Heeft Pepijn favoriete hapjes?

Heeft Pepijn favoriete hapjes?


Heeft Pepijn favoriete hapjes?

Toen we met 4 maanden begonnen met oefenhapjes had Pepijn al een duidelijke voorkeur voor bepaalde smaken. Nu met 8 maanden is dat eigenlijk nog niet anders. Grappig dat hij zo jong dus al een smaakvoorkeur heeft.

Vanaf dat Pepijn een paar dagen oud is zit hij al bij ons aan tafel als wij eten. Echt een gezellig moment van de dag. We vinden het ook belangrijk dat hij leert dat we altijd aan tafel eten en dat we niet met 5 minuten weer van tafel gaan. Als een prins in zijn Stokke Tripp Trapp stoel zit hij er altijd gezellig bij en maakt het voor hem niet uit hoelang het duurt. Dat maakt het nu ook makkelijker om met hem buiten de deur te gaan eten.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Hebben jullie de nieuwe Munch collectie van Stokke al gezien?

Groente?

Alles wat groen is heeft niet zijn voorkeur. Broccoli is nog oké maar doperwten, sperziebonen, courgette en avocado zijn echt een no go. Hij griezelt er echt van, maar ik blijf zo nu en dan een poging wagen. Avocado in een fruithap gaat trouwens wel goed.

Zijn favo groente hapjes

  • Wortel/broccoli/pasta
  • Bloemkool met (zoete) aardappel
  • Pompoen met rijst of aardappel
  • Wortel/spinazie/pastinaak/aardappel (soms met kip)
  • Bruine bonen met appel en rijst

Daarnaast heeft meneer de voorkeur voor groente uit (Olvarit) potjes, lekker glad en zonder stukjes. Haha, maar ik blijf natuurlijk ook gewoon verse hapjes maken. Verse hapjes maak ik op gevoel en zonder recept. De verse hapjes bestaan voornamelijk uit groente en een klein beetje rijst/aardappel of pasta en soms een klein beetje vlees of vis. Als hij een potje eet zit daar soms wel kip, rundvlees of vis doorheen. Hij eet tegenwoordig met gemak een heel potje voor 6 maanden leeg, dit komt neer op 200 gram.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?

Als je eens inspiratie op wil doen om verse hapjes te maken kun je ook prima de combinaties van de potjes in de supermarkt afkijken.

Ik zal binnenkort eens wat receptjes met jullie delen! Nu worden het tenminste ook wat meer receptjes, toen hij alleen worteltjes, alleen bloemkool  of worteltjes met bloemkool at was dat natuurlijk niet echt spannend om te delen. Nu probeer ik ook steeds vaker kruiden toe te voegen zoals verse basilicum, oregano of peterselie.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?

Hoe zit dat met fruit?

Alle fruit is favoriet. Er is niks van fruit wat hij niet lekker vindt en ik maak het eigenlijk altijd vers tenzij we buiten de deur zijn. Favoriet is de combinatie mango banaan, aardbeien gaan er ook heel goed in. Het is maar net wat ik in de fruitmand heb liggen, meestal combineer ik 2 a 3 soorten fruit. Soms varieer ik ook met een beetje yoghurt er doorheen. Maar ook zijn fruithapjes moeten glad gepureerd zijn, een geprakt banaantje gaat er dus (nog) echt niet in.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Deze nieuwe EzPz placemat van Stokke is super handig!
Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Heeft Pepijn favoriete hapjes?
VERLIEFD!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Stokke.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.