Het Olvaritoogstfeest

Het Olvaritoogstfeest.. 12


Het Olvaritoogstfeest

Mijn bezoek aan Het Olvaritoogstfeest en mijn ervaringen!

 

Het Olvaritoogstfeest..

 

Zoals sommige van jullie wellicht al hebben gelezen was ik uitgenodigd door Olvarit, om het Olvaritoogstfeest bij te wonen. Vorige week dinsdagmiddag ben ik samen met Mirjam, Annelies en Mary-Lou (en nog heel veel andere gezellige bloggers) naar België gereden. Daar werden we opgewacht op een prachtige locatie waar een heerlijke lunch voor ons klaar stond.  Het mooie weer zorgde ervoor dat ik het gevoel kreeg een dag op vakantie te zijn. Na de lunch gingen we op pad om te zien waar de doperwtjes (waar we overigens een heerlijke soep van aten) geoogst worden. Tot slot maakte we er zelf een potje van onder leiding van chefkok Caspar Burgi. Kortom, een super gezellige dag en vandaag deel ik graag met jullie wat ik van deze dag heb opgestoken.

 

Het Olvaritoogstfeest

Het Olvaritoogstfeest

Het Olvaritoogstfeest

Vooroordelen

Op de een of andere manier zijn er toch altijd veel vooroordelen over het geven van potjes aan baby’s en kinderen. Eerlijk? Dat vooroordeel had ik zelf ook, ik als ‘foodie’ zou dat toch allemaal zelf ‘moeten’ maken toch? In die potjes zitten toch allemaal onnodige conserveringsmiddelen? Suikers? Zout? Of toch niet…? Ik wist wel dat er bepaalde merken op de markt zijn die uitdragen dat ze gezonde potjes/maaltijden voor kinderen maken. Zonder E-nummers, suikers, zout etc. Maar dat het toch wel erg bekende Olvarit ook hele gezonde hapjes maakt, daar had ik serieus geen idee van.

Het Olvaritoogstfeest

Het beste voor je kind

Olvarit wil net als jij het allerbeste voor je kind. Potjes met pure en natuurlijke ingredienten die aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden voldoen. Dat klinkt leuk, maar ‘hoe dan?’ hoor ik je denken.

Alle olvarit potjes zijn vrij van geur, kleur, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Dat laatste riep bij mij direct een vraag op, want hoe kunnen die potjes dan soms wel 2 jaar houdbaar zijn? Dit komt doordat alle potjes geweckt zijn.

Wecken is een speciale manier voor het conserveren van voedsel. De potjes worden sterk verhit onder hogedruk waardoor de botulisme bacterie wordt gedood. De producten blijven vervolgens lang houdbaar, zelfs zonder koeling. Conserveringsmiddelen zijn hierbij niet nodig.

De potjes bevatten alleen suikers die van nature aanwezig zijn.

Wat ik al zei, de potjes bevatten alleen pure en natuurlijke ingrediënten die met zorg en aandacht worden uitgezocht. Alle groente en fruit groeien op speciale babyvelden. De babyvelden liggen bijvoorbeeld ook minimaal een kilometer van de snelwegen vandaan. Ze voldoen aan alle strikte richtlijnen die gelden voor babyvelden.

Het Olvaritoogstfeest

Tussen het oogsten van bijvoorbeeld doperwtjes en het verwerken hiervan zit maximaal 2 uur. Hoe vers wil je het hebben?

Ieder afzonderlijk potje in de winkel is 600 keer gecontroleerd. Het hele productieproces wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Na het wassen en snijden worden alle ingrediënten gestoomd en niet gekookt. Hierdoor blijven de vitamine en mineralen zoveel mogelijk behouden.

Naar mate de dag vorderde raakte ik steeds meer overtuigd dat het geven van potjes echt lang zo slecht nog niet is. Chefkok Caspar Burgi (wat een leuke vent trouwens) vertelde zelfs dat het heel soms misschien wel beter is dan met de pot mee eten. Ongemerkt zitten er in onze eigen maaltijden al snel veel kruiden en zout. Daarnaast vertelde hij dat je de potjes ook als basis kan zien en zelf nog dingen zou kunnen toevoegen om te experimenteren. Zo’n fruithapje is lekker, maar als je er havervlokken doorheen doet is het ineens een hapje wat veel meer verzadiging biedt.

Het Olvaritoogstfeest

Het Olvaritoogstfeest

Bovendien eten we allemaal weleens iets wat echt niet geschikt is voor kleinere kinderen, of hebben we soms geen tijd (of zin) om gezond te koken. De voorraad verse hapjes in je vriezer kan ook zomaar ineens op zijn. Of we zijn onderweg, op visite, op vakantie of waar dan ook. Hoe fijn is het dan dat deze potjes bestaan en dat het een hele gezonde en prima vervanging is van je eigen gemaakte babyhapjes.

Krijgt mijn baby potjes?

Natuurlijk ga ik zelf verse hapjes maken voor onze kleine jongen, dat vind ik maar al te leuk om te doen. Maar ik heb nu al een hele handige voorraad hapjes in de kast staan (voordeel van de lange houdbaarheid).

Ik ben na deze dag overtuigd van het feit dat het écht gezonde potjes zijn! Het is dan ook echt geen schande een keer naar een potje te grijpen.

Pak zelf eens zo’n potje uit het schap en lees het etiket maar eens!

Geven jullie weleens een potje? Maak je alles vers? Of ben je na het lezen van dit artikel toch van plan weleens een potje te gaan geven? Laat het mij weten in een reactie!

 

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Olvarit. 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 gedachten over “Het Olvaritoogstfeest..