Chinese spareribs met hoisin, daar hebben we ons vingers weer bij opgegeten!
Het was een tijdje rustig hier op de blog qua slowcook recepten. Ik gebruik mijn slowcooker zomers niet tot nauwelijks. Maar nu de koude dagen weer voor de deur staan komt hij weer uit de kast! Deze heerlijke Chinese spareribs met hoisin wil ik graag met jullie delen want wij aten ons vingers er bij op! We aten er aardappeltjes bij uit de airfryer en zelf gemaakte coleslaw.
Ben je nog niet overtuigd een slowcooker aan te schaffen? Lees dan eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Het geheim van overheerlijke spareribs? Zonder vocht voorzien van kruidenrub langzaam garen in de slowcooker. Daarna op de bakplaat, aflakken met marinade en nog even onder de grill.
Maar heb je geen slowcooker in huis? Geen paniek!! Je kunt ze ook in de oven klaar maken! De spareribs in een schaal en afdekken met aluminium folie, 3 uurtjes op 100 graden! Na drie uurtjes de folie eraf en ook aflakken met de marinade en nog even onder de grill..
Chinese spareribs met hoisin…
Bereidingstijd: 4,5 a 5 uur in de slowcooker + 10 a 15 minuten in de oven.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- +/- 1,5 kilo ongemarineerde ongegaarde spareribs (makro, sligro, hanos, slager)
Voor de rub:
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 3 theelepels zout
- 3 theelepels gerookt paprikapoeder (sweet)
- 1 a 2 theelepel Chinese 5 spices
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel chipotle (gerookte chili peper)
Voor de marinade:
- 8 eetlepels hoisin saus (Lee Kum Kee)
- 1 a 2 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel soja saus
- 2 eetlepels sesamolie
- Klein scheutje ketjap
- 1 eetlepel honing
- peper/zout
Bereiding:
De droge kruiden voor de rub meng je goed door elkaar. Wrijf de spareribs hier helemaal mee in, het liefst een dag van te voren.
Zet ze op hun kant in de slowcooker zonder extra toevoeging van vocht. Zet de slowcooker 4,5 a 5 uur op low. Tussendoor omdraaien is niet nodig.
Meng alle ingrediënten voor de marinade ook goed door elkaar.
Als de spareribs klaar zijn gaan ze op een bakplaat en lak je de spareribs met de marinade af.. Ik heb ze na 8 minuten even uit de oven gehaald en nog een keer in gesmeerd.. In totaal gaan ze +/- 10 a 15 minuten onder de grill.. (220 graden). Wel even goed in de gaten houden de eerste keer, iedere oven is anders. Verbrand smaken ze natuurlijk een stuk minder lekker ;).
Het vlees was zo zacht en sappig, het viel van het botje af wanneer je het alleen maar aanraakte met je vork.. 😉 Echt zó lekker!
Zoek je spareribs met iets meer pit? Maak dan deze spareribs eens.. Of ben je misschien gek op zoet? Dan zijn deze spareribs ook een aanrader..
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Chinese spareribs met hoisin proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Nou wij hebben ook ons vingers erbij op gegeten Ashley! Complimenten voor het recept.
Leuk om te horen Brenda! Graag gedaan 🙂
Zojuist gemaakt , en waren inderdaad om je vingers bij af te likken . Had wel wat olijfolie in SC gedaan om plakken te voorkomen.
Voor herhaling vatbaar
Zojuist gemaakt , en waren inderdaad om je vingers bij af te likken . Had wel wat olijfolie in SC gedaan om plakken te voorkomen.
Voor herhaling vatbaar