Oreo aardbeien kwarktaart met laagjes!


oreo kwarktaart

Dat klinkt weer als een mondvol hé? Dat is het ook! 😉 Deze oreo aardbeien kwarktaart van verschillende laagjes en een bodem van oreo koekjes! Behalve dat deze kwarktaart er gezellig uit ziet is hij nog lekker ook!

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kilo kwark (of yoghurt) Let op dat de kwark of yoghurt al op kamer temperatuur is gekomen voordat je gaat beginnen.
  • 350 gram oreo koekjes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 15 blaadjes gelatine (of als vervanging voor gelatine kun je ook agar agar gebruiken, gebruik ongeveer 4 gram agar agar per laag van de taart)
  • Voor de onderste laag: 4 theelepels cacao poeder
  • Voor de middelste laag: 1 theelepel roze voedingskleurstof of bijvoorbeeld aardbeien siroop
  • Voor de bovenste laag: geen toevoeging
  • Voor de topping: Een pot (suikervrije) aardbeien jam.
  • Per laag voeg je ook 4 eetlepels agave siroop of honing toe.
  • * Ben je een enorme zoetekauw? Voeg dan nog wat extra zoetstof toe!

– Een springvorm van 24 of 26 cm en een stuk bakpapier.

Bereiding:

– We beginnen met de bodem: Verkruimel de oreo koekjes met de hand of met de keukenmachine en voeg hier 2 eetlepels kokosolie aan toe. Meng dit goed door elkaar en schep dit in de springvorm (leg eerst even een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm). Druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast.

– Verdeel de kwark over drie (beslag)kommen.image

– Begin bij de onderste laag, voeg de cacao poeder en de agave siroop toe aan de kwark. Week 4 blaadjes gelatine even in koud water en knijp ze goed uit, verwarm dit vervolgens in een klein laagje water tot het helemaal is opgelost. (let op: laat het niet koken). Wanneer de gelatine volledig is opgelost voeg je het toe aan de kwark en roer je het geheel goed door elkaar. De eerste laag gaat nu vervolgens op de bodem van de taart en gaat weer terug de koelkast in. (minimaal even 15 minuten wachten voordat je verder gaat)

– De middelste laag, dit gaat precies hetzelfde als de onderste laag maar in plaats van cacao poeder voeg je nu de kleurstof toe. Deze laag gaat over de onderste laag heen en ook weer terug de koelkast in! (minimaal even 15 minuten wachten voordat je verder gaat)

– De bovenste laag, dit gaat ook weer precies het zelfde en behalve de agave en de gelatine voeg je hier verder niks aan toe. Deze laag gaat ook weer in de springvorm en terug de koelkast in. (minimaal  15 minuten wachten voordat je verder gaat)

De topping, hiervoor verwarm je de aardbeienjam met 3 eetlepels water in een pannetje, hier voeg je de laatste 3 blaadjes gelatine aan toe (ook eerst weer even weken in koud water!). Wanneer de gelatine volledig opgelost is in de jam kan de topping als laatste over de taart heen.

Laat de taart nu minimaal 4 uurtjes opstijven in de koelkast!

Deze kwarktaart is dus helemaal niet ingewikkeld, je moet alleen wel steeds even geduld hebben voordat je verder gaat met de volgende laag, anders krijg je natuurlijk doorlopen laagjes en dat wil je niet.. 😉

aardbeien kwarktaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes en eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.