Zelf pesto maken.. Zelf ben ik een enorme pesto fan! Door de pasta, door salades, over de carpaccio, op een boterham met wat kipfilet en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Met pesto maak je alles lekker zullen we maar zeggen.. Maar NIKS smaakt natuurlijk beter dan zelfgemaakte pesto..!! Ingewikkeld om zelf te maken? Nee natuurlijk niet! Eenmaal een keer zelf gemaakt wil je alleen nooit meer wat anders.. 😉
Zelf pesto maken..
Wat heb je nodig?
2 planten basilicum
- Zakje rucola sla
- Bakje pijnboompitjes (75 gram, eerst even roosteren)
- Optioneel: nog een hand walnoten
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie of walnoten olie
- Peper/zout
- Stuk Parmezaanse kaas/ of een zakje geraspte parmezaan
Bereiding:
En dan is het eigenlijk alleen maar een kwestie van alle ingrediënten in de blender of keuken machine stoppen.. De olijfolie/walnoten olie voeg je toe totdat je een goede structuur krijgt.. Simpeler kan dus niet.. Maar het smaakt echt zoveel beter dan pesto uit een potje!
Of wat dacht je van deze truffel pesto ..?
Een lekkere variatie en weer eens wat anders dan deze ‘normale’ pesto!
Tip: Maak een voorraad! In bijvoorbeeld een weckpot kun je de pesto in de koelkast makkelijk 2 weken goed houden, zorg alleen dat er een laagje olie op de pesto staat.
Invriezen in kleine portie bakjes kan trouwens ook prima! Bedenk je ’s avonds pasta te gaan eten haal je een bakje uit de vriezer en deze is binnen no time ontdooit!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je zelf pesto maken? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!