Nasi goreng zoals bij de chinees, dat vind ik altijd heerlijk.. Maar het was eigenlijk nog nooit in me opgekomen om dat eens zelf te maken..
Nasi goreng zoals bij de chinees
Nasi goreng zoals bij de chinees, hoe moeilijk kan het nou zijn? Er komen immers geen ingewikkelde ingrediënten aan pas toch? Hoe het dan toch een smaakvolle nasi goreng zoals bij de chinees wordt? Door de rijst te koken in (kippen) bouillon! Mmm het was echt smullen, stiekem misschien nog wel lekkerder dan de nasi goreng van de chinees!
Prettige bijkomstigheid? Het recept is super simpel en lekker snel klaar! Ook erg geschikt wanneer je veel eters over de vloer krijgt. Je kunt dit recept natuurlijk altijd verdubbelen (of halveren).
Deze nasi goreng is bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met de volgende recepten:
Bereidingstijd: +/- 15 minuten
Wat heb je nodig? (4 personen)
- Ongeveer 350-400 gram gekookte en afgekoelde witte rijst (ik koos voor basmati rijst, de 400 gram is de ongekookte hoeveelheid. Gekookte rijst weegt namelijk ongeveer het dubbele)
- 2 (kippen) bouillon blokjes ( ik gebruikte kip bouillon blokjes van Knorr)
- Een bosje lente ui
- 1 sjalot
- 150-200 gram plakjes schouderham
- Peper/zout naar smaak
- Optioneel: knoflookpoeder en lemon peper
- 5 eieren
Bereiding:Â
Het is belangrijk dat je bij dit recept de rijst al van te voren hebt gekookt (kan ook een dag van te voren). Deze moet afgekoeld zijn voordat je de rijst gaat bakken.
De rijst kook je in water met 1 bouillon blokje. Het andere blokje bewaar je voor later.
Verhit wat (wok)olie in de wok en bak de eieren als scrambled eggs.
Voeg nu ook een fijn gesneden sjalotje, de fijn gesneden lente ui en de in plakjes gesneden schouderham toe, bak dit even lekker mee.
Verkruimel het andere bouillon blokje in de wok en roer dit goed door de ui/ham/ei.
Voeg nu ook de rijst toe en bak deze ook mee totdat de rijst weer volledig goed op temperatuur is.
Breng de nasi op smaak met wat peper en zout indien gewenst. Ik voegde ook nog een theelepel knoflookpoeder en een theelepel lemon peper toe. Ik heb dit als optioneel tussen de ingrediënten gezet omdat smaken verschillen, belangrijk is om de nasi te proeven en naar eigen inzicht op smaak te brengen.
In ieder geval heb je nu een heerlijk bord nasi goreng zoals bij de chinees! En ik denk nog lekkerder!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Nasi goreng zoals bij de chinees proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Wat een super recept! Ik ga ermee aan de slag,,
Leuk! Eet smakelijk alvast Cora!
wow ik ben fan van jouw recepten.. Vanavond gesmuld van pindakip met nasi goreng. ZALIG… ook mijn lief en zoon hebben gesmuld. Zij zijn ietwat kritische eters, dus het zegt wel wat. Je site staat bij mijn favorieten! Dank voor het delen..
Goed om te horen Chantal! Leuk!!:)
Hier is geen woord aan gelogen het was heerlijk ashley.
Wil graag eens iets anders proberen!.
Hoe maken jullie komkommers net als Surinaamse br kip kerrie?
Gisteravond de rijst gekookt en vanavond de nasi verder afgemaakt, inclusief de lemon pepper. Hij was heerlijk! Gecombineerd met babi ketjap….
Goed om te horen! 🙂
Heb je misschien ook een recept wat lijkt op de bami van de chinees?
Hoi Sonja, ja zeker:
https://ashleywillems.nl/diner/bami-goreng-van-de-chinees-met-yakitori/
Krijg ‘m nog niet als bij de betere chinees maar wel oké soms, dacht dat theelepel vetsin (mononatriumsulfaat, of zoiets) ook nogal hielp. Betere recept zover dat ik zelf vond, maar is enkele keer maar goed gelukt, kan niet zo best koken. 500 gram in twee kippenbouilon blokjes, theelepel gember t.l. koriander t.l komijn erin en die theelepel vetsin erin dus. dag of twee daarna in koelkast in handoek laten drogen, dan in pinda olie roerbakken, dan al heel eind, groente naar eigen inzicht apart wat droogbakken en……huh oh neee er lijkt net of soort kernraket of iets op flat af, aahhrhghghghggggghghhaaahahahahhhhhhh.
Oh net mis, snel nog even voor volgende, trassi is geloof ik wel fijn er bij. ……… AAhhhrrhghggaaaahhhhhhhhhhh.
Ja, lekker en makkelijk. Is een favoriet bij deze.
Heerlijk! Ter afwisseling vervang ik de rijst nog wel eens door bloemkoolrijst.
Dat is een goeie inderdaad! Ga ik ook weer eens doen!
Als je echt de geur en smaak van de Chinese keuken wilt, maak je eerst een kruidenolie door een wok flink te verhitten, zonnebloemolie, gember, ui en knoflook in grove stukken erin, lekker bruin wokken, laten afkoelen en door een zeef halen. Met deze olie herken je meteen de bekende geur van de Chinees.
De groenten, ei, ham en rijst wokken in deze olie. Een klein beetje (dopje) rijstwijn en vetsin toevoegen. Eet smakelijk!!
Deze nasi vanavond gegegeten met de pindakip! Het was heerlijk😊 binnen 20 minuten was alles opðŸ¤
Bedankt!
Groetjes, Sanneke
Het recept klinkt erg lekker.
Hij staat alleen (ook?) onder slowcooker recepten.
Is het ook in de slowcooker te bereiden?
Nee, het is niet te bereiden in de slowcooker. Het is een gerecht voor erbij..
Heerlijke nasi! Echt zoals bij de Chinees! Kip ketjap erbij maakte het heerlijk af! Bedankt voor je zalige gerechten!
Leuk om te lezen!🤗
Hallo, even een vraagje, is een beetje verwarrend met het gewicht van de rijst, bij de ingrediënten schrijf je 350 tot 400 gr. gekookt en tussen haakjes bij de basmati rijst 400 gr ongekookt. Wat moet het nou zijn voor deze hoeveelheid?
Kan je een restje hiervan invriezen?
Hoi Petra, dat kan zeker! Doe ik zelf ook vaak.
Hallo, even een vraagje, is een beetje verwarrend met het gewicht van de rijst, bij de ingrediënten schrijf je 350 tot 400 gr. gekookt en tussen haakjes bij de basmati rijst 400 gr ongekookt. Wat moet het nou zijn voor deze hoeveelheid?
hey super bedankt voor het recept. ik maak het regelmatig en het hele gezin smult ervan
Ik, man, stelde aan mijn vriendin voor nasi klaar te maken: OK. Vriendin is een werkelijke keukenprinses
Dit recept gevonden. Heb daarnaast 300 gram gebakken stukjes kipfilet aan toegevoegd: Werkelijk heerlijk! Met name die ham brengt de nasi erg op smaak. We gaan dit vaker doen. Thanks!
Vandaag gemaakt, meteen een dikke hit hier.. Geloof niet dat ik ooit nog andere nasi mag maken 😉
Ik, man, stelde aan mijn vriendin voor nasi klaar te maken: OK. Vriendin is een werkelijke keukenprinses
Dit recept gevonden. Heb daarnaast 300 gram gebakken stukjes kipfilet aan toegevoegd: Werkelijk heerlijk! Met name die ham brengt de nasi erg op smaak. We gaan dit vaker doen. Thanks!