MOEDERMAFFIA #1 ''Eet jij dat terwijl je zwanger bent??"

MOEDERMAFFIA #1 ”Eet jij dat terwijl je zwanger bent??” 4


MOEDERMAFFIA #1 ''Eet jij dat terwijl je zwanger bent??"

Ik wil er even iets over kwijt..

 

MOEDERMAFFIA #1 ”Eet jij dat terwijl je zwanger bent??”

 

Wie zijn leven deelt op social media kan er natuurlijk op wachten om ongevraagde tips en commentaren te ontvangen, daar ben ik me helemaal van bewust. Maar dat neemt niet weg dat ik er soms helemaal niks van begrijp waarom mensen zo graag ongevraagd hun mening ventileren. Dat geldt niet alleen voor dit onderwerp, maar eigenlijk überhaupt in het algemeen. Ik zie soms discussies onder Facebook of Instagram foto’s waar ik echt zo’n jeuk van krijg. Opvallend genoeg gebeuren dit soort dingen altijd alleen maar online, want niemand spreekt op straat een zwangere vrouw met een sigaret in haar mond aan toch? Iets wat ik persoonlijk erger vind dan onderstaande.

Maar goed, terug naar het onderwerp waar ik het nu over wilde hebben. Al vanaf het moment dat op Instagram bekend was dat ik zwanger ben kreeg ik dagelijks allerlei vaak heel erg leuke berichtjes. Enthousiaste reacties van vrouwen die bijvoorbeeld rond dezelfde tijd uitgerekend zijn of die het gewoon leuk vinden het vanaf de zijlijn te volgen. Heel veel nieuwe volgers, mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en waar ik leuk mee kan kletsen..

Toch is er ook een groepje mensen die het nodig vinden om overal commentaar op te leveren, de vraag ‘’Eet jij dat terwijl je zwanger bent’’ kan ik inmiddels dus niet meer horen.

Doe vooral waar jij jezelf goed bij voelt..

Want dan doe ik dat ook! Laat ik vooropstellen dat ik vind dat iedereen helemaal zelf moet weten wat hij wel of niet eet tijdens haar zwangerschap. Voelt het voor jou goed om elk (piepklein) risico uit te sluiten dan moet je gewoon doen. Maar er worden op het internet en op fora zoveel onwaarheden verspreid. Wat ik daarmee wil zeggen is dat je niet altijd alles maar moet geloven wat er op internet geschreven wordt.

5-7 boterhammen per dag…?

Ik weet nog dat ik net zwanger was en zelf ook e.a. op wilde zoeken over voeding tijdens zwangerschap. Wat ik als eerste tegenkwam was een lijstje met aanbevolen voeding per dag tijdens een zwangerschap. Als ik op dat lijstje zou moeten vertrouwen zou ik per dag 5 tot 7 boterhammen moeten eten… Waaaat? 7 boterhammen? Doe even normaal was het eerste wat ik dacht. Als ik dat zou doen was ik nu in plaats van 7 kg al 17 kg aangekomen. Je hoeft echttttttt niet voor twee te gaan eten, onzin!

Sushi als je zwanger bent kan echt niet!!

Toen ik de eerste keer sushi buiten de deur ging eten en dit deelde op Instagram stories ontplofte mijn inbox. Sushi als je zwanger bent? Dat kan echtttttttttt niet!! Er was zelfs iemand die zei dat ik onverantwoord bezig was en mijn baby onnodig in gevaar bracht. SORRY??????

HOEZO mag ik geen sushi eten terwijl ik zwanger ben? Allereerst zat ik op dat moment bij een restaurant in Scheveningen waar de vis kakelvers op je bord ligt en niet bij een all you can eat. Daarnaast had ik ondanks dat geen eens sushi op mijn bord met rauwe vis. De paniek was echt zo gigantisch overdreven. Ja sorry, dat klinkt misschien niet zo aardig.. Maar zo is het wel.

Prima dat je zelf liever geen sushi eet tijdens je zwangerschap, maar doe alsjeblieft niet net alsof ik iets doe wat verboden is.

MOEDERMAFFIA #1 ''Eet jij dat terwijl je zwanger bent??"

 

Wat ik me daarbij dan ook altijd afvraag, als je vindt dat het niet deugt wat ik doe, waarom volg je me dan? Het is namelijk absoluut geen verplichting hoor 😉

Trouwens, 3 dagen voordat we wisten dat ik zwanger was waren we nog een weekendje weg. Ik at steak tartare, rauwe zalm en we dronken een flesje wijn op met zijn tweeën bij het eten. Tjaa…

 

En toen at ik een citroen meringue taart..

Opnieuw een ontplofte inbox. Meringue staat volgens velen ook op de verboden lijst!

Weer zoiets wat dus helemaal niet waar is. De citroen taart die ik at daar zat Italiaanse meringue op, Italiaanse meringue wordt gemaakt met een suikerstroop van rond de 120 graden. Een eventuele salmonellabacterie wordt gedood bij verhitting van 70 graden.

MOEDERMAFFIA #1 ''Eet jij dat terwijl je zwanger bent??"

Deze heerlijke citroen cheesecake met Italiaanse Meringue kun je dus gewoon eten!

Nog een misvatting is dat salmonella schadelijk is voor de baby. Salmonella is vooral heel vervelend voor jezelf, maar is niet schadelijk voor je ongeboren baby.

MOEDERMAFFIA #1 ''Eet jij dat terwijl je zwanger bent??"

Pasta Carbonara..

Dat kun je op heel veel manier maken, dit is mijn favoriete recept. Zoals je in het recept kunt lezen gebruik ik rauwe eieren. En ondanks dat ik weet dat salmonella niet schadelijk is voor de baby zit ik er uiteraard zelf ook niet op te wachten. MAAR, wanneer je gebruik maakt van gepasteuriseerde eieren is er niks aan het handje! Ook in de horeca gebruiken ze heel vaak gepasteuriseerde eieren voor dit soort gerechten, vraag dat dus gewoon even na voordat je gelijk besluit het niet te nemen. Dus kom je me tegen in een restaurant met een bord pasta carbonara voor mijn neus.. 😉 Geloof me, dan is het veilig!

Gepasteuriseerd ei kun je ook gewoon bij de AH kopen van het merk Two Chicks.

Eet ik dan alles wat los en vast zit?

Nu denk je misschien dat ik gewoon alles eet wat los en vast zit tijdens mijn zwangerschap, maar dat is echt niet zo. Ik verheug me enorm op filet american, carpaccio, biefstuk, sushi met rauwe zalm, een glas rode wijn en noem het allemaal maar op. Robbert moet sowieso vlak na de bevalling een bezoekje brengen aan mijn favo keurslager. Maar inderdaad, ik heb misschien wel andere dingen/meer dingen gegeten tijdens mijn zwangerschap dan dat een ander zou doen. Maar niet zonder na te denken en niet zonder mijn verstand te gebruiken!

MOEDERMAFFIA #1 ''Eet jij dat terwijl je zwanger bent??"

Ik kan niet wachten op een broodje als deze..

 

 

MOEDERMAFFIA #1 ''Eet jij dat terwijl je zwanger bent??"

Deze zalm carpaccio gaat er ook wel in!

Moraal van het verhaal..

Doe zelf waar jij je goed bij voelt en laat andere dat ook doen! Iedereen blij toch? Niemand zit te wachten op ongevraagde negatieve reacties. Ik niet, niemand niet.  Het is gewoon zo zonde van ieders tijd. Laten we het gezellig houden en laten we er altijd van uitgaan dat iedereen zijn boerenverstand gebruikt.

Zo hoef je ook niet onder een foto van een baby die een flesje krijgt te reageren dat borstvoeding beter is. Dat weet iedereen toch? Maar je weet helemaal niet waarom die baby een fles krijgt.

Of onder een foto van een baby in een loopstoel dat het slecht is voor de heupjes. Ja, vast wel als die baby er 8 uur per dag in zit. Maar voor 10 minuten? Je hebt geen idee als je naar de foto kijkt hoelang die baby erin zit toch?

Nog een ander voorbeeld, ik heb weleens een foto van een recept geplaatst en dat iemand dan reageerde ”ik vind andijvie echt zoooooo smerig” Jaaaa oke prima, maar wat heb ik aan die boodschap? Als je het niks vindt hoef je niet te reageren, of probeer enigszins genuanceerd te reageren, als in ”Hmm andijivie is helaas niet mijn ding”. Klinkt een stuk gezelliger toch?

Wees lief voor elkaar!

 

Ik heb er inmiddels al meer over gezegd dan dat ik ooit van plan was te gaan doen. Bedenk gewoon bij jezelf dat die sushi zonder rauwe vis een nog kleiner risico is dan de vieze vaatdoek op je aanrecht. En ik bedoel, je weet ook niet altijd hoe hygiënisch het gehakt uit de supermarkt verpakt is toch? De terugroep acties vanuit supermarkten vliegen je tegenwoordig ook om de oren. Maar ik ken geen zwangere vrouw die alleen nog maar uit eigen tuin eet.

Verder ben ik natuurlijk nog altijd MEGA blij met de grote enthousiaste groep volgers van wie ik altijd alleen maar leuke reacties mag ontvangen! Jullie zijn goud waard! Social media zorgt bovenal ook voor hele leuke contacten, leuke gesprekken en veel inspiratie.

 

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “MOEDERMAFFIA #1 ”Eet jij dat terwijl je zwanger bent??”