Quiche met broccoli, zalm en brie, mijn favoriete quiche op dit moment!
Behalve zoet bak ik tegenwoordig ook graag hartige taartjes. In een quiche kan ik altijd de restjes uit de groentela kwijt. In het weekend vind ik een kopje soep met een stuk quiche echt heerlijk. Ook een stuk quiche met een lekkere salade vind ik een goeie combi.
Mijn favoriete quiche op dit moment is deze quiche met broccoli, zalm en brie. Wat een heerlijke combi is dat! Stiekem stopte ik er ook nog een halve courgette in want die moest ook op.
Ik scoorde een lekker stukje verse brie bij mijn favo kaasboer en ik ging aan de slag.
Ik gebruikte een quiche/taartvorm van 28 cm.
Quiche met broccoli, zalm en brie..
Wat heb je nodig?
- 7 plakjes hartige taartdeeg (Koopmans)
- 5 eieren
- 250 ml kookroom light
- 150-200 gram warm gerookte zalm flakes (AH)
- 1 grote broccoli of 2 kleinere
- Een halve courgette
- 1 kleine ui
- Handje geraspte kaas
- Een stuk verse brie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Laat de plakjes harige taartdeeg kort ontdooien op het aanrecht en bekleed vervolgens je vorm. Prik wat gaatjes met een vork in de bodem.
Kook de broccoli ongeveer 3 a 4 minuten voor en giet af.
Snijd de courgette en de ui in stukjes en bak kort aan in een koekenpan.
Kluts de eieren in een maatbeker en voeg daar ook de kookroom, geraspte kaas en peper en zout aan toe.
Snijd de brie in stukjes.
De broccoli/courgette en ui verdeel je over de bodem van de vorm, gevolgd door de zalm.
Giet nu het mengsel van eieren en kookroom er overheen.
Als laatst verdeel je de brie er overheen en schuif de quiche vervolgens voor 50 a 55 minuten in de oven.
Laat de quiche vervolgens iets afkoelen voor je hem gaat aansnijden.
Wat is jouw favoriete quiche?
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Quiche met broccoli, zalm en brie proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?