Heerlijke spareribs uit de slowcooker of uit de oven 5


 

spare ribs uit de slowcooker

Heerlijke spareribs uit de slowcooker of uit de oven.. Dit ga ik dus echt nooit meer buiten de deur eten! Deze homemade spareribs waren ZO lekker! Dit wilde ik ik al tijdje zelf gaan maken maar ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik dat ging aanpakken..

Heerlijke spareribs uit de slowcooker of uit de oven..

Buiten de deur eet ik lang niet altijd héle lekkere spareribs, ze zijn vaak droog, weinig vlees aan het bot.. of niet lekker op smaak.. Dus ik besloot het toch eens zelf te proberen..

Ik kocht ongemarineerde spareribs bij de Hanos, je kunt ze ook vinden bij de makro of sligro en heel soms ook in de supermarkten!

Ik heb ze klaar gemaakt in de slowcooker.. (verderop lees je ook de bereiding in de oven..)

Hoe heb ik dat dan gedaan? 

Voor 2 personen had ik 1 kilo spareribs, voor het lekkere was dat net iets te weinig! 😎

spareribs uit de slowcooker

Ik heb ze een avond van te voren ingesmeerd met een droog kruidenmengsel (rub) en in een diepvrieszak een nacht in de koelkast gelegd. Recept voor de rub staat verderop..

De volgende dag heb ik de spareribs in de slowcooker gestopt, voor 4,5 uur op low. (Meer vlees = langere bereidingstijd).. Onderin de slowcooker heb ik een klein scheutje cola en barbecuesaus gedaan.. Echt maar heel weinig.. Wanneer je thuis bent kun je de spareribs na 2 uur nog even allemaal omkeren in de slowcooker, dit heb ik niet gedaan.

Na die 4,5 uur heb ik ze op een bakplaat gelegd en afgelakt met een marinade mix en nog 15 minuten onder de grill geschoven in de oven.. Het recept voor de marinade staat verderop..

spareribs uit de slowcooker

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat? HEERLIJK!

Maar heb je geen slowcooker in huis? Geen paniek!! Je kunt ze ook in de oven klaar maken! De spareribs in een schaal en afdekken met aluminium folie, 3 uurtjes op 100 graden! Na drie uurtjes de folie eraf en ook aflakken met de marinade en nog even onder de grill..

Wat denk ik nog het aller lekkerst is? Garen in de slowcooker of in de oven.. en daarna aflakken op de barbecue!! 😛

Wat heb je nodig voor de RUB..

 • 3 theelepels gerookt paprika poeder (sweet)
 • 2 theelepels barbecue kruiden
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel chili poeder
 • 1 theelepel chinese 5 spices

Hier wrijf je de spareribs dus enkele uren (of een nacht) van te voren mee in..

Wat heb je nodig voor de marinade?

 • 3 eetlepels van het vrijgekomen vocht uit de slowcooker
 • 3 eetlepels barbecue saus
 • 1 eetlepel ketjap
 • 1 theelepel gerookt paprika poeder
 • 1 theelepel chili poeder
 • 2 theelepels bruine suiker

Wanneer de spareribs op de bakplaat gaan lak je de spareribs met deze marinade af.. Ik heb ze na 10 minuten even uit de oven gehaald en nog een keer in gesmeerd.. In totaal gaan ze +/- 15 minuten onder de grill..

Het vlees was zo zacht en sappig, het viel van het botje af wanneer je het alleen maar aanraakte met je vork.. 😉 Echt heerlijk..

spareribs uit de slowcooker

Spareribs staan hier dus vanaf nu véél vaker op het menu! Heb jij nog tips of geheime kruidenmengsels? Deel ze! Ik ben heel benieuwd!

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze spareribs uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Heerlijke spareribs uit de slowcooker of uit de oven