Lemon Cupcakes! Daar word ik écht blij van! En ik denk jouw vrienden, familie of visite ook! Met deze cupcakes kun je prima voor de dag komen.
Na de Oreo Cupcakes van vorige week zondag is het nu tijd voor deze Lemon Cupcakes, dit zijn mijn favoriete cupcakes op dit moment! Net als bij de citroen cheesecake maak ik ook in dit recept weer gebruik van lemon curd en dat vind ik zo ontzettend lekker!
Lemon Cupcakes
Bereidingstijd: +/- 45 minuten
Wat heb je nodig? (12 stuks)
Voor de cupcakes:
- 125 gram roomboter
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 1 eetlepel melk (op kamer temperatuur)
- Rasp van een halve biologische of goed gewassen citroen
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel lemon curd (klik hier voor het recept, of koop een pot Chivers lemon curd bij AH of Jumbo, ook erg lekker! )
- 12 papieren vormpjes
Voor de topping:
- 250 gram roomboter (op kamer temperatuur)
- 250 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eetlepels lemon curd
- Spuitzak met spuitmondje naar keus
Bereiding:
De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Zorg dat de eieren op kamer temperatuur zijn en dat de boter zacht is (niet gesmolten!)
Mix de boter en de suiker tot een luchtige massa..
Voeg de eieren toe en vervolgens het zelfrijzend bakmeel.. Mix op middelhoge snelheid tot een gladde structuur..
Als laatste voeg je de melk toe, de citroen rasp, sap, de lemon curd en het vanille extract.. Spatel dit nog even goed door elkaar en verdeel dan het beslag met behulp 2 lepels over de vormpjes.
De cupcakes gaan op 170 graden voor 20 tot 25 minuten in de oven. De oventijd kan per oven verschillen dus kijk na 20 minuten even hoe ver ze zijn. Om te controleren of de cupcakes goed zijn prik je met een satéprikker in 1 van de cupcakes, wanneer deze er weer uitkomt zonder nat beslag zijn ze goed.
Laat de cupcakes vervolgens goed afkoelen op een rooster.. Je kunt pas verder met decoreren wanneer ze volledig afgekoeld zijn.
De topping:
Mix de zachte boter tot een gladde crème. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Hoe langer je mixt, hoe smeuïger en luchtiger de crème wordt.
Voeg nu ook het vanille extract en de lemon curd toe en spatel dit goed door elkaar.
Met een spatel schep je de botercréme in de spuitzak en spuit je een mooie toef op de (afgekoelde) cupcakes.
Maak de cupcakes af met bijvoorbeeld wat suikerparels of wat Bastogne kruimels.
Resultaat? Heerlijke Lemon Cupcakes waar je je vrienden of visite mee kunt verrassen!
Bewaren?
Wil je ze bijvoorbeeld een dag van te voren maken?
Maak de cupcakes en bewaar deze in een luchtdichte trommel of doos. Maak alvast de botercréme en bewaar deze in de koelkast. Op de dag zelf leg je de botercréme ongeveer 1,5 uur van te voren uit de koelkast en op het laatste moment hoef je alleen nog maar de toeven op de cupcakes te spuiten.
Wil je ze echt al helemaal afmaken? De meningen zijn erover verdeeld, maar ik bewaar de cupcakes met botercréme toef altijd in de koelkast. Wel haal ik ze 1,5 uur van te voren uit de koelkast want een koude cupcake is natuurlijk niet echt lekker.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Lemon Cupcakes proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Gister gemaakt en ze waren super lekker!
Leuk om te lezen! 🙂