn stoomoven recepten zal ik in ieder geval voortaan met jullie gaan delen in de nieuwe ‘stoomoven’ categorie!

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “De vrijstaande stoomoven van Miele…