Chocolade muffins!


image

Homemade chocolade muffins! Oja, versierd met chocolade stiften! Heerlijk! Soms heb je gewoon zin om wat zoets te bakken toch? En zolang je ze niet alle 12 alleen op eet is daar ook helemaal niks mis mee!

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 300 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram roomboter (kokosolie of zonnebloemolie zou ook kunnen)
  • 150 ml melk
  • 75 gram cacao poeder
  • Verschillende soorten chocola in kleine stukjes gebroken (wit, melk, puur, caramel etc +/- 200 gram)
  • Agave siroop naar smaak
  • 1 vanille stokje
  • Wat grof gemalen zeezout
  • Muffin vormpjes

Bereiding:

Verwarm allereerst je oven alvast voor!

Smelt de boter en laat deze vervolgens ook weer wat afkoelen.

Klop met een mixer de eieren luchtig en voeg hier de melk aan toe, gevolgd door de gesmolten boter.

Daarna kunnen alle andere ingrediënten toegevoegd worden.. Spatel dit geheel goed door, dit hoeft niet met een mixer!image

Je kunt wat chocolade stukjes apart houden voor bovenop!

Vul je muffin vormpjes..

Bak ze af in ongeveer 20 minuten op 180 graden! Ik zeg ongeveer omdat elke oven anders is! Prik er na 20 minuten even in met een satéprikker, als er geen beslag meer aan de satéprikker zit zijn ze goed!

Doe de oven niet eerder als na 20 minuten open, anders kunnen je muffins inzakken! (dat gebeurde bij mij een beetje.. :mrgreen: )

Nu zou je de chocolade muffins nog net als ik kunnen versieren met chocolade stiften, maar dit hoeft natuurlijk niet! (ziet er wel gezellig uit.. 😛 )

image

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.