Zelf gezonde peren ijsjes maken

Zelf gezonde peren ijsjes maken..


Zelf gezonde peren ijsjes maken

Zelf gezonde peren ijsjes maken! Een lekker zomers recept van gastblogger Annemieke! Dat de zomer nog maar heel lang mag duren!

 

Zelf gezonde peren ijsjes maken

Een gezond peren ijsje als verkoeling op warme zomer dagen! Vroeger nam ik als ‘’gezonde’’ keuze de peren ijsjes van Ola. Die vond ik zo lekker, en waren toen in mijn optiek zoveel gezonder dan een magnum. Nu weet ik beter, en weet ik dat deze ijsjes ook bomvol suiker zitten ( waar op z’n tijd helemaal niks mis mee is). Toch blijf ik dol op de peren ijsjes. Daarom maakte ik zelf thuis een wat gezondere variant. En ik vond ze heerlijk! Ik maakte 4 ijsjes, maar schrijf het recept uit voor 6 ijsjes.

Voor 6 peren ijsjes- 6 uur

Dit heb je nodig:

  • 3 zo rijp mogelijke peren (dan hebben ze de meeste smaak)
  • Scheutje citroensap (1/4 van een citroen)
  • 10 el water
  • Eventueel 1 eetlepel honing of agavesiroop.

Zo doe je het:

  1. Pureer de peer met de staafmixer of keukenmachine en giet in een kom.
  2. Doe zo snel mogelijk de citroensap erbij tegen het verkleuren.

Voeg eventueel 1 eetlepel honing of agavesiroop toe (hier worden de ijsjes iets zoeter en zachter van, voor ijs geldt: hoe meer suiker hoe zachter de ijsjes (helaas!))

Zelf gezonde peren ijsjes maken

 

 

 

Benieuwd naar nog meer lekkere recepten van Annemieke? Volg haar op Instagram! Of neem een kijkje op haar blog! Sweetlittlekitchen.

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij zelf gezonde peren ijsjes maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.