Pindakip uit de slowcooker! Een experiment op de zondagmiddag, erg goed gelukt!
Deze pindakip uit de slowcooker lijkt stiekem wel een beetje op de pulled chicken saté, maar dan toch net anders! Ineens kreeg ik een ingeving op de zondagmiddag, binnen 10 minuten lagen alle ingrediënten in de slowcooker. 3,5 uur later hadden we heerlijke pindakip!
We aten er witte rijst bij en zure komkommer, afgemaakt met wat gebakken uitjes! Heerlijk was het volgens alle familieleden aan tafel. Bij het bedenken van een originele naam voor dit gerecht kwamen we alleen niet verder dan pindakip uit de slowcooker..
Maak dit recept met goede kipfilets, kippendijen of kippenpoten. In plaats van rijst smaakt het trouwens ook heerlijk met brood.
Het is ook mogelijk dit recept met kant en klare pindasaus te maken in plaats van de pindakaas, net wat je zelf wilt. Ik zelf ben geen fan van pittig eten, ben je daar zelf wel fan van? Proef en voeg naar smaak bijvoorbeeld wat extra sambal toe.
Twijfel je nog steeds over de eventuele aanschaf van een slowcooker? Lees mijn tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker dan eens door! Klik hier…
Pindakip uit de slowcooker
Bereidingstijd: voorbereiding +/- 10 minuten + 3,5 uur in de slowcooker.
Wat heb je nodig? (+/- 4 a 5 personen)
- +/- 1250 gram kipfilet of kippendijen
- 2 gesneden uien (of 1 grote)
- 3 gesneden lente uitjes
- 6 eetlepels pindakaas (ik gebruik altijd die van de Lidl, zonder toegevoegde suikers)
- 5 eetlepels zoete chili saus
- 100 ml kookroom of kokosmelk
- 5 eetlepels ketjap (manis)
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 a 2 theelepels zout
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 a 2 theelepels zwarte peper (ground black pepper van Badia)
- 2 theelepels sambal (ik gebruik thuis een milde sambal, maar wanneer je liever wat pittiger eet kun je natuurlijk zelf kiezen welke sambal je toevoegt en hoeveel)
Optioneel: fijn gehakte nootjes voor de garnering.
Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals welke ketjap, welke peper, klik dan even hier..
Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.
Bereiding:
De bereiding is echt super simpel, alle bovenstaande ingrediënten gaan in de slowcooker. Zet hem aan voor 3,5 uur op low.
De tijd kan per slowcooker verschillen, een Crockpot gaat bijvoorbeeld sneller dan een Andrew James. De eerste keer dus even goed in de gaten houden hoeveel tijd je nodig hebt in jouw slowcooker.
Let op: er gaat dus verder geen extra vocht in de slowcooker. Na 3,5 uur haal je de deksel eraf en roer je het geheel goed door.. De kip viel direct al uit elkaar die hoefde ik niet meer uit elkaar te pluizen. De pindakip had bij mij direct de goede structuur. Is hij naar je zin toch nog te dun? Gebruik dan wat maizena om het geheel te binden.
Belangrijk.. PROEF, breng naar wens nog verder op smaak.. Maak het bijvoorbeeld zo pittig als je zelf lekker vindt, je hoeft natuurlijk niet perse het recept helemaal te volgen.. Durf te experimenteren! Dat maakt koken of in dit geval slowcooken nou juist zo leuk!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je zelf pindakip uit de slowcooker maken? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Wauw! Lijkt me heerlijk! Ga hem vandaag gelijk maken!
Leuk! Hoop dat het gesmaakt heeft! 🙂
Ik begrijp de toevoeging van knoflookpoeder en uienpoeder niet zo omdat er al verse uien en knoflook in gaan?
Lijkt me heerlijk!
Kan ik ook minder kipfilet gebruiken en de rest gewoon de hoeveelheid aanhouden?
Puur voor meer saus..
Of is het dan te zout?
Moet het recept pinda kip op high of low stand?
Met dubbel zoveel kipfilet de ingrediënten verdubbelen ? En maakt niet uit wat bovenop licht?en de tijd blijft dat het zelfde wel maken in weekend
Wat smaakt pindakip lekker met de chinese nasi, dit gaan we vaker maken.
Dank je wel voor je recepten Ashley Willems.
Leuk om te horen Lucia! Fijn dat het zo gesmaakt heeft!
Hoi Ashley vraagje, als je de kip in stukken wilt, de slowcooker nog steeds op 3,5 uur. Ik heb de instant pot heb het de eerste keer geprobeerd op de pressure cook functie had na 8 min heerlijke pindakip, alleen vroeg mezelf af of ik hem idd op de slowcook functie zou zetten met gesnede kip misschien dan 3uur?
Hallo Ashley,
We hebben al een jaar eed slowcooker in huis en gister pas voor het eerst gebruikt (hachee) en ik denk dat ik zo’n beetje verkocht ben.
Dus meteen op zoek naar lekkere recepten en deze ‘kip pinda’ lijkt mij een heel lekker recept, overmorgen komen kleinkinderen eten, dus dan de ‘kip pinda’ op het menu.
Groet, Karel
De kippinda staat in de slowcooker. Later dan gepland en met wat vervangende producten ( dit warhoofdje had niet alles in huis).
Ik heb nog geen vergelijk met de “echte”, maar ik ga ervan uit dat deze ook zal smaken.
hoeveel gram ongeveer, zijn 4 grote kipfilet? ik heb 1 kilo kippendijfilet, maar geen idee of het overeen komt
Hoi Yvonne, 4 grote kipfilets zijn bij mij meestal 1200 gram.
dank je wel
We hebben heerlijk pindakip gehad uit de multicooker. Volgende keer iets zachter zetten of wat vocht er bij. Was best ingedikt! Dankjewel voor het heerlijk recept
Ik wil dit vandaag maken voor morgen maar ik heb geen lente ui in huis wat kan ik in plaats nemen ??
Gewone ui kan ook prima! Eet smakelijk alvast!
Pingback: Recepten uit de slowcooker - Home of Comfort
Erg lekker! En makkelijk te maken!
Goed om te horen Margriet! 🙂
De kruiden wel eerst met elkaar mengen en de kip marineren, of…
Wanneer voeg je de koomroom toe?
Hi Marianne, aan het einde!
Bedoel je helemaal aan het einde van de kooktijd? En zo ja, hoelang laat je het dan nog “meekoken” in de SC ??
Hoi Dunja, wat bedoel je precies?
Je zal op zoek moeten naar een andere sambal. De Xenos verkoopt deze niet meer. Volgens de bedrijfsleider hier is de leverancier ermee gestopt.
Hoi Harry, jaa zo jammer! Hij was echt heel lekker, gelukkig had ik nog een extra potje op voorraad..
En de lente-uitjes ? Gelijk in de pan of als garnering ?
Kan allebei!
Afgelopen maandag dit recept gemaakt. Wat is het heerlijk en heerlijk makkelijk! Goedgekeurd door 6 hongerige mannen en mijzelf!
Hoi Martine, Dat is leuk om te lezen!
Vandaag mijn allereerste slowcooker ingelijfd. Jouw pindakip gemaakt en voor de 1e keer exact je recept gevolgd. En het was lekker!!!!! Wow echt prima om hiermee te beginnen, zo simpel te maken en zo superheerlijk!!! Ik ben fan van jou!!!!
Hoi Marjan, wat leuk om te lezen!
Wat hebben wij lekker gegeten! Mijn man is nogal kieskeurig, maar na de eerste happen al een duim omhoog. Dit is mijn tweede gerecht uit mijn van de kerstman gekregen slowcooker, dit komt vaker op het menu!
Dankjewel Ashley!
Zou ik ipv kip ook hamlapjes kunnen nemen?
Ik eet geen kip? en het ziet er zoooo lekker uit!
Hi, je kan het altijd proberen maar ik heb geen idee hoe het dan gaat worden..
Ik ga het proberen. Laat het je weten?
Het was heerlijk! 1200 gram hamlapjes plus rest van het recept en 5 uurtjes op low.?
Super! Goed om te weten dat het met hamlapjes ook lekker wordt..
Klinkt heerlijk. Waar eet je het het liefst mee?
Hoi Tara,
Ik gebruik alleen geen kip in mijn recepten. Verder eet ik alles? Ben super blij met mijn slowcooker.
Groetjes,
Anne-Marie
Wat is de volgorde van alles in de slowcoocker doen?
Hoi Silvia, dat maakt niks uit. Als je alles erin stopt, even door roert en dan aanzet komt het helemaal goed!
Wij hebben dit ook gemaakt maar viel tegen.. de kip was taai en viel niet uit elkaar en er kwam een hele vreemde lucht vanaf. Vast iets fout gedaan gezien alle positieve reacties overal maar geen idee wat.
Hoi Sylvia, Wat onwijs jammer! Ik hoor het inderdaad niet vaak.. wat voor slowcooker heb je en welke hoeveelheid heb je gemaakt?
Goedemiddag bedankt voor het antwoord. We hebben de Russel Hobbsvan 3 liter.. die waar je met krijt op kan schrjjven. We hebben exact de hoeveelheden uit het recept gebruikt. De geur was wat chemisch.. de smaak wel kruidig maar de kip taai. Heel vreemd. Overigens meer recepten van je site gemaakt en waren allemaal heerlijk. Dus wat hier mis is gegaan weer ik echt niet maar gaan het binnenkort nog de keer proberen.
Heel gek, ik kan zo 1,2,3 ook niet bedenken waar het fout is gegaan, vervelend! Hopelijk bij een volgende keer gaat het wel smaken!
heerlijk recept maar een beetje jammer dat bij het uitpinten 5 pagina’s worden geprint met plaatjes die absoluut niks met het recpept te maken hebben.
Hallo! Als je op printen klikt, kun je vervolgens alles aanklikken wat je niet wilt printen. Je kunt dus precies zelf bepalen wat je uitdraait.
Ik ga hem nu maken lijkt me erg lekker met bami
Leuk! Klinkt goed inderdaad met bami, alvast eet smakelijk!!
Proeft heerlijk! Alleen wat droog dus aangekoekt! Volgende keer wat vocht/cocosmelk extra
Vandaag de pindakip gemaakt, had gehoord dat het niet echt pittig was, dus 2 eetl. pindakaas vervangen door 2 eetl. hot satésaus van lidl die je eigenlijk nog moet verdunnen, smaak was heerlijk pittig, dacht eigenlijk te pittig voor een 2 en 4 jarige, maar die hebben zitten smullen. Maar de stukken kip moest ik na 4 uur nog echt met 2 vorken uit elkaar trekken, dus volgende keer toch maar wat langer zodat het wat makkelijker uit elkaar valt. Een blijvertje
Hoi Anja, goed om te lezen dat het gesmaakt heeft! Gewoon lekker experimenteren qua smaak en tijd.
Lijkt ons een heerlijk recept,maar kan het ook zonder slowcooker gemaakt worden?
Wij hebben geen slowcooker in huis …
Ik heb het vandaag gemaakt en het was HEERLIJK. Ik had bevroren kippendijen dus ’s morgens voordat ik naar mijn werk ging alles er in gegooid, ingesteld dat het na 5 uur aan zou gaan, en dan 5 uur op low. Toen ik thuis kwam ’s avonds konden we meteen aan tafel. Mijn twee kinderen van 3 en ik hebben heerlijk gesmuld! Bedankt voor het delen van dit recept.
Goed om te horen! 😀
Hoelang zou het gewoon in een braadpan moeten ?
Durf ik niet exact te zeggen, nooit geprobeerd. Maar is een kwestie van de eerste keer even in de gaten houden.
Ik gisteren voor t eerst de slow cooker gebruikt en je pindakip gemaakt.
Was lekker. Alleen vond de ui nog vrij hard.maar vlees was goed.
Hoi Astrid, goed om te horen dat het lekker was. Misschien volgende keer nog iets langer aan laten staan?
Pingback: Pindakip slowcooker - 15 minuten werk en heel erg lekker!
Goedenmorgen, Pindakip ziet er zo lekker uit. Nou hij staat aan de crock pot ben benieuwd hoe de pindakip wordt! Geheel volgens recept gedaan. Rijst gisteravond gekookt dus straks ook maken , Mmmmmmmm denk ik. Groet laat het je weten.
Wat leuk om te lezen! Hoop dat het in de smaak gaat vallen!
Hoi Ashley, smaakt zoals ik verwachte SUPER ook deze staat nu in het boek. dochter lief vroeg om twee bakjes om mee te nemen naar haar werk donderdag, vond het ook heel lekker. Groet Sake.
Wat leuk om dit soort reacties te lezen! 🙂 Dankjewel!!
Knoflook en uien poeder terwijl er vers inzit? Die snap ik niet helemaal.
Heb hem al vele malen gemaakt alleen begrijp ik dat niet. Evengoed doe ik alleen verse knoflook & uien erin en dat is heerlijk. Bedankt voor het recept.
Super lekker recept, absoluut een favoriet. Ik heb alleen de pindakaas vervangen door de aanmaak pindasaus van wijko, welke ik onaangemaakt heb toegevoegd.
Ik zag het recept al heel veel langskomen op verschillende slowcooker facebook groepen. Zojuist voor het eerst gemaakt, het had iets langer nodig dan de 3,5 uur. Ik heb het nog +/- 45 min op high gehad. Het was echt heel erg lekker, ga dit zeker vaker maken. Ook omdat het zo lekker simpel is.
Leuk om te lezen! 🙂
Heel lekker en weet je dat jouw recept een hit is bij de Facebook groep ‘ slowcooker zonder pakjes en zakjes ‘ ?
Wat leuk!😁
Ik heb het nu voor de 2e keer gemaakt.
1e keer met calve pindakaas maar vond het niet heel veel smaak hebben maar wel lekker. Bij de 2e poging maar met de pindakaas van de Lidl gemaakt met flinke scheppen. Maar heb het idee dat de smaak nog minder is, gewoon weinig en flauw van smaak. Wat doe ik verkeerd? de kip was verder wel heerlijk mals!
Ik heb dit recept van Ashley al heel vaak gemaakt. Het vraagt wel een stevige kruiderij en sambals enzo. Maar dan vinden wij het eerlijk!!!! Is hier een grote favoriet en we houden van pittig. Succes!
Dankje voor je reactie. Wij vinden pittig ook wel lekker. Het was mij ook opgevallen dat mijn saus ook een veel lichter bruin kleur heb dan die van de foto. Weet jij of het aan de pindakaas dan licht? Gr. Petra
Mijn slow cooker heeft een inhoud van 5,7 liter. Kan ik het recept verdubbelen? Ik wil het maken voor de gasten op de verjaardag van mijn zoon.
Ik ga hem vandaag uit proberen omdat ik er veel mensen over heb gehoord… Maar de kip niet eerst aanbraden? Dus gewoon zo in de sc doen? Vind het allemaal zo eng is de 2de keer pas dat ik de pan ga gebruiken
Hoi Sandra, de kip kan inderdaad gewoon rauw in de slowcooker. Maar aanbraden kan ook, net wat je zelf wilt.
Dit gerecht ligt nu in de crockpot. Heb het wel wat aangepast, want wij houden van pittig eten. Ik heb knoflook, ui en verse gember gehakt in de keukenmachine. De ingrediënten allemaal in de crockpot en goed door elkaar geroerd tot een gladde massa. Ook heb ik drie soorten sambal gebruikt en extra een lepel sojasaus, beetje limoensap, beetje gembersiroop en een lepel extra ketjap. Geproefd heb ik tussendoor en dat was maar goed ook. 🙂 De smaak was heerlijk in de pot. Nu afwachten of dat nog steeds het geval is als het gerecht klaar is. Maar, zoals het er nu uit ziet en ruikt, ga ik daar zeker van uit.
Sommige mensen zeggen dat de uit niet zacht is. De ui moet wel grof gehakt zijn, want hoe groter de stukken ui, des te langer het duurt totdat ze ‘gaar’ en zacht zijn. In 3.5 of 4 uur zijn grote stuken ui nooit zacht en gaar. Daar is de tijd te kort voor. In een stoofgerecht dat al gauw zo’n 8 uur in de crockpot moet, krijgen de uien ruim voldoende tijd om te garen en zelfs dan is het handig om de uien in niet al te grote stukken te snijden.
Als ik er aan denk, dan zal ik nog even laten weten hoe het heeft gesmaakt. Een foto uploaden kan hier niet en FB heb ik niet meer. Dus dat wordt dan alleen een stukje tekst.
Dank voor dit recept!
Het was zaaaaaalig! Die extra ingrediënten heeft het gerecht zeer goed gedaan. Eigenlijk heeft het een wat meer Indonesisch tintje gekregen.
Hoi Caroline,
Wat leuk om te lezen dat je er je eigen draai aan hebt gegeven en dat het gesmaakt heeft!
De kruiden wel eerst met elkaar mengen en de kip marineren, of…
Ik heb de ingrediënten gehalveerd (2 personen) en alles in het airfryer bakje van de airfryer gedaan. (heb een Philips xl) vervolgens doorgespateld en 2 hele kipdijfiletjes in onder gedompeld. In de airfryer met antispatdeksel erboven 20 minuten op 165° in de tussentijd de nasi gemaakt (zonder vlees) Nou geloof me, in 3 kwartier tijd (incl snijwerk) alles op tafel en verrukkelijk dit is echt een blijvertje.
Het was in een woord gezegd heerlijk. Vlg week weer voor mijn gasten.
Wanneer moet de kokosmelk toegevoegd worden?
alles in sc zitten ben benieuwd eerste keer in de maak
Hoi, ik heb geen zoete chili saus in huis. Wat zou ik anders kunnen gebruiken? Alvast bedankt
Ik heb vandaag de pindakip voor het eerst, maar zeer zeker niet voor het laatst gemaakt. In een woord: verukkkulllluk!!!!
Deze pindakip is onze favoriet. Vandaag eten we het met zijn zelf gemaakte bami, maar met eigen gebakken frites smaakt het ook fantastisch! Chapeau!
Pingback: Zaterdag : weekmenu - Hoge hakken, zere voeten
Pingback: Slowcooker: perfect voor hoogsensitieve keukenprinsessen - Ingebeleeft.nl
Kan de kookroom of kokosmelk ook achteraf toegevoegd worden? Of is dat essentieel voor de smaak?
Volgens mij kan dat heel goed maar waarom zou je dat doen?
Het is een heerlijk recept.
Is echt super lekker, iedereen hier is er dol op . Al meerdere keer gemaakt . Eet het met snijbonen en witte rijst , ik doe alleen de kip eerst zouten ketjap en knoflook dan lekker een paar uur laten intrekken.
Pingback: Een slowcooker: aanrader of niet? - Persoonlijke blog
Heerlijke kip! Vandaag gemaakt in mijn nieuwe crockpot. Bedankt voor het recept.
Pindakip… Super. Vriend dochter gemaakt…. Morgen zelf… Lekker met friet
Nu al twee keer gemaakt! Super lekker!
Wat hebben wij lekker gegeten! Mijn man is nogal kieskeurig, maar na de eerste happen al een duim omhoog. Dit is mijn tweede gerecht uit mijn van de kerstman gekregen slowcooker, dit komt vaker op het menu!
Dankjewel Ashley!
Super lekker, bedankt voor het recept
De tweede keer dat ik dit maak. Staat nu te pruttelen. Ik ben wat ouder met een gigantisch drukke baan en koken is een soort therapie. Even weg van de computer. Ik heb een kleine slowcooker, dus moet alles ruwweg door twee delen. Kleine tip: gebruik niet de pindakaas van een bekend merk dat met een C begint. Teveel bindmiddelen en lost niet op in de slowcooker. Een goedkope pindakaas, waar de olie bovenop drijft, werkt beter.
Een kleine vraag. Ik kan nergens sesamolie krijgen. Is het ook een optie om kokosolie te gebruiken of olijfolie?
Alvast bedankt
Dit klinkt zooo lekker.
Kan ik dit ook met vega kipstukjes maken?
Hallo Ashley,
De pinda kip heb ik zeker al 10x gemaakt. Als ik aan mijn volwassen kinderen vraag wat ze bij mij willen eten is het altijd pindakip.
Wat boontjes, kroepoek en noodles erbij, en het is elke keer weer smullen.
Dank voor je heerlijke recept.
Zoooo lekker die pindakip! Dit recept is gemaakt en getipt door mijn moeder en ik zeg het voort!
Comfortfood, gewoon écht lekker!!
De pindakip is pas het 2e gerecht wat ik ga maken in m’n slowcooker.
Het is een kleine Russel hobbs dus denk ik dat de hoeveelheden te groot ervoor zijn.
Moet ik dan bijv. Alle door de helft doen?
Vr. Gr
Kelly