25 food vragen

De 25 food vragen! Misschien leer je mij weer iets beter kennen! 6


25 food vragen

Wil je mij weer iets beter leren kennen door de antwoorden op deze 25 food vragen? Lees dan snel even verder..

Ik zag deze 25 food vragen onlangs bij verschillende collega-foodbloggers voorbij komen en het leek me leuk ze ook eens te beantwoorden! In het kader van meer persoonlijke blogs blog schrijven.. 😉 Voor iemand die het liefst de hele dag over eten praat is dit natuurlijk ook een feestje om in te vullen..

Volgens mij heeft ‘Uit Paulines keuken’ deze vragen trouwens ooit bedacht! Leuk!

 

Wat is je favoriete ontbijt?
Haha, leuk om mee te beginnen! Ik eet ’s ochtends niks, ik drink alleen! Een lekkere goed gevulde smoothie met vers fruit en havermout of wanneer ik minder tijd heb een shake van Herbalife (formule 1 voedingsshake). Geen stapels pannenkoeken of mooie bakjes kwark met havermout of muesli voor mij dus, ik krijg het echt niet weg ’s ochtends. Rond de klok van 10.00 uur eet ik doordeweeks wel altijd 2 (zacht) gekookte eitjes, heerlijk vind ik dat! 

Ontbijt smoothie met blauwe bessen, banaan en mango

Mijn favoriete ontbijt smoothie!

Hoe drink je je koffie?
Ik drink het liefst espresso’s! Veel espresso’s..! Koffie met melk en suiker vind ik echt heel vies! 

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik ben gek op brood, maar een lievelingsbroodje zou ik nu niet kunnen kiezen. Ik ben gek op dik gesneden donkere boeren boterhammen met van alles en nog wat! Carpaccio, rauwe ham, lekkere kaas, filet American, tonijnsalade, avocado, ei..  dat soort dingen! 

Soep of salade?
Soep in de winter, salades in de zomer! 

Wat is je favoriete kookboek?
Die heb ik eigenlijk niet.. Ik heb er ook weinig in huis! Ik vind het wel onwijs leuk om nieuwe kookboeken van andere foodbloggers door te bladeren.. 

Welke keuken (land) is je favoriet?
Dat is nogal uiteenlopend.. Ik ben fan van de Italiaanse keuken, ik geniet van sushi en ga graag op vakantie naar Amerika! 

Wat is je favo foodfilm?
Ik geloof niet dat ik ooit een goede foodfilm gezien heb? Haha, doe mij maar 24kitchen!  

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Chips en kaasjes! Gewoon een blokje (truffel!) kaas of een heerlijke gevulde brie! Het water loopt me alweer in de mond als ik eraan denk.. Oja.. én friet met truffelmayonaise kan ik ook niet weerstaan! 

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Haha ik denk dat het al duidelijk werd bij de vorige vraag toch? Nooit meer zoet.. Ik bestel ook liever een voorgerecht dan een toetje in een restaurant. Wie heeft ook de quote ‘Life is short, eat dessert first’ bedacht?

Ik zou wel moeite hebben met het gemis van chocola..

Wie is je grootste inspiratiebron?

Het hele internet is 1 grote inspiratiebron! Ik kan er uren zoet mee zijn.. Pinterest, Instagram.. 

Thuis koken of uit eten gaan?
Hmm.. Dat is een lastige, ik vind thuis uitgebreid koken en lekker eten (met vrienden) namelijk ook heerlijk. Maar oké, uit eten gaan is ook wel echt een feestje! 

High end of Low profile?
Low profile! In het kader van ‘doe maar normaal dan doen we al gek genoeg’! Ik ben 1 keer bij een sterren restaurant met honger de deur uit gelopen.. Daarentegen ben ik wel fan van mooi opgemaakte bordjes, verrassende combinaties en mooie producten.. Maar het moet allemaal wel een beetje leuk en betaalbaar blijven.

Wat is je lievelings restaurant?
Catch by Simonis in Scheveningen! Maar ik vind het super leuk om veel verschillende restaurantjes uit te proberen. Een feit is wel dat waar ik ook ga eten, de menukaart heb ik al bekeken voordat we er zijn! 

Boodschappen doe ik bij…
Overal! Ik ben gek op boodschappen doen en ik kom echt overal. Het kost me vaak een halve dag maar dat heb ik er graag voor over. Van de markt tot de molen, de slager, de kaasboer, de lidl, de Aldi, de AH, de toko, de Hanos, de Makro.. Ik blader begin van de week alle folders door en bepaal aan de hand van aanbiedingen waar ik heen ga. Ik begrijp nooit zo goed dat mensen al hun boodschappen in 1 en dezelfde supermarkt doen.. Hoe doen jullie dat?

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Ja dat is een lastige… Ik vertaal de vraag even in ‘wat is je lievelingseten..’ Niet dat ik dan wel kan kiezen maar oké, ik ben gek op truffel risotto, sushi, pasta’s, Noordzee tong (in roomboter gebakken..), friet met truffel mayonaise, BBQ, een lekkere steak en tosti’s!   

25 food vragen

Heerlijke truffelrisotto met ossenhaas! Mmm..

Wat is je favo cocktail?
Ik ben meer van de wijntjes, een goed glas rode wijn kan ik van genieten. 

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Gewoon lekker een koffietje met Robbert! Gezellig ’s avonds na het eten! 😀 

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Hebben jullie even? Mijn Nespresso apparaat, een blender, mijn Magimix keukenmachine, een grote koelkast, een oven.. (het liefst 2), mijn slowcooker, goede messen en natuurlijk het gasfornuis! Wat nog wel ontbreekt maar wat ik tot nu toe nog niet kwijt kon in mijn keuken is een Kitchenaid Artisan. Die komt er in ons nieuwe huis in ieder geval zeker! Behalve al deze apparaten ben ik ook gek op verse kruiden (plantjes) in de keuken! 

25 food vragen

Fan van mijn Magimix keukenmachine!

Mijn favo snack is…

Mag ik er maar 1 kiezen? Kan niet.. Chips, kaasjes, toastjes, bittergarnituur, sushi én gekookt eitjes!

Wat zit er op jouw pizza?
Het is inmiddels zeker wel duidelijk dat ik slecht keuzes kan maken? Een pizza met rauwe ham, mozzarella, pesto, tomaten en rucola vind ik heerlijk maar ook een pizza tonijn gaat er goed in! 

25 food vragen

Ik ben trouwens fan van de (bloemkool) pizzabodems van Magioni!

Wat lust je écht niet?

Haha, vroeger was dat héél veel (sorry mam.. ik stelde me aan!), tegenwoordig valt het mee maar zuurkool, hutspot en boerenkool vind ik écht niet lekker! 

 Mijn favoriete foodblog is…

Uit Paulines keuken, Francesca kookt, Brenda kookt en Lekker eten met Linda

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik eet geen gekke dingen, iets met wat de boer niet kent dat eet hij niet.. Geen insecten, kangoeroe of slakken voor mij..

Wat staat er op je food bucket list?
Teveel om op te noemen denk ik! Ik zou het super tof vinden om in de toekomst workshops te geven, bijvoorbeeld in het maken van taarten of sushi! Ook ga ik nog graag een (food) fotografie cursus doen en wie weet ooit… een kookboek! (Dromen mag.. toch?)  

25 food vragen

Één van de drip cakes die ik op bestelling maakte! Een leuke hobby..

Ik kan niet leven zonder…
Roomboter, suiker, zout en vlees.. Juist die dingen waar we tegenwoordig massaal vanaf zouden ‘moeten’ blijven.. Sorry!.. Balans is natuurlijk wel belangrijk, alles met mate.. Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt dat is net zo belangrijk.. Trouwens, als ik zeg vlees bedoel ik wel goed vlees! Vlees koop ik nooit in de supermarkt. 

25 food vragen

Zou jij wel suikervrij kunnen leven?

 

Ik zou nog wel 25 vragen kunnen beantwoorden, ik vind het leuk! Nadeel? Ik heb honger..

Een conclusie die je denk ik wel kan trekken is dat deze lekkerbek absoluut geen keuzes kan maken. Ook zou je nu zomaar kunnen denken dat ik hartstikke ongezond leef, maar in mijn boodschappen tassen zitten elke week kilo’s groente en fruit hoor! Écht!

 

 

Zijn er nog vragen waar je wel een antwoord op zou willen? Stel ze gerust!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “De 25 food vragen! Misschien leer je mij weer iets beter kennen!