Andijviestamppot met spekjes!


image1-11

De zomer is dan wel voorbij, maar de herfst en de winter hebben ook echt voordelen… toch? Kaarsjes, kerstbomen, kleedjes op de bank.. én natuurlijk stampotten! Deze andijviestamppot is mijn persoonlijke favoriet! Je kan hem maken met normale aardappels, zoete aardappels.. of je doet 50/50!

Andijviestamppot met spekjes..

 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • Een zak (rauwe, verse) andijvie
  • Zoete of gewone aardappels, ik had ongeveer 600 gram zoete aardappels.
  • Alpro soya cuisine (gewone kookroom of melk kan ook maar ben ik geen fan van)
  • Een bakje Magere spekjes (hoeft natuurlijk niet..Ook de spekjes van de vegetarische slager zijn heel goed)
  • peper/zout (weinig zout, de spekjes zijn al zout) en ik gebruikte de kruiden van flavorking voor nog wat extra smaak

Eigenlijk is zo’n stamppot ook nog eens super makkelijk om te maken..

De spekjes bak je uit op hoog vuur..

Kook de aardappels circa 15 a 20 minuten. Deze zijn goed als je er met een vork goed in kunt prikken. Daarna is het een kwestie van de aardappels stampen, voeg wat alpro cuisine toe totdat je een goede puree hebt. Breng je puree op smaak met kruiden naar keus!

Voeg je spekjes toe, en daarna beetje bij beetje de rauwe andijvie.. Meng het geheel goed door elkaar en klaar ben je. Oja, ik at er ook nog lekker een runder chipolata worstje bij!

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze andijvie stamppot met spekjes proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.