Gyoza met kip (Japanse dumplings)

Gyoza met kip (Japanse dumplings) 1


Gyoza met kip (Japanse dumplings)

Gyoza met kip, iets wat ik altijd bestel als we Japans gaan eten… Ik ben er gek op!

Lange tijd liep ik al met het idee in mijn hoofd om zelf eens Gyoza met kip te maken.. Het leek me alleen nog niet zo makkelijk.. Inmiddels heb ik het meerdere keren zelf gemaakt en guess what? Het is dus helemaal niet zo ingewikkeld! Het vouwen van de gyoza daar krijg je al snel handigheid in en de vulling is ook klaar binnen no time!

Gyoza met kip..

 

Bereidingstijd: dat is een beetje afhankelijk van hoe snel je kunt vouwen! Haha, je bent zeker wel een uurtje zoet.

 

Wat heb je nodig: (+/- 40 stuks)

Voor de vulling: 

  • 1 pakje ontdooide kant en klare gyoza velletjes (te koop bij de toko en grotere AH’s)gyoza met kip
  • Een halve Chinese kool
  • 250 gram kip gehakt
  • 1 cm verse gember (geraspt)
  • 3 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels soja saus
  • Peper/zout naar eigen smaak

Als dipsaus:

Soja saus of chili saus

Om de gyoza in te bakken: 

  • Een eetlepel olijfolie
  • Een eetlepel sesamolie

Optioneel:

Wij aten er deze nasi goreng bij, die maakte ik dit keer klaar zonder de ham.

Je kunt de gyoza natuurlijk ook vegetarisch klaar maken door de kip weg te laten en wat meer groente toe te voegen.

Bereiding:

Snijd de Chinese kool en de lente ui heel fijn en mix samen met de overige ingrediënten door elkaar.

gyoza met kip

 

Ik kan nu een heel ‘ingewikkeld’ verhaal vertellen over het vouwen van de Gyoza maar wat je beter kunt doen is (net als ik ook deed) even een Youtube filmpje bekijken! Zoek even op ‘gyoza vouwen’ en je vindt genoeg handige filmpjes. Het zien van het vouwen geeft je toch een beter idee dan een verhaal over het vouwen denk ik..

Ik zette de gyoza na het vouwen op een snijplank met wat bloem.. Zo bleven ze niet plakken en de bloem zorgt ook voor een krokant korstje..

gyoza met kip

Het bakken van de gyoza..

Verwarm de sesamolie en de olijfolie in een koekenpan.

Bak de gyoza’s aan 1 kant bruin en knapperig.

Voeg nu een koffiekopje water toe en doe een deksel op de pan.

Laat de gyoza nu in een aantal minuten gaar stomen.

Serveer de gyoza met een lekkere dipsaus naar keus!

 

Gyoza met kip (Japanse dumplings)

Gyoza met kip (Japanse dumplings)

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze gyoza met kip proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Gyoza met kip (Japanse dumplings)

  • Anne

    Heerlijk recept! Gisteren gemaakt. Smaakt precies zoals in het japanse restaurant. Voor de dipsaus heb ik soyasaus met een paar druppels sesamolie gemengd.
    Dit ga ik zeker vaker maken.