Nasi goreng zoals bij de chinees

Nasi goreng zoals bij de chinees 29


Nasi goreng zoals bij de chinees

 

Nasi goreng zoals bij de chinees, dat vind ik altijd heerlijk.. Maar het was eigenlijk nog nooit in me opgekomen om dat eens zelf te maken..

 

Nasi goreng zoals bij de chinees

Nasi goreng zoals bij de chinees, hoe moeilijk kan het nou zijn? Er komen immers geen ingewikkelde ingrediënten aan pas toch? Hoe het dan toch een smaakvolle nasi goreng zoals bij de chinees wordt? Door de rijst te koken in (kippen) bouillon! Mmm het was echt smullen, stiekem misschien nog wel lekkerder dan de nasi goreng van de chinees!

Prettige bijkomstigheid? Het recept is super simpel en lekker snel klaar! Ook erg geschikt wanneer je veel eters over de vloer krijgt. Je kunt dit recept natuurlijk altijd verdubbelen (of halveren).

Deze nasi goreng is bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met de volgende recepten:

Babi pangang 

Babi ketjap

Kip Teriyaki

Zoete gember kip 

Pindakip 

Pulled beef! 

Mongolian beef

 

Bereidingstijd: +/- 15 minuten

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • Ongeveer 350-400 gram gekookte en afgekoelde witte rijst (ik koos voor basmati rijst, de 400 gram is de ongekookte hoeveelheid. Gekookte rijst weegt namelijk ongeveer het dubbele)
  • 2 (kippen) bouillon blokjes ( ik gebruikte kip bouillon blokjes van Knorr)
  • Een bosje lente ui
  • 1 sjalot
  • 150-200 gram plakjes schouderham
  • Peper/zout naar smaak
  • Optioneel: knoflookpoeder en lemon peper
  • 5 eieren

Bereiding: 

Het is belangrijk dat je bij dit recept de rijst al van te voren hebt gekookt (kan ook een dag van te voren). Deze moet afgekoeld zijn voordat je de rijst gaat bakken.

De rijst kook je in water met 1 bouillon blokje. Het andere blokje bewaar je voor later.

Verhit wat (wok)olie in de wok en bak de eieren als scrambled eggs.

Voeg nu ook een fijn gesneden sjalotje, de fijn gesneden lente ui en de in plakjes gesneden schouderham toe, bak dit even lekker mee.

Verkruimel het andere bouillon blokje in de wok en roer dit goed door de ui/ham/ei.

Voeg nu ook de rijst toe en bak deze ook mee totdat de rijst weer volledig goed op temperatuur is.

Breng de nasi op smaak met wat peper en zout indien gewenst. Ik voegde ook nog een theelepel knoflookpoeder en een theelepel lemon peper toe. Ik heb dit als optioneel tussen de ingrediënten gezet omdat smaken verschillen, belangrijk is om de nasi te proeven en naar eigen inzicht op smaak te brengen.

In ieder geval heb je nu een heerlijk bord nasi goreng zoals bij de chinees! En ik denk nog lekkerder!

Nasi goreng zoals bij de chinees

 

 

Nasi goreng zoals bij de chinees

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Nasi goreng zoals bij de chinees proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 gedachten over “Nasi goreng zoals bij de chinees