Alweer een makkelijk maar lekker receptje! Annemieke maakte deze heerlijke pita met zoet zure kip!
Pita met zoet zure kip
Deze pita met zoet zure kip staat al zo ontzettend lang op mijn lijstje, het lijk mij namelijk gigantisch lekker en ook nog eens heel erg makkelijk. Het is een eigenlijk een combi tussen een soort van Chinees gerechtje en gewoon lekker Nederlands want ik eet het met wat geraspte kaas en een heerlijk sausje! Het is echt heel makkelijk, binnen een half uur klaar en bovendien… weinig afwas!
Voor 2 personen – 30 minuten
Dit heb je nodig:
- 4 pita broodjes
- 200 gram kip
- ijsbergsla
- paar plakjes komkommer
- 1 paprika
- 2 tl gemberpoeder (of halve eetlepel gembersiroop)
- 1 grote rode ui of 2 kleine
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepel (sweet) chilisaus
saus - 2 eetlepels yoghurt (of mayo)
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 eetlepel rode ui
Zo doe je het:
- Zet een pan water op en kook de kipfilets in 10 minuten gaar.
- Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen van de verpakking
- Snijd de rode ui in hele kleine stukjes en houdt ongeveer 1 grote eetlepel rode ui apart
- Snijd ook de paprika.
- Als de kipfilets gaar zijn haal je deze uit het water. Dan ga je de kip pluizen (trek deze met 2 vorken (of met je vingers uit elkaar).
- Verhit wat (wok)olie in een pan en doe de stukjes kip erin met de ui. Breng op smaak met de sojasaus, sweet chili en ketjap, voeg ook wat zout en peper toe
- Maak ondertussen het sausje. Dit doe je door de yoghurt te mengen met de chilisaus en de rode ui.
Pak een pitabroodje. doe er wat van de sla in, kip, kaas, paprika (rauw dus). kaas en komkommer. Eet de pita zoet zure kip met de saus
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Pita met zoet zure kip proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!