Heerlijke zelfgemaakte Italiaanse hamburgers, niet ingewikkeld maar wel mega lekker!
Zelfgemaakte hamburgers zijn gewoon de beste toch? Het komt niet vaak voor dat ik een hamburger buiten de deur eet die lekkerder is dan de burgers die ik altijd zelf maak.. Deze Italiaanse hamburgers met tomaat, mozzarella en uitgebakken parmaham zijn echt een feestje!
Wil jij ook vaker zelf hamburgers maken? Probeer dan eens deze kabeljauw burgers, deze Mexicaanse burgers of deze zelfgemaakte kipburgers..
Ik koos voor half om half gehakt omdat ik dat zelf erg lekker vind, burgers blijven dan net iets sappiger… Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor (mager) rundergehakt.
Zelfgemaakte Italiaanse hamburgers..
Wat heb je nodig? (voor flinke 2 burgers)
Voor de burgers:
- 300 gram rundergehakt of half om half gehakt
- 1 fijn gesneden lente uitje
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel pesto
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Peper/zout naar smaak
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
Overig:
- 4 a 5 plakken parmaham > krokant bakken in de koekenpan of in de oven
- Halve rode ui in plakken
- 1 grote trostomaat in plakken
- Handje rucola
- Bolletje mozzarella
- 2 Italiaanse bollen
- 2 eetlepels pesto
Bereiding:
De hamburgers maak je eenvoudig door alle ingrediënten door elkaar te kneden en daar mooie burgers van te vormen.. Bak ze gaar in de koekenpan.
Bak de parmaham uit in de koekenpan of in de oven.
Snijd de tomaat en de ui in plakken.
Snijd de mozzarella en leg deze op de burgers wanneer deze gaar zijn, doe vervolgens even de een deksel op de pan om de mozzarella te laten smelten.
Maak vervolgens de burgers op, besmeer je Italiaanse bol met pesto, verdeel daar overheen wat rucola, de rode ui en de tomaat. Nu kunnen de burgers erop, gevolgd door de krokante parmaham.. Als dit geen feestje is?
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga jij deze Zelfgemaakte Italiaanse hamburgers cake proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?