pulled pork uit de slowcooker

Pulled Pork uit de slowcooker! Té lekker!! 23


pulled pork uit de slowcooker

Tot een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik het lekker zou vinden.. Pulled pork.. Tot ik ergens op visite was en er broodjes pulled pork op het menu stonden.. heerlijk!! Sindsdien aten we het vaker, het ligt tegenwoordig ook in bijna elke supermarkt en op food festivals en in restaurants kun je er ook niet meer omheen! Al een paar maanden had ik het idee om het zelf te gaan maken… En guess what? Ik ga het nu noooooooooit meer kant en klaar kopen!!  :mrgreen:

Waarom ik het niet veel eerder maakte? Op de een of andere manier had ik het idee dat wanneer je thuis pulled pork wilt maken, je dit het beste in een slowcooker kunt doen.. Dat was nou precies 1 van de apparaten die nog op mijn verlanglijstje stond.. Maar hij is er! De crockpot! En hoewel de pulled pork pas het eerste is wat ik heb gemaakt in de crockpot heb ik nu al spijt dat ik hem niet eerder gekocht heb!

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Ik heb heel veel recepten van pulled pork voorbij zien komen maar het leek me leuk om toch zelf wat te gaan experimenteren.. 😀

Pulled pork uit de slowcooker

Wat heb je nodig?

 •  +/- 2,5 kilo procureur (varkensnek/schouder)image
 •  8 eetlepels barbecue saus (sweet baby rays)
 • Een zak gesneden uien ringen (zelf snijden mag natuurlijk altijd 😉 )
 • 4 tenen knoflook
 • Half blikje cola
 • 2 a 3 theelepels chinese vijf kruiden (Steranijs, kaneel, venkel, kruidnagel en peper)
 • 4 theelepels knoflookpoeder
 • 4 theelepels gerookt paprika poeder (sweet)
 • 2 a 3 theelepels sambal
 • 3 theelepels zout
 • 3 theelepels peper
 • 2 theelepels chili poeder

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

pulled pork uit de slowcooker

Wij aten de pulled pork uit de slowcooker op lekkere zachte Surinaamse broodjes met heerlijke zelf gemaakte coleslaw (klik hier voor het recept)

Bereiding:

imageAllereerst heb ik de droge kruiden door elkaar geroerd..( een Dry rub met een mooi woord)  Wrijf het vlees hier helemaal mee in, het liefst de avond van te voren al!

Onderin de slowcooker gaan de uienringen, de knoflook, een half blikje cola, de barbecue saus en de sambal.

Daar bovenop gaat vervolgens het vlees, en de deksel gaat op de pan. Vervolgens stel je hem in op 8 uur op de lage stand.. Nu hoef je alleen nog maar geduld te hebben… :mrgreen:

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt.. Ik heb geen slowcooker maar dit lijkt me wel héééél lekker.. Wat je dan kunt doen is het vlees (met de uien, cola en barbecue saus) in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie op de laagste stand in de oven zetten voor een aantal uurtjes. Dan zou ik wel af en toe even kijken hoe het gaat..

Ondertussen rook het in huis al heerlijk! Na 8 uurtjes wilde ik het vlees uit de pan tillen in een grote schaal en het viel al direct helemaal uit elkaar! Zo zacht en mals..

In delen heb ik het uit de pan gevist en in de schaal gelegd. Ik hoefde bijna geen moeite te doen om het met 2 vorken uit elkaar te pluizen.

Het grootste gedeelte van het vocht uit de slowcooker heb ik afgegoten, een klein deel plus de uien heb ik weer toegevoegd aan het vlees. Voeg voor de smaak ook nog wat eetlepels barbecue saus toe en breng indien nodig nog verder naar eigen inzicht op smaak met bijvoorbeeld peper/zout of de overige kruiden die je al eerder gebruikte. Wat ik altijd herhaal in al mijn recepten: proef dus eerst voordat je gaat eten!  Wij vonden het in ieder geval  heerlijke smeuige pulled pork uit de slowcooker om je vingers bij op te eten!

pulled pork uit de slowcooker

pulled pork uit de slowcooker

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze pulled pork uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 gedachten over “Pulled Pork uit de slowcooker! Té lekker!!