10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben..

10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben.. 2


10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben..

Want even zeuren mag af en toe best.

De (ongevraagde) mening van andere moeders..

Met stip op nummer 1 natuurlijk! Ze weten het altijd beter en ze hebben allemaal wonder kids. Rolt Pepijn nog niet om? Jeetje, die van mij deed dat met 4 maanden al. NOU EN! Ik sta in de supermarkt en Pepijn begint te piepen bij de kassa, ik geef hem een speeltje en er is niks meer aan de hand. Toch weet de mevrouw achter mij me te vertellen dat hij honger heeft. HOEZO? Hij dronk nog een hele fles voordat we 10 minuten geleden de deur uit gingen, bemoei je er niet mee.. en HOEZO denk jij te weten wat mijn kind nodig heeft.. GRRR..  Ik schreef al eens eerder een artikel over de ‘’moedermaffia’’ en een artikel over ‘’wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet’’. Dus voor nu laat ik het hierbij 😉

Scooters en motoren..

Ik hoor je denken, hoezo?? Nou motoren die bijvoorbeeld ’s avonds met net iets teveel gas door te straat racen terwijl je baby net slaapt. Of die scooters die tijdens een rustige wandeling langs je kinderwagen scheuren terwijl je baby net slaapt. Pepijn kan prima tegen herrie, maar niet als het zo onverwacht aankomt.

Of die pakketbezorger…

Die ook altijd precies het moment uitzoeken dat je baby net slaapt en dan net iets te lang aanbellen. En dat het dan een pakketje voor de buren blijkt……. Ondertussen natuurlijk wel schelden als je eigen verwachte pakketje een keer (een dag) later wordt bezorgd.. 😊

Te volle winkels

Een veel te volle Kruidvat winkel waar je met een kinderwagen gewoon amper doorheen komt, hoe moet dat met een tweelingwagen dan?

Mensen die ongevraagd aan je baby zitten..

Met hun (vieze) handen even aan zijn wangen zitten terwijl hij in de kinderwagen zit en we bij de bakker staan te wachten. Doe maar niet..

Waar is mijn geheugen?

‘’Vroeger’’ had ik geen agenda of post-its nodig, ik wist alles uit mijn hoofd. Hoe dat nu is kun je vast al wel invullen…

10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben..

Snottebellen van andere kinderen..

Waar is je moeder met een zakdoekje? Nergens te bekennen.. Je hoeft Pepijn geen kusje te geven hoor, hij wil slapen(haha?).. Nee niet doen…. *te laat….* Gattttttver! Waarom letten überhaupt sommige ouders niet op hun kinderen.. Want waarom smeren kinderen hun vieze handen af aan mijn kinderwagen? Maar goed, voordat ik als de moedermaffia klink stop ik weer 😉 Maar irritant vind ik het wel, of eigenlijk smerig. Yes, het klop dat ik wel een tikkie smetvrees heb ja. Al is het dweilen met de kraan open, ik zal altijd achter Pepijn aanrennen met een doos tissues voor zijn snottebellen.

Restaurants/Lunchrooms etc. zonder mogelijkheid tot verschonen van een baby..

Nooit eerder op gelet natuurlijk, maar het is zeldzaam dat er een mogelijkheid is tot verschonen. Sta je vervolgens weer moeilijk te doen in de kofferbak van je auto..

Altijd weer wachten op die lift..

Of überhaupt het zoeken van een lift, ze zitten altijd ergens helemaal achterin verstopt namelijk. Waar je ‘’vroeger’’ binnen no time in je favo winkel boven op de damesafdeling stond moet je nu met je kinderwagen eerst opzoek naar een lift, je bent nooit de enige die met die lift wil en het zou kunnen zijn dat er gewoon helemaal geen lift is..

Parkeerplaatsen zijn altijd te klein..

Behalve dat kunnen heel veel mensen ook niet parkeren, waardoor het dan soms voorkomt dat er een auto zo dicht op je staat dat je met geen mogelijkheid je baby in zijn autostoel gepropt krijgt.

Als afsluiter..

Vind ik het ook MEGA irritant als mensen net doen alsof je leven voorbij is als je kinderen krijgt of al hebt gekregen. Je hebt nooit meer tijd voor jezelf? Hoezo niet? Dat je het misschien niet meer cadeau krijgt oké, maar je kunt het zeker wel plannen. Trouwens, alle baby’s en jonge kinderen slapen overdag wel een keer, ga op de bank zitten met een kop koffie en je hebt tijd voor jezelf. Nachtrust is ver te zoeken, hoezo? Alle baby’s en kinderen zijn op voorhand dus al dramatische slapers? Gelukkig is dat echt niet altijd het geval. Soms zelf ook eens vroeg naar bed in plaats van nog 3 afleveringen van je favo serie 😉. Mijn leven is dus helemaal niet voorbij en alleen maar nog leuker geworden!

Herkenbaar? Of zijn er nog andere dingen die jij aan dit rijtje zou kunnen toevoegen?

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben..

 • Romy

  Jaaa allemaal herkenbaar haha!
  Laatst wilde een vreemde man m’n dochtertje een handje geven en het voelde zo goed dat ik zei dat ik dat niet wilde, het maakt je sterk zo een kleintje! En het leven is zoveel rijker😍! Fijne blog😘

 • Tamara embregts

  Zo herkenbaar.

  Ik was laatst samen met mijn man en dochtertje op de Tilburgse kermis. Mijn dochtertje lag heerlijk te slapen in de kinderwagen. Zitten we ergens te drinken, gaat er onverwachts een dweilorkest spelen, snoeihard.
  Nou ik kon ze wel wat aan doen