Het is weer tijd voor een lekker receptje van gastblogger Nienke! Een heerlijk ontbijt recept dit keer, gebakken havermout met rood fruit!
Gebakken havermout met rood fruit
Dit is toch wel een van mijn favoriete ontbijtjes.. ‘havermout uit de oven’ ook wel bekend als ‘baked oats’. Deze variant is met rood fruit, wat het een heerlijk fris, zoet en voedzaam begin van de dag maakt.
Bereidingstijd: 5 minuten bereidingstijd + 20 minuten in de oven
Benodigdheden:
- ovenbestendig schaaltje
Ingrediënten: voor 1 portie
- 6 el havermout
- 1 tl vanillepoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 100 ml melk (of water)
- 1 banaan
- 2 handjes bevroren fruit (ik koos voor blauwe bessen en frambozen)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de banaan in stukjes
- Voeg alle ingrediënten samen en roer goed door
- Bak af op 200°C gedurende 20 minuten
Benieuwd naar de rest van Nienkes kookkunsten? Volg haar op Instagram! ”Mykitchenplayground”
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je dit ontbijtje van gebakken havermout met rood fruit proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?