Twee soorten spinazie pesto

Twee soorten spinazie pesto.. 2


Twee soorten spinazie pestoTwee soorten spinazie pesto, 1 met en 1 zonder feta.  Dat is weer eens wat anders dan de standaard basilicum pesto!

Twee soorten spinazie pesto…

Ik ben zelf dol op pesto! Ik verwerk het nog net niet overal in, heerlijk door een pasta, op brood, als dip of heerlijk over een stukje vis uit de oven.. Het kan allemaal! Ik maak altijd een grotere hoeveelheid die ik deels invries. Zo heb ik altijd binnen no time heerlijke homemade pesto als ik het nodig heb.

Stiekem vind ik deze spinazie pesto nog lekkerder dan de ‘gewone’ pesto..

Ik maakte 2 soorten, 1 keer met feta kaas en 1 keer zonder! Allebei erg lekker, de variant met feta is ook erg lekker als dip of op brood! De variant zonder feta is heerlijk door een pasta waar je waarschijnlijk sowieso al kaas overheen doet..

Bereidingstijd: +/- 10 minuten.

Wat heb je nodig? (voor een flinke hoeveelheid)

 • 350 gram verse bladspinazie (gewassen!)
 • 1 plant basilicum (de blaadjes)
 • 125 gram (geroosterde) pijnboompitten (walnoten kan ook)
 • 2 a 3 tenen knoflook
 • 2 theelepels zout
 • 2 theelepels peper
 • Olijfolie
 • 150 gram feta kaas

Bereiding:

Alle ingrediënten (mét of zonder de feta kaas)  gaan in de keukenmachine of blender. Zet aan, en voeg olijfolie toe tot je een goede structuur pesto hebt. Proef en voeg naar wens nog extra peper/zout toe.

Variatie tip: vervang de pijnboompitten eens voor pecannoten of walnoten, of voeg Parmezaanse kaas toe in plaats van feta kaas!

Bewaar tip: je kunt prima een pot pesto in de koelkast bewaren voor een aantal dagen, zorg dan dat er een laagje olijfolie op de pesto staat. De overige pesto kun je prima invriezen in kleine portie bakjes. Zo heb je altijd binnen no time heerlijke homemade pesto bij de hand!

 

 

Twee soorten spinazie pesto

Spinazie feta pesto

 

Twee soorten spinazie pesto

Spinazie pesto

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze twee soorten spinazie pesto proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Twee soorten spinazie pesto..

 • Sandra

  Oeeeh klinkt heel goed dit!! Zou ik het ook zonder olie kunnen maken? Ik mag namelijk geen olie/vet… Het lijkt mij in ieder geval wel heer-lijk! In de tijd dat ik alles nog kon eten vond ik pesto altijd onwijs lekker, maar heb het nu al 6 jaar niet meer op en hoop dat dit een alternatief kan zijn. 😀