Zelf MonChou taart maken is dus echt heel simpel! Net zo simpel als het kopen van een kant en klaar pak! Dus waarom zou je het niet eens proberen?
Zelf MonChou taart maken voor bijvoorbeeld moederdag aanstaande zondag? Ik denk dat merendeels van de moeders daar wel blij van wordt toch?
Dit was de derde keer dat ik zelf een MonChou taartje maakte, de vorige 2 waren mislukt! Ze zakte in elkaar na het verwijderen van de springvorm.. De vorige keren gebruikte ik slagroom en klopfix, dit heb ik nu achterwege gelaten. Ik heb alleen MonChou gebruikt en voor het opstijven wat gelatine.. Resultaat? Een smakelijk en stevig taartje, zonder slagrom nog net zo lekker!
Zelf MonChou taart maken
Bereidingstijd: +/- 30 minuten + een aantal uur opstijven in de koelkast.
Wat heb je nodig?
- 500 gram MonChou
- 1 pak Bastogne koeken ( 260 gram)
- 1 blik kersenvlaaivulling
- 5 blaadjes gelatine
- 100 gram roomboter
- 150 gram suiker
Overig:
- Ik gebruikte een kleine springvorm van 20 cm.
- Bakpapier
Bereiding:
Bekleed je springvorm met bakpapier.
Verkruimel de Bastogne koeken met de hand of met de keukenmachine.
Voeg daar de gesmolten/zachte roomboter aan toe en meng dit door elkaar.
Maak hier een bodem van in de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast.
Laat 3 gelatine blaadjes weken in koud water.
Mix de MonChou met de suiker (kort) tot een glad mengsel.
Verwarm 1 eetlepel water in een steelpannetje en laat de (uitgeknepen) gelatine hierin oplossen.
Roer vervolgens de gelatine goed door de MonChou.
Verdeel de MonChou over de Bastogne bodem en zet weer terug in de koelkast.
Na een uurtje heb ik het blik kersenvlaaivulling gepureerd.. (dit hoeft overigens niet je kunt de inhoud van het blik ook zo verdelen over de taart, wat jij wil)
Laat de overgebleven 2 gelatine blaadjes weer even weken in koud water.
Verwarm de gepureerde kersenvlaaivulling in een steelpannetje op het vuur. Los de uitgeknepen gelatine blaadjes hierin op.
Verdeel het kersen mengsel vervolgens over de MonChou en laat het taartje vervolgens weer enkele uren in de koelkast staan.
Tip: Deze MonChou taart kun je dus prima een dag van te voren al maken!
Variatie: Verdeel nog wat witte chocolade vlokken over de taart om hem extra feestelijk te maken!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je Zelf MonChou taart maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Gister gemaakt, super goed gelukt hij was echt heerlijk..
Leuk om te horen Esther! 🙂