Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan.. Vernieuwd recept!
Mijn favoriete recept, herschreven en nu nog beter! Van alle recepten hier op de blog is deze kip kerrie het recept wat ik zelf het vaakst eet. Je kunt me er eigenlijk gewoon voor wakker maken.. Met een huis vol visite maak ik graag een grote pan kip kerrie en ik heb nog nooit van iemand gehoord het niet lekker te vinden. Veel eters? Dan maak je gewoon een extra grote pan!
Bij de bereiding leg ik uit hoe je dit recept in de slowcooker klaar maakt maar ook hoe je het in een gewone pan klaar maakt.
Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan..
4-6 personen
Wat heb je nodig?
- +/- 800-1000 gram kipfilet of kippendijen
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- Een bosje lente ui
- 250 ml kookroom (light)
- 150 gram (diepvries) tuin/doperwtjes
- 1200 ml kippen bouillon*
- 3 theelepels milde kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels lemon peper
- 1 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel chili poeder (meer mag natuurlijk ook)
- Zout naar smaak
- 75 gram bloem
- 75 gram roomboter
- Rijst naar keus
*Ik gebruikte 2 kip bouillon blokjes van Knorr..
Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, welke ketjap, klik dan even hier..
Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.
Bereiding:
Slowcooker:
De kippen bouillon en de kip gaan allereerst voor +/- 3 uur de slowcooker in op low.
Na die tijd vis je de kip uit de bouillon en deze leg je even op een bord.
Snijd de ui en de lente ui fijn.
Smelt in een koekenpan de roomboter en bak hierin de ui en knoflook op laag vuur tot de ui glazig ziet. (laat niet bruin worden)
Voeg nu de bloem toe en roer goed door.
*Dit mengsel van boter en bloem heet een roux, voor het gemak bak ik altijd gelijk de ui mee in de boter.
Giet de bouillon uit de slowcooker even in een maatbeker.
Voeg de roux toe aan de slowcooker en voeg nu langzaam de bouillon weer toe. Voeg bouillon toe tot je een mooie structuur saus hebt. (ik had alle bouillon nodig, maar wellicht wil je liever een iets dunnere saus)
Voeg nu ook de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Belangrijk: PROEF! Misschien wil je nog wel wat meer kerrie, of nog iets meer chili poeder..
Pluis de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de slowcooker.
Als laatst voeg je nu de (bevroren) erwtjes toe en zet je de slowcooker nog minimaal een uur op low.
Ondertussen kook of stoom je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer met wat kroepoek.
Uit de gewone pan:
De bereiding in een gewone pan is niet heel veel anders dan de bereiding in de slowcooker.
Alleen nu pocheer je de kip gaar in de bouillon in een pan op het fornuis. Laat het op laag vuur voor ongeveer 40 minuten pruttelen.
Na die tijd haal je de kip uit de bouillon en leg je deze op een bord.
Vul de bouillon weer aan met water tot ongeveer 1,2 liter.
In een wok op braadpan laat je de roomboter smelten en bak je de lente ui en ui tot deze glazig ziet. Zorg dat de boter niet bruin wordt.
Voeg nu ook de bloem toe en roer goed door
*Dit mengsel van boter en bloem heet een roux, voor het gemak bak ik altijd gelijk de ui mee in de boter.
Voeg nu langzaam de bouillon toe tot je een mooie structuur saus hebt. (ik had alle bouillon nodig, maar wellicht wil je liever een iets dunnere saus)
Voeg nu ook de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Belangrijk: PROEF! Misschien wil je nog wel wat meer kerrie, of nog iets meer chili poeder..
Pluis de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de saus.
Als laatst voeg je nu de (bevroren) erwtjes toe, laat de kip kerrie nu nog een minuut of 20 pruttelen op heel laag vuur.
Ondertussen kook of stoom je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer met wat kroepoek.
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Als ik kip kerrie maak een ik gebruik 1 tot anderhalf kilo kippendijbeen moet de bereidingswijze dan langer
Misschien ietsje langer maar ik denk max een half uur langer..
Dat er heerlijk uit!
Hoeveel liter inhoud heeft de slowcooker?
Hoi Ria, mijn slowcooker heeft een inhoud van 4,7 liter!
Dank je wel!
Pingback: Koken met een slowcooker.. mijn eerste indrukken! | LINlivin & lifestyle
Ik ben dit recept aan het maken!
Ik neem aan dat de knoflook met de uien in de koekenpan moet?
Hoi Bianca, dat klopt inderdaad! Ga het recept even aanpassen.. Is het goed gelukt?
Het was heerlijk!
Bedankt?
Hoi Ashley,
Dank voor je recept, heb er mijn eigen draai aangegeven en gewoon in de pan gemaakt. Ik mis in je bereiding de knoflook, deze heb ik samen met de ui gebakken, was dat ook jou bedoeling? Het staat nu af te koelen, heb ik van de week een makkie na het sporten ?
Fijne dag,
Groeten Lisette
Hoi Lisette, dat klopt inderdaad! Zal het recept even aanpassen.. heb je stiekem al geproefd? 🙂
Ik heb dit gerecht afgelopen week gemaakt. Het was echt heerlijk! Iedereen zat te smullen aan tafel.
Ik heb er zelf nog een rode paprika aan toegevoegd. Wel bleef mijn saus nog wat dun, ik had alle bouillon toegevoegd omdat ik die hoeveelheid saus wilde. Ik heb het wat ingedikt met Johannesbroodpitmeel.
Zeker een recept wat ik nog vele malen zal maken!!
Goed om te horen! Je kunt de saus inderdaad altijd weer wat verdikken met johannesbroodpitmeel of maizena.
Hoi Ashley. Ziet er heerlijk uit. Hij is wel heel licht bij jou hoor, ik gebruik denk ik donkerdere Kerry.
Even een vraag, kun je i.p.v. bloem ook iets koolhydraatarms gebruiken? Bijv arrowroot?
Bedankt voor het recept, ik heb het in de slowcooker gemaakt en het was heerlijk
Goed om te horen! 🙂
Hallo,
Kan ik de kookroom ook vervangen door kokosmelk?
Heb vaker recepten van je uitgeprobeerd en ze zijn stuk voor stuk heerlijk!!! 👌👍
Gr., Amber
Ik dacht eigenlijk dat we vanavond ‘Getsie! Met een ‘dat lust ik niet’ sausje aten 😉 (lees: de bemoedigde commentaren van een 6 jarige)
Maar tot mijn verbazing werd er zelfs een 2e bord opgeschept! 😳😳
Dankjewel! Hij komt zeker nog eens op tafel