Zelf heerlijk naanbrood maken? Gastblogger Nienke Samsen gaat je uitleggen hoe je dat heel simpel zelf doet!
Broodbakken kost over het algemeen heel veel tijd. Maar met dit recept heb je binnen no-time resultaat. Het leuke van dit naanbrood is, is dat je keer op keer er je eigen draai aan kan geven! Verander gewoon de kruiden van de kruidenolie en de smaak is totaal anders. Zelf houd ik ervan om naanbrood te eten bij een lekkere Indiase curry. Maar bij de borrel zijn ze ook ontzettend lekker!
Zelf heerlijk naanbrood maken.. Hoe dan?
Bereidingstijd: 25 min
Benodigdheden:
- Grillpan (of koekenpan)
- Deegroller
- Kwastje
Ingrediënten: voor 4 naanbroodjes
- 200 gram magere yoghurt
- 220 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 el zwarte sesamzaadjes (optioneel)
Ingrediënten: voor de olie
- 4el zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
- 1,5 tl paprikapoeder
- 5 tl komijnzaadpoeder
- Peper naar smaak
- Grof zeezout
Bereidingswijze:
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en de sesamzaadjes samen en kneed het tot een soepel deeg. Te nat? Voeg wat extra zelfrijzend bakmeel toe. Te droog? Voeg wat extra yoghurt toe.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en draai er balletjes van.
- Druk de balletjes plat met je hand. Rol er met een deegroller ovalen lappen van, van zo’n halve centimeter dik.
- Voeg voor de kruidenolie de olie, paprikapoeder, komijnzaadpoeder en de peper samen en roer goed door.
- Laat ondertussen de grillpan op hoog vuur heet worden. Draai zodra je gaat bakken het gas terug naar midden hoog vuur.
- Bestrijk met behulp van het kwastje 1 zijde van het deeg met een heel dun laagje kruidenolie en strooi er wat zeezout op.
- Leg het deeg met de olie kant naar beneden in de pan. Bestrijk daarna de bovenkant met een dun laagje olie en bestrooi met zeezout.
- Bak aan beide zijden in 2 minuten gaar.
TIP: beleg het naanbrood met plakken verse geitenkaas, even onder de grill en afmaken met wat walnoten en honing. Super lekkere en snelle lunch!!
Benieuwd naar de rest van Nienkes kookkunsten? Volg haar op Instagram! ”Mykitchenplayground”
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je zelf heerlijk naanbrood maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook. Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!