krokante groente chips uit de oven

Krokante groente chips uit de oven!


krokante groente chips uit de oven

 

Krokante groente chips uit de oven, dat stond al een tijdje op mijn to do list! En nu ik afgelopen kerst een nieuwe keukenmachine heb gekregen moest het er nu maar eens van komen!

Verantwoord snacken op de vrijdagavond, wie wil dat nou niet? Dat wil ik trouwens niet alleen op de vrijdagavond, dat wil ik het liefst elke avond.. Hehe..

Eigenlijk was ik in de veronderstelling dat dit niet ging lukken.. Krokante chippies uit de oven.. Maar het kan dus echt!

Daarnaast vond ik het een probleem om zulke dunne plakjes te snijden/schaven met de hand.. Ook aan dat excuus kwam een eind, ik kreeg afgelopen kerst een super handige keukenmachine cadeau! De magimix 3200! Ik ben nu al onwijs fan van dit apparaat, je kan er zoveel mee! Waaronder dus het snijden van hele dunne plakjes/chippies!

Krokante groente chips uit de oven….

Bereidingstijd: voorbereiding: 10 minuten, oventijd: +/- 25 minuten

Wat heb je nodig?

  • 1 zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 paarse wortel
  • Olijfolie in spray vorm
  • Zout
  • Knoflookpoeder
  • Gerookt paprika poeder (sweet)

Overig:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmachine of een mandoline/rasp

Bereiding: 

Snij de zoete aardappel, pastinaak en de wortel in dunne plakjes (2 mm).

Verspreid deze over de bakplaat, leg ze niet over elkaar heen. Ik heb de chips in 3 keer gebakken.

Spray een klein héél dun laagje olijfolie (of kokosolie) over de chips.

Vervolgens gaan de kruiden er overheen, dit heb ik niet afgemeten. Doe dit gewoon op gevoel en je kunt natuurlijk allerlei kruiden gebruiken die jou lekker lijken. (denk aan: barbecue kruiden, chili poeder etc.)

Schuif de chips vervolgens de oven in voor +/- 25 minuten op 250 graden! Kijk tussendoor even, elke oven is anders! Misschien moeten die van jou net iets korter of net iets langer. Dit is even een kwestie van uitproberen en opletten de eerste keer.

Ze kwamen bij mij de oven uit als heerlijke krokante groente chips!

Let op: je moet ze wel direct op eten! Wanneer je ze langer laat liggen worden ze zacht en dat is zonde! Dat direct op eten is natuurlijk geen straf!  😉

Sommige chippies lijken op de foto misschien erg donker, dit is de paarse wortel en die wordt al snel donker van kleur. (geeft niet!)

 

 

 

 

 

 

krokante groente chips uit de oven

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze krokante groente chips uit de oven proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.