Oreo Cupcakes

Oreo Cupcakes..


Oreo Cupcakes

 

Oreo cupcakes! Want zondag = bakdag toch? Wie ga jij met deze heerlijke cupcakes verrassen?

Het is weer zondag! Dat betekend dat mijn favoriete programma vanavond weer op de tv is. Heel Holland bakt! Daar hoort natuurlijk wel iets lekkers bij. Ik kruip vanavond op de bank met 1 van deze heerlijke Oreo Cupcakes!

Daarnaast doen deze Oreo Cupcakes het natuurlijk ook altijd goed op verjaardagen of wanneer je visite krijgt!

Oreo Cupcakes..

Bereidingstijd: +/- 45 minuten

Wat heb je nodig? (12 stuks)

Voor de cupcakes: 

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk (op kamer temperatuur)
  • 6 verkruimelde Oreo koekjes
  • 12 papieren vormpjes

Voor de topping: 

  • 250 gram roomboter (op kamer temperatuur)
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 8 fijn gemalen Oreo koekjes
  • 12 mini Oreo koekjes voor bovenop (kocht ik bij de action)
  • Spuitzak met spuitmondje naar keus (niet te klein)

Bereiding: 

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zorg dat de eieren op kamer temperatuur zijn en dat de boter zacht is (niet gesmolten!)

Mix de boter en de suiker tot een luchtige massa..

Voeg de eieren toe en vervolgens het zelfrijzend bakmeel.. Mix op middelhoge snelheid tot een gladde structuur..

Als laatste voeg je de melk toe, de verkruimelde Oreo koekjes en het vanille extract.. Spatel dit nog even goed door elkaar en verdeel dan het beslag met behulp 2 lepels over de vormpjes.

De cupcakes gaan op 170 graden voor 20 tot 25 minuten in de oven. De oventijd kan per oven verschillen dus kijk na 20 minuten even hoe ver ze zijn. Om te controleren of de cupcakes goed zijn prik je met een satéprikker in 1 van de cupcakes, wanneer deze er weer uitkomt zonder nat beslag zijn ze goed.

Laat de cupcakes vervolgens goed afkoelen op een rooster.. Je kunt pas verder met decoreren wanneer ze volledig afgekoeld zijn.

De topping: 

Mix de zachte boter tot een gladde crème. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.

Hoe langer je mixt, hoe smeuïger en luchtiger de crème wordt.

Voeg nu ook het vanille extract en de fijn gemalen Oreo koekjes toe en spatel dit goed door elkaar.

Met een spatel schep je de botercréme in de spuitzak en spuit je een mooie toef op de (afgekoelde) cupcakes.

Gebruik geen heel klein spuitmondje, als er dan nog een grovere Oreo kruimel in zit kan deze niet door de opening.  

Maak de cupcakes af met een mini Oreo koekje bovenop.

Resultaat? Heerlijke Oreo Cupcakes waar je je vrienden of visite mee kunt verrassen!

Bewaren? 

Wil je ze bijvoorbeeld een dag van te voren maken?

Maak de cupcakes en bewaar deze in een luchtdichte trommel of doos. Maak alvast de botercréme en bewaar deze in de koelkast. Op de dag zelf leg je de botercréme ongeveer 1,5 uur van te voren uit de koelkast en op het laatste moment hoef je alleen nog maar de toeven op de cupcakes te spuiten.

Wil je ze echt al helemaal afmaken? De meningen zijn erover verdeeld, maar ik bewaar de cupcakes met botercréme toef altijd in de koelkast. Wel haal ik ze 1,5 uur van te voren uit de koelkast want een koude cupcake is natuurlijk niet echt lekker.

 

Oreo Cupcakes

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Oreo Cupcakes proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.