Tips voor een succesvolle barbecue in je eigen achtertuin

Tips voor een succesvolle barbecue in je eigen achtertuin..


Tips voor een succesvolle barbecue in je eigen achtertuin

Tips voor een succesvolle barbecue in je eigen achtertuin op een rij!

 

 

 

Tips voor een succesvolle barbecue in je eigen achtertuin..

 

De zomer is begonnen en dat betekent dat de geur van barbecues weer volop aanwezig is, met lekker weer kan deze geur ook niet ontbreken in jouw straat. Grote kans dat het alweer een jaar geleden is dat je de barbecue aan hebt gezet. Om uw vaardigheden weer up-to-date te krijgen hebben we deze barbecuetips van experts op een rijtje gezet.

 

  1. GEBRUIK GEEN GASGRILL.

Er is één ding waar de meeste experts het mee eens zijn. Dat is namelijk dat een gasgrill niet de juiste manier is voor de perfecte barbecue. Voor veel experts is de rook een ingrediënt op zich. Zonder dat krijg je de barbecue op de juiste temperatuur, maar mis je de genuanceerde smaak.

 

  1. “ALS JE KIJKT, KOOKT HET NIET.”

De juiste techniek voor het bereiden van vlees op een barbecue kan worden samengevat met drie woorden: “laag en langzaam”. Een belangrijk aspect is daarom: wees geduldig. Probeer de temperatuur niet meer dan om het half uur te bekijken, want de barbecue koelt af ​​wanneer je dat doet. Er is meestal geen reden om het fornuis de eerste paar uur te openen tenzij je misschien denkt dat het te snel gaat. Want men zegt: als je kijkt, kookt het niet.

 

  1. ZORG DAT JE HET VLEES LANG GENOEG KOOKT

Het vlees ziet er misschien goed uit, maar het kan nog steeds rauw zijn aan de binnenkant, dus zorg ervoor dat het lang genoeg op de barbecue blijft, anders riskeer je voedselvergiftiging. Gebruik een digitale thermometer om de interne temperatuur te controleren.

 

  1. SCHAF DE JUISTE BARBECUE AAN

Zoals eerdergenoemd wordt een gasgrill niet door de experts aangeraden. Echter is het van belang de juiste barbecue aan te schaffen. Er is enorm veel keus, maar hoe weet je dat je de juiste barbecue hebt? Onze tip: ga naar een gespecialiseerde barbecueshop en laat je informeren of de specificaties van de barbecue die je graag zou willen hebben. Zo zal jouw barbecue gegarandeerd een succes worden!

 

 

Tips voor een succesvolle barbecue in je eigen achtertuin

 

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Barbecueshop.nl 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.