Havermout koekjes! Het eerste recept van gastblogger Lieke! Ik heb ze stiekem even getest van de week en ze zijn heerlijk!
Bovendien zijn deze havermout koekjes simpel en snel klaar, daar houden we van toch? Je kunt de basterdsuiker ook vervangen voor een andere zoetstof om de koekjes bijvoorbeeld iets gezonder te maken!
Vandaag mijn eerste recept en dat zijn deze heerlijke havermout koekjes! Het zijn niet de gezondste koekjes maar wel erg lekker! đ Je kunt het deeg trouwens ook in een boterkoekvorm/bakblik doen en na het bakken in stukken snijden, net wat jij wilt! Optioneel kun je ook nog een handje rozijnen aan het deeg toevoegen, ook erg lekker!
Havermout koekjes…
Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes
- 100 gram havermout
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram boter
- 1 ei
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de boter, laat deze een beetje afkoelen en roer het ei er doorheen.
- Doe nu alle ingrediënten in een kom en kneed dit tot een goed deeg.
- Vorm met je handen balletjes van het deeg, druk ze plat en vorm ze tot koekjes en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en laat ze even afkoelen op bakplaat en daarna op een rooster. Houd er rekening mee dat de koekjes nog vrij zacht zijn als je ze uit de oven haalt maar als je ze laat afkoelen worden ze heerlijk knapperig!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze havermout koekjes proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! đ Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!