Zelf wiener schnitzel maken

Zelf Wiener Schnitzel maken..


Zelf wiener schnitzel makenZelf wiener schnitzel maken, wist je dat het helemaal niet moeilijk is?

 

Als je naar de foto’s kijkt verwacht je misschien dat we het over patat gaan hebben, maar in werkelijkheid draait het op de heerlijke wiener schnitzel die deels verstopt ligt onder de frietjes.

Wij zijn momenteel op wintersport dus hoogst waarschijnlijk zit ik nu weer zo’n heerlijke wiener schnitzel mit pommes weg te werken. Maar thuis wilde we alvast in de stemming komen dus ik besloot het 2 weken geleden eens zelf te maken. Super lekker natuurlijk! En misschien nog wel lekkerder dan de schnitzels die ik hier op wintersport eet want die komen meestal uit de frituurpan.

Ik bestelde voor deze wiener schnitzels ongepaneerde kalfsschnitzels bij slagerij Spoelder. Geweldige online slager, groot assortiment met een goede en snelle service. Echt een aanrader!

Ik maakte ze zelf thuis nog iets dunner maar niet te dun want dan worden ze sneller droger/taaier en dat is zonde.

In ieder geval, zelf een lekkere wiener schnitzel maken is echt niet moeilijk maar wel super lekker. Ik wil hier niet beweren dat dit DE wiener schnitzel is zoals het écht hoort, daar zijn de meningen natuurlijk altijd over verdeeld. Maar dit is hoe wij thuis graag een lekkere schnitzel eten.

We aten er frietjes bij die ik klaarmaakte in de airfryer maar je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je erbij wilt eten.

Zelf wiener schnitzel maken..

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

Wat heb je nodig? (2 schnitzels)

  • 2 ongepaneerde (kalfs)schnitzels
  • 1 ei
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 handjes paneermeel
  • 2 theelepels citroenpeper
  • zout naar smaak
  • Schijfjes verse citroen voor op het bord

Overig:

  • Eventueel een vleeshamer om de schnitzels plat te slaan
  • Huishoudfolie om er tussen te leggen
  • Boter om in te bakken
  • Koekenpan

Bereiding:

Wat ik al zei, ik kocht ongepaneerde schnitzels. Ik wilde ze alleen nog iets dunner hebben dan dat ze al waren. Is dat in jouw geval ook zo dan leg je een stukje huishoudfolie over het vlees, sla ze vervolgens met een vleeshamer of de achterkant van een pan nog wat platter.

Maak borden, 1 met de bloem, 1 met het ei en 1 met paneermeel.

Door het paneermeel meng je ook wat zout en de citroenpeper.

Haal de schnitzels vervolgens 1 voor 1 eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door het paneermeel.

Zorg dat ze rondom helemaal bedekt zijn met het paneermeel.

Laat vervolgens een flinke eetlepel boter smelten in een koekenpan en bak de schnitzels rondom goudbruin.

Serveer de schnitzels met een schijfje citroen wat je op het bord over de schnitzel kunt uitknijpen.

 

Zelf wiener schnitzel maken

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij zelf wiener schnitzel maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.