Een makkelijke maaltijd!
Iedereen is druk, er is weinig tijd om in de keuken te staan, of we hebben gewoon geen zin.. Wat voor ‘excuus’ je dan ook hebt… Dit duurt echt niet lang..
Wat gaan we maken? Een volkoren pitabroodje (gekocht bij de AH, je hebt trouwens ook spelt pita’s tegenwoordig) met kip shoarma van kippendijen, zoete punt paprika en rucola.
Wat hebben we nodig? (2 personen)
– 1 grote zoete punt paprika
– zakje rucola
– ongeveer 350 a 400 gram kippendijen
– knoflook
– peper/zout
– paprika poeder ( of andere kruiden naar keus)
– Volkoren pita broodjes ( Of de spelt pita’s )
– kokosolie
DeĀ pita broodjes moeten ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven..
Snij de zoete punt paprika en bak deze alvast in wat kokosolie ..
De kippendijen snij je in reepjes/stukjes (wat jij wil ;)) Dit kan even in een kom of schaal en vervolgens voeg je daar je kruiden/peper/zout/knoflook en wat gesmolten kokosolie aan toe. Dit hussel je door elkaar en het kan bij de paprika in de pan..
In de tussentijd zijn je broodjes klaar..
Ik at er een fetapesto bij als soort van saus.. maar dit is wel weer iets meer werk.. wat altijd snel klaar is is een simpele homemade knoflooksaus…
Waarom ik kippendijen gebruik in plaats van kipfilet? Kippendijen zijn veel zachter en malser en blijven veel sappiger tijdens het bakken.
Succes!!
Ik vond de volkoren pita broodjes van de ah altijd zoooo lekker maar nu kwam ik tot de teleurstellende ontdekking dat ze uit het assortiment zijn gehaald.. Heb jij toevaaaallig een idee of ze ze bij nog een andere supermarkt verkopen? Ik kan het helaas nergens vinden..