Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan

Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan.. 18


Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone panKip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan.. Vernieuwd recept!

Mijn favoriete recept, herschreven en nu nog beter! Van alle recepten hier op de blog is deze kip kerrie het recept wat ik zelf het vaakst eet. Je kunt me er eigenlijk gewoon voor wakker maken.. Met een huis vol visite maak ik graag een grote pan kip kerrie en ik heb nog nooit van iemand gehoord het niet lekker te vinden. Veel eters? Dan maak je gewoon een extra grote pan!

Bij de bereiding leg ik uit hoe je dit recept in de slowcooker klaar maakt maar ook hoe je het in een gewone pan klaar maakt.

Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan..

4-6 personen 

Wat heb je nodig? 

  • +/- 800-1000 gram kipfilet of kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Een bosje lente ui
  • 250 ml kookroom (light)
  • 150 gram (diepvries) tuin/doperwtjes
  • 1200 ml kippen bouillon*
  • 3 theelepels milde kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels lemon peper
  • 1 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chili poeder (meer mag natuurlijk ook)
  • Zout naar smaak
  • 75 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • Rijst naar keus

*Ik gebruikte 2 kip bouillon blokjes van Knorr.. 

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, welke ketjap, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

Bereiding:

Slowcooker:

De kippen bouillon en de kip gaan allereerst voor +/- 3 uur de slowcooker in op low.

Na die tijd vis je de kip uit de bouillon en deze leg je even op een bord.

Snijd de ui en de lente ui fijn.

Smelt in een koekenpan de roomboter en bak hierin de ui en knoflook op laag vuur tot de ui glazig ziet. (laat niet bruin worden)

Voeg nu de bloem toe en roer goed door.

*Dit mengsel van boter en bloem heet een roux, voor het gemak bak ik altijd gelijk de ui mee in de boter. 

Giet de bouillon uit de slowcooker even in een maatbeker.

Voeg de roux toe aan de slowcooker en voeg nu langzaam de bouillon weer toe. Voeg bouillon toe tot je een mooie structuur saus hebt. (ik had alle bouillon nodig, maar wellicht wil je liever een iets dunnere saus)

Voeg nu ook de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Belangrijk: PROEF! Misschien wil je nog wel wat meer kerrie, of nog iets meer chili poeder..

Pluis de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de slowcooker.

Als laatst voeg je nu de (bevroren) erwtjes toe en zet je de slowcooker nog minimaal een uur op low.

Ondertussen kook of stoom je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer met wat kroepoek.

Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan

Uit de gewone pan:

De bereiding in een gewone pan is niet heel veel anders dan de bereiding in de slowcooker.

Alleen nu pocheer je de kip gaar in de bouillon in een pan op het fornuis. Laat het op laag vuur voor ongeveer 40 minuten pruttelen.

Na die tijd haal je de kip uit de bouillon en leg je deze op een bord.

Vul de bouillon weer aan met water tot ongeveer 1,2 liter.

In een wok op braadpan laat je de roomboter smelten en bak je de lente ui en ui tot deze glazig ziet. Zorg dat de boter niet bruin wordt.

Voeg nu ook de bloem toe en roer goed door

*Dit mengsel van boter en bloem heet een roux, voor het gemak bak ik altijd gelijk de ui mee in de boter. 

Voeg nu langzaam de bouillon toe tot je een mooie structuur saus hebt. (ik had alle bouillon nodig, maar wellicht wil je liever een iets dunnere saus)

Voeg nu ook de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Belangrijk: PROEF! Misschien wil je nog wel wat meer kerrie, of nog iets meer chili poeder..

Pluis de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de saus.

Als laatst voeg je nu de (bevroren) erwtjes toe, laat de kip kerrie nu nog een minuut of 20 pruttelen op heel laag vuur.

Ondertussen kook of stoom je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer met wat kroepoek.

Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 gedachten over “Kip kerrie uit de slowcooker of uit de gewone pan..