truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas

Truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas.. 2


truffel risotto met kastanjechampignons en ossenhaas

Hier kun je mij dus echt ‘s nachts voor wakker maken.. Truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas! Waauwiee wat onwijs lekker!

Ik was sowieso altijd al gek op risotto en ik heb al heel wat variaties gemaakt.. Maar deze truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas staat echt met stip op 1! Je hoeft het natuurlijk niet persé met ossenhaas te maken, daarop kun je dan weer allerlei variaties verzinnen..

Ik gebruikte voor deze risotto de truffelolie van Foodelicious.. De enige echte koud geperste truffelolie zonder chemische toevoegingen, gemaakt met échte witte truffel.. Bestellen? Klik dan hier…

Ik hoor soms mensen zeggen ”risotto daar waag ik me niet aan” of ”risotto is echt heeeeeeel lastig om te maken..” Nu ga ik natuurlijk niet zeggen dat het een dood eenvoudig recept is.. Maar jij kan het ook! Ik weet het zeker! Je kan alleen niet tussendoor de was gaan opvouwen.. je moet erbij blijven.. dan komt het goed!

Dus ga jij je gasten verrassen tijdens het kerstdiner met een heerlijke truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas (of geen ossenhaas..)??? Let dan even op..

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram risottorijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • Een bakje kastanjechampignons
  • 1 liter bouillon (ik koos voor kippenbouillon)
  • 50 ml droge witte wijn
  • Parmezaanse kaas
  • 2 klontjes roomboter
  • Scheutje (goede) olijfolie
  • Scheutje truffelolie
  • peper/zout
  • Een stukje ossenhaas
  • (geroosterde) pijnboompitjes (hoeft natuurlijk niet)

Bereiding: 

Snipper de sjalotjes fijn, hak de knoflook fijn en snij de kastanjechampignons..

Verhit 1 klontje roomboter en een scheutje olijfolie in een wok.. (laat de boter/olie niet te heet worden/verkleuren)

Bak de sjalotjes, knoflook en de kastanjechampignons op laag vuur..

Voeg de wijn toe (middel hoog vuur)  kook dit even een paar minuten mee totdat het meeste vocht weer is verdwenen..

Voeg nu ook de rijst toe en roer dit goed door.. de korrel moet een beetje doorzichtig worden voordat je weer verder gaat.

Voeg nu een soeplepel bouillon toe, de rijst moet de bouillon hebben opgenomen voordat je weer een volgende lepel toevoegt.

Herhaal het toevoegen van de bouillon gedurende ongeveer 25 minuten.. (maar laat de rijst wel elke keer eerst de bouillon opnemen hé en blijf roeren!)  Proef tussendoor of de risotto al goed is, de rijstkorrel moet aan de buitenkant zacht zijn maar aan de binnenkant nog wel iets van bite hebben.. (anders wordt het pap..) Het moet een smeuïge risotto worden die nog iets uitloopt op het bord..

Wanneer de risotto naar wens is draai je het vuur uit en roer je er nog een klontje boter doorheen, en wat geraspte Parmezaanse kaas..  Én natuurlijk een scheutje truffelolie! Proef even.. en breng de risotto nog wat op smaak met wat peper/zout..

Even de tips voor de perfecte risotto op een rijtje:

  • Blijf roeren
  • Blijf erbij!
  • Laat de risotto rijst elke keer weer eerst de bouillon opnemen voordat je weer een lepel bouillon toevoegt.
  • Zorg dat de bouillon heet is wanneer je die toevoegt!
  • Proef je dat je risotto goed is, maar je bouillon is nog niet helemaal op? Geeft niet!
  • Gebruik roomboter! En géén margarine!!

 

Voor het bakken van de ossenhaas klik je even hier voor de uitleg…

Durf jij het aan? Ja toch? Het is echt geen hoge wiskunde.. gewoon proberen!

truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas

Dit is echt genieten met een hoofdletter G! Geloof me.. ;-)

Andere lekkere kerstrecepten vind je hier… 

Eet smakelijk!

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze truffelritsotto met kastanjechampignons en ossenhaas proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Comments

comments


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

2 Gedachten over “Truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas..