Gevuld speculaas..


image1(1)

Gek word ik momenteel in de supermarkten… Er ligt zóveel lekkers!!! Waar ik persoonlijk een zwak voor heb is gevuld speculaas…

Voor dit lekkere stukje gevuld speculaas heb ik kant en klaar spijs gekocht, gewoon omdat ik lui was… Maar zelf maken is echt niet moeilijk, en daarnaast natuurlijk gezonder!

Wat heb je nodig?

Voor het zelf maken van spijs:

  • 200 gram amandelmeel
  • Los geklopt ei
  • Agave siroop
  • Klein beetje citroensap of schil

Deze ingrediënten vermeng je met elkaar, je voegt agave toe totdat je goede structuur krijgt.. Niet te droog, niet te nat.. Even goed kneden en een nacht de koelkast in…

Maar goed, Dr. Oetker verkoopt dus ook spijs kant en klaar.. 😉

Voor het speculaas deeg:

  • 250 gram speltbloem (of een ander bloem)image2(1)
  • Stevia.. Ik voeg dit altijd toe tot dat ik het deeg zoet genoeg vind, even proeven dus!
  • 175 gram roomboter (of kokosolie maar persoonlijk vind ik roomboter niet super slecht als je het niet dagelijks gebruikt)
  • 2 eieren
  • 5 a 6 theelepels speculaaskruiden
  • Mespunt zout
  • Theelepel wijnsteekbakpoeder (of gewoon een zakje bakpoeder van Dr. Oetker)

 

Deze ingrediënten vermeng je ook met elkaar en kneed je goed door. Wanneer je deeg nog te droog is kun je eventueel wat melk toevoegen, als het te nat is voeg je wat extra bloem toe. Het deeg moet niet te nat en niet te droog zijn.. Snappen jullie dan wat ik bedoel? 😉 Wanneer je een goede structuur hebt kan het ook voor een nacht de koelkast in.  Doordat het de koelkast in gaat voor een nacht kunnen de smaken er goed intrekken.

De volgende dag vet je een bakblik in of gebruik je bakpapier ( vind ik persoonlijk heel handig want je tilt je speculaas er zo uit als het klaar is)

Rol je deeg uit en verdeel het deeg in 2 stukken en bekleed met 1 stuk de bodem van het bakblik. Hier overheen verdeel je het spijs, druk het aan met de bolle kant van een lepel, het andere stuk van het deeg gaat over het spijs heen. Bestrijk de bovenkant met wat eigeel en zet hem voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Hou hem goed in de gaten, elke oven is namelijk anders.

Deze kwarktaart met speculaas en kruidnoten is trouwens ook een aanrader rondom 5 december!!!

Succes!

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.