Simpele geroosterde tomatensoep

Simpele geroosterde tomatensoep.. 1


Simpele geroosterde tomatensoep

Simpele geroosterde tomatensoep.. Dit koude weer vraagt gewoon om een warme kop soep toch?

Afgelopen weekend ging Robbert fietsen (wielrennen) en het was natuurlijk best fris buiten.. Hij gaf aan bij thuiskomst wel trek te hebben in een warme kop soep. Haha oké.. dan uhh.. ga ik dat regelen schat! Aangezien ik nog veel tomaten in huis had was de keus voor deze simpele geroosterde tomatensoep snel gemaakt. Ik had ook nog een paprika over dus die ging er ook bij. Eigenlijk kun je al je restjes uit de groentela kwijt in een heerlijke soep.

Ook gingen er balletjes in, kant en klaar uit de supermarkt dit keer (biologische balletjes van de AH, erg lekker!). Je maakt ze natuurlijk heel makkelijk zelf, dat weet ik maar dit heet niet voor niks een simpele soep ;).

 

Simpele geroosterde tomatensoep..

Dit recept is goed voor een flinke pan soep waar je met gemak 6 tot 8 koppen uit kunt halen. 

Wat heb je nodig?

  • 7 grote tomaten
  • 1 paprika (hoeft niet persé)
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 1 liter bouillon (ik koos voor kippen bouillon)
  • Een handje verse basilicum blaadjes fijn gesneden
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels appelmoes ( zorgt voor een zoetige tomatensoep, kun je ook weglaten)
  • Peper/zout naar smaak
  • Olijfolie

Optioneel: 

  • Balletjes
  • Scheutje kookroom voor een extra romige soep
  • 2 gesneden lente uitjes
  • Wat Parmezaanse kaas voor de garnering
  • Lekkere soepstengels

 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.

Snijd de tomaten, de ui en de paprika in stukken en leg op de bakplaat. Pel de knoflooktenen, halveer ze en verdeel ze ook over de bakplaat.

Sprenkel hier wat olijfolie overheen (ongeveer 3 eetlepels). Voeg ook de knoflookpoeder en een snufje zout toe.

Schuif in de oven voor ongeveer 25 a 30 minuten.

Ondertussen kun je de bouillon alvast opzetten.

Simpele geroosterde tomatensoep

Na ongeveer 25 minuten schep je de tomaten/paprika/knoflook in de bouillon en voeg je ook de gezeefde tomaten toe.

Pureer nu het geheel tot een gladde soep.

Voeg de appelmoes, de Italiaanse kruiden en de fijn gesneden basilicum toe. Proef de soep en breng naar wens nog verder op smaak met peper/zout of overige kruiden.

Ga je voor een soep met ballen? Voeg deze dan nu toe en zet het vuur laag. De balletjes kunnen garen in de warme soep. Voor een beetje een bite in de soep voegde ik nu nog wat fijn gesneden lente uitjes toe, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Serveer de soep met wat Parmezaanse kaas flakes.

Wat ik overhield ging de vriezer in, dan tover ik aankomend weekend weer met gemak een heerlijk kopje soep op tafel.

 

Simpele geroosterde tomatensoep

Simpele geroosterde tomatensoep

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Simpele geroosterde tomatensoep proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Simpele geroosterde tomatensoep..